Από τον Σουμ στον Κοέν

Από τον Σουμ στον Κοέν

Η έλευση του Γιτζάκ Σουμ στον πάγκο του Παναθηναϊκού, είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, αφού προερχόταν από μια χώρα που δεν ήταν προηγμένη ποδοσφαιρικά, και ο ίδιος δεν διέθετε εμπορικό όνομα.

Κατάφερε, ωστόσο, να πανηγυρίσει νταμπλ την περίοδο 2003-2004, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, και τελικά να δικαιωθεί.
Περίπου οκτώ χρόνια μετά, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται κοντά και πάλι σε έναν Ισραηλινό, αλλά αυτή τη φορά σε ποδοσφαιριστή. Τον Ταμίρ Κοέν.

Ο 27χρονος αμυντικός μέσος, εμφανίστηκε στο προσκήνιο, όταν «ξεφύτρωσαν» τα σενάρια, περί αποχώρησης του Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, ο οποίος φέρεται ως ο επικρατέστερος να τον αντικαταστήσει, εφόσον ο Μοζαμβικανός κουνήσει… μαντήλι από την Παιανία.

Τα χαρακτηριστικά που διαθέτει ο διεθνής Ισραηλινός ποδοσφαιριστής, φαίνεται πως ταιριάζουν στον Ζεσουάλδο Φερέιρα και είναι ο λόγος για τον οποίο βρίσκεται στην μεταγραφική του λίστα.{textlink}

Οι ποδοσφαιρικές καταβολές του Κοέν – γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου του 1984 – έχουν οικογενειακές ρίζες, αφού ο πατέρας του Αβί Κοέν, ο οποίος έπαιξε στη Λίβερπουλ (σκοτώθηκε σε τροχαίο με τη μηχανή του τον περασμένο Δεκέμβριο), τον «γαλούχησε» με τα μυστικά της μπάλας.

Ο Ταμίρ ξεκίνησε την καριέρα του στην προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Europa League, Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την οποία κατέκτησε το νταμπλ την περίοδο 2001-2002.

Στην Μακάμπι έπαιξε έως τις αρχές του 2007, μετρώντας 81 συμμετοχές και 4 γκολ, από όπου τον Ιανουάριο του ίδιου χρόνου μεταπήδησε στην Μακάμπι Νετάνια, παίζοντας σε 27 αγώνες, σκοράροντας 2 φορές.

Το 2008, έκανε το μεγάλο άλμα, αφού πήρε μεταγραφή στην Μπόλτον. Το πρώτο γκολ του Κοέν με τους «τρότερς» ήρθε τρεις μήνες αργότερα. Στον αγώνα με την πρώην ομάδα του πατέρα του, την Λίβερπουλ (!), σημείωσε το μοναδικό τέρμα στην ήττα με 3-1.

Την επόμενη χρονιά, ο Ταμίρ Κοέν στάθηκε άτυχος, αφού τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για πέντε μήνες.
Στους αγωνιστικούς χώρους επέστρεψε τον Απρίλιο του 2009 και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, αφού στο ματς με την Άστον Βίλα είχε πολύ καλή απόδοση, η οποία συνοδεύτηκε με γκολ!

Ο ίδιος το αφιέρωσε σε συγγενικά του πρόσωπα που βρίσκονταν στην εξέδρα, κάποιο από τα οποία του είχε δώσει ένα κέρμα, πριν το ματς με τους «χωριάτες», για να του φέρει γούρι!

Το 2009-2010,ο Κοέν είχε 27 συμμετοχές και 3 γκολ, κάνοντας κατά γενική ομολογία πολύ καλό πρωτάθλημα, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, που ήταν η τελευταία του στους «τρότερς»,  αφού δεν ήταν στα πλάνα του προπονητή, με αποτέλεσμα να παίξει σε μόλις 8 ματς.

Στον αγώνα με την Άρσεναλ, ο Ταμίρ Κοέν πέτυχε το νικητήριο τέρμα της Μπόλτον (2-1),το οποίο αφιέρωσε στον πατέρα του, ο οποίος είχε φύγει από τη ζωή λίγους μήνες πριν, αφήνοντας τους «κανονιέρηδες» εκτός τίτλου!



Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved