Νέτο: «Ίσως είμαι εγώ ο τυχερός»

Νέτο: «Ίσως είμαι εγώ ο τυχερός»

Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής μίλησε για την προετοιμασία, τους στόχους του φετινού Άρη και την πρόταση που είχε από την Κορίνθιανς.

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Ντάρσι Νέτο στην εφημερίδα «Sportday». Διαβάστε αποσπάσματα από την συνέντευξη του παίκτη.

Για την αλλαγή στην αγωνιστική του εμφάνιση από τα φιλικά στους αγώνες του πρωταθλήματος, ο Ντάρσι Νέτο είπε: «Η αλήθεια είναι ότι η προετοιμασία ποτέ δεν μου άρεσε (σ.σ. γέλια) αλλά σίγουρα τα φιλικά παιχνίδια είναι σημαντικά για τους ποδοσφαιριστές.  Βοηθάνε για να βρεθούμε στον χώρο,  για να πάρουν χρόνο συμμετοχής οι νέοι ποδοσφαιριστές και να βρουν τα πατήματά τους με τους παλιούς. Το ότι αυτή τη στιγμή δεν είχα την καλύτερη εικόνα θεωρώ ότι είναι φυσιολογικό. Υπάρχει κούραση, σωματική και ψυχολογική, διότι τόσο καιρό είμαστε μακριά από τις οικογένειες μας. Δεν με ανησυχεί όμως, γιατί τη στιγμή που θα με χρειαστεί η ομάδα, θα είμαι στο 100% των δυνάμεών μου».{textlink}

Για την αλλαγή από δεξί μπακ σε δεξί χαφ, σχολίασε: «Είναι μία εντελώς διαφορετική θέση. Όταν ήρθε ο προπονητής, είχαμε μία συνομιλία, με ρώτησε αν μπορώ να ανταπεξέλθω στη συγκεκριμένη θέση, μου είπε ότι πιστεύει σε μένα και πως μπορώ να αποδώσω καλύτερα, κι έτσι έγινε. Η χρονιά ήταν καλή για μένα, πέτυχα πολλά γκολ, αλλά το σημαντικότερο για μένα είναι να προσφέρω είτε ως μπακ, είτε ως χαφ. Υπάρχουν βέβαια, περισσότερες απαιτήσεις γιατί πρέπει να είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στο τακτικό κομμάτι. Και η ομάδα περιμένει πολλά περισσότερα από μένα. Περιμένει μια καλή σέντρα, μία ασίστ, να αλλάζω τις ισορροπίες στον αγώνα».

Εάν έχει πληγωθεί από το γεγονός πως έχει φτάσει σε δύο τελικούς αλλά δεν έχει κατακτήσει τρόπαιο, ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής απάντησε: «Όλοι θέλουμε να κατακτήσουμε κάποιον τίτλο, ίσως τελικά να είμαι εγώ ο τυχερός, μιας και είμαι ο τελευταίος παίκτης της φουρνιάς με Κόκε, Κάλβο, Χαβίτο, Ρονάλντο, Νάτσο κ.τ.λ. Φέρνοντας στο μυαλό μου τους χαμένους τελικούς, ο πιο πρόσφατος αυτός με τον Παναθηναϊκό, με ενόχλησε πάρα πολύ, γιατί η παρουσία του κόσμου ήταν μοναδική, η πίστη που είχαμε ήταν μεγάλη, εξίσου και ο προπονητής που καθόταν στον πάγκο, ο Έκτορ Κούπερ. Με στενοχωρεί ο τρόπος που χάθηκε εκείνος ο τελικός, επομένως θα μείνει πάντα χαραγμένος στη μνήμη μου ο τρόπος που έχασα».

Ερωτηθείς εάν έχει σκεφτεί την επιστροφή του στην Βραζιλία, ο Νέτο απάντησε: «Το πρωτάθλημα στην πατρίδα μου έχει ανέβει πάρα πολύ γιατί το επιλέγουν σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, μεγάλα ονόματα. Πέρα από τα χρήματα, τα οποία στην Βραζιλία έχουν αρχίσει να γίνονται πολύ καλά, πρέπει να υπολογίζεις και την οικογένεια. Αυτό με βάζει σε σκέψεις για να επιστρέψω. Δεν έχω κρύψει ποτέ πως από το δικό μου εισόδημα εξαρτώνται όχι μόνο η γυναίκα μου και το παιδί μου αλλά και οι γονείς μου, όπως και κάποια οικεία πρόσωπα. Υπήρχαν σκέψεις, κάναμε μία ειλικρινή  συζήτηση με τον πρόεδρο, είπαμε πως θέλουμε να χτίσουμε τον Άρη και αυτό ήταν που με κράτησε. Έχω συμβόλαιο μέχρι το 2013., επομένως πρέπει να το τηρήσω. Αν έρθει μία πρόταση που θα ικανοποιεί εμένα και τον Άρη, θα το συζητήσουμε. Άλλωστε στο ποδόσφαιρο, μπορούν να αλλάξουν πολλά από τη μια μέρα στην άλλη».

Εάν υπήρχε ενδιαφέρον από την Κορίνθιανς, δήλωσε: «Υπήρχε όντως ενδιαφέρον. Η Κορίνθιανς ενδιαφέρθηκε αλλά εγώ παίζω τόσα χρόνια στον Άρη και είμαι περιουσιακό στοιχείο  του συλλόγου. Η Κορίνθιανς ήθελε να με αποκτήσει ως ελεύθερο. Είναι φυσιολογικό ότι έπρεπε να βρεθεί μία διαφορετική λύση και για την ομάδα. Το καταλαβαίνω αυτό. Εφόσον δεν υπήρχε πρόταση για να με αποκτήσει ως μεταγραφή, οι συζητήσεις τελείωσαν κάπου εκεί».



Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
Λεβερκούζεν: Φεύγει ο Μπονιφάτσε - Κλείνει Μπέιερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved