Τσιώλης: «Είμαστε σε καλό δρόμο»

Τσιώλης: «Είμαστε σε καλό δρόμο»

Ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας του Άρη εμφανίστηκε ο Σάκης Τσιώλης. «Επιθετικός υπό προϋποθέσεις» και «μεγάλη μεταγραφή ο Καστίγιο», είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας τεχνικός.

Ο προπονητής των «κιτρίνων» μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ Fm» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην προετοιμασία που έχει κάνει η ομάδα του σε τρία στάδια σε Θεσσαλονίκη, Καρπενήσι και Αυστρία, αλλά και στα φιλικά με Λάτσιο και Κάλιαρι που θα δώσουν οι Θεσσαλονικείς στην Ιταλία.

«Έχει τελειώσει και ο τρίτος κύκλος της προετοιμασίας. Κατευθυνόμαστε προς την Ρώμη για τα δύο τελευταία φιλικά, με την Λάτσιο και την Κάλιαρι. Ήταν ιδανικές οι συνθήκες σε ό,τι αφορά την προετοιμασία και ότι βγάλαμε αυτό το στάδιο χωρίς τραυματισμούς και αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς όλο το ρόστερ της ομάδας πήρε μέρος», είπε αρχικά ο Σάκης Τσιώλης.

Για το γεγονός ότι παρέμεινε στον πάγκο του Άρη μετά το τέλος της περσινής σεζόν, σημείωσε: «Αυτό ήταν ένα πλεονέκτημα καθώς ήμουν ήδη τρεις μήνες στον Άρη και κατά 90% έμεινε ίδιο το ρόστερ. γνωριζόμαστε πολύ καλά, ξέρουμε τον τρόπο της εργασίας και συμπεριφοράς που πρέπει να έχουμε και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Όμως και με τα παιδιά που ήρθαν δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Για τον Σολτάνι ήξερα ας πούμε που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ενώ με τον Καπετάνο έχουμε συνεργαστεί για μεγάλο διάστημα. Τα υπόλοιπα παιδιά ήταν ταλαντούχα που ήρθαν για να βοηθήσουν στο μέλλον».

Σε ερώτηση για την αναζήτηση επιθετικού από την πλευρά του Άρη και κατά πόσο αυτό αποτελεί δική του εισήγηση, απάντησε: «Μια ομάδα πρέπει να είναι ρεαλιστικοί και υπάρχουν πάντα λύσεις. Το ότι έφυγε ο Μπομπαντίγια με τον Κόκε, ξεκίνησε την ιστορία για απόκτηση σέντερ φορ. Ένας καλός ποδοσφαιριστής μια καλή ομάδα όπως τον Άρη πάντα την ενδιαφέρει. Εγώ έχω τον Σολτάνι στο μυαλό μου σαν σέντερ φορ. Παράλληλα, έχουμε τον Τσέζαρεκ που έχει αποθεραπευτεί πλήρως και πάει πολύ καλά σε όλη την προετοιμασία. Άρα έχουμε κι ένα ακόμα κεντρικό φορ. Υπήρχαν περιπτώσεις παικτών και κάναμε συζητήσεις για να πάρουμε έναν επιθετικό, στα ίδια επίπεδα είμαστε και τώρα. Ψάχνουμε όμως παίκτη που θα έχει κάνει την προετοιμασία με την ομάδα στην οποία ήταν, για να μπορεί να ενσωματωθεί αμέσως. Δεν μπορούμε να πάρουμε παίκτη και να τον περιμένουμε 55 μέρες για να μπει στην ομάδα. Η διοίκηση πάντως προχωράει για να κάνουμε αυτή τη μεταγραφή, να τελειώσουμε πριν έχουμε φύγει από την Ιταλία».

Στη συνέχεια, ο Σάκης Τσιώλης αναφέρθηκε στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του λέγοντας: «Όταν μια ομάδα έχει επιθετικές τάσεις και παίζει με έναν αμυντικό χαφ, πρέπει να έχει γρήγορες προσαρμογές στις αντεπιθέσεις για να τις αντιμετωπίσει. Νομίζω ότι δεν έχουμε πρόβλημα σε αυτό, αλλά στην ταχύτητα και στους αυτοματισμούς. Είμαστε στο στάδιο που τώρα θα δουλέψουμε την ταχύτητα. Σε οργανωμένο παιχνίδι δεν μας έκαναν πολλές ευκαιρίες οι αντίπαλοι. Δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση για να βελτιωθούμε, αλλά δεν είναι κάτι που μας προβληματίζει».

Ενώ για το κατά πόσο είναι ικανοποιημένος από τα όσα βλέπει στην προετοιμασία, τόνισε: «Ο Άρης έχει οδηγό την ομάδα που τελείωσε τη χρονιά πέρσι τους τελευταίους τρεις μήνες. Η ομάδα θα εμφανιστεί πολύ βελτιωμένοι με τις προσθήκες που έχουν γίνει και θα γίνουν, ο Άρης θα εμφανιστεί πολύ καλύτερος. Απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως οι Άραβες, γρήγορη, συνδυαστική, ο Άρης έκανε ευκαιρίες και είχε τρία δοκάρια, χωρίς να δεχθεί πολλές ευκαιρίες από τον αντίπαλο. Άρα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο».

Τέλος, ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για τα φιλικά στην Ιταλία με Λάτσιο και Κάλιαρι, όπου θα κάνει τις τελικές δοκιμές του για την ενδεκάδα: «Ισχύει σε γενικές γραμμές αφού από την αρχή ξέρω τα πλάνα της ομάδας και ποιος θα είναι ο βασικός κορμός. Επιστρέφει και ο Καστίγιο, που για μένα είναι μια καινούρια και μεγάλη μεταγραφή για τον Άρη αφού θα παίζει σε ένα άλλο ρόλο και θα κάνει τη διαφορά, σε αυτά τα παιχνίδια θα δούμε την ομάδα του πρωταθλήματος. Θα αποκτήσουμε χαρακτήρα μέσα από αυτά τα παιχνίδια και θα δοκιμαστούμε, η Λάτσιο και η Κάλιαρι είναι δυνατές ομάδες και μας δίνουν τη δυνατότητα να δούμε αυτά τα πράγματα».



Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved