Λείπει το ντέρμπι, παρόντες οι... άγνωστοι

Λείπει το ντέρμπι, παρόντες οι... άγνωστοι

Ταξίδι στο... άγνωστο ήταν η διαδικασία της κλήρωσης του πρωταθλήματος της Super League για την ποδοσφαιρική σεζόν 2011-2012 καθώς η εκκρεμότητα που υπάρχει με τις δύο ομάδες που θα συμμετάσχουν τελικά στο πρωτάθλημα υποχρέωσε στην παρουσία στην κληρωτίδα δύο... άγνωστων Χ.

Με δεδομένο ότι απόφαση για τον υποβιβασμό των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας δεν βγήκε από την Επιτροπή Εφέσεων, δύο μπαλάκια που αντιστοιχούσαν στην «ομάδα Α» και στην «ομάδα Β» έκαναν την εμφάνισή τους στη θέση των δύο ομάδων που θα συμπληρώσουν τελικά τις 16 και που κανείς δεν γνωρίζει ακόμα ποιες θα είναι.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο Ολυμπιακός ουσιαστικά δεν γνωρίζει τους αντιπάλους του τις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, καθώς κληρώθηκε να παίξει διαδοχικά με τις ομάδες Α και Β.

Κατά τ' άλλα η διαδικασία ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση λόγω του ότι καθυστέρησε να υπογραφεί η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, (διαβάστε ΕΔΩ τα έσοδα της κάθε μιας από τις ομάδες που θα μετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Super League) ενώ η πρεμιέρα δεν έβγαλε ντέρμπι. Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς θα διεξαχθεί την 4η αγωνιστική και είναι το ντέρμπι «Δικεφάλων» ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην Τούμπα.

Την επόμενη (5η αγωνιστική) ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, ενώ την 6η αγωνιστική η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Το ντέρμπι των «αιωνίων» (Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού) θα διεξαχθεί την 10η αγωνιστική στο Καραϊσκάκη. Οι «πράσινοι» έχουν τρία ντέρμπι στη σειρά καθώς την 8η αγωνιστική ταξιδεύουν στην Τούμπα για να αντιμετωπισουν τον ΠΑΟΚ, την 9η υποδέχονται ως γηπεδούχοι την ΑΕΚ και την 10η μεταβαίνουν στο Καραϊσκακη για το ντέρμπι των «αιωνίων».

Εξάλλου, το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μεταξύ Αρη -ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί την 7η αγωνιστική στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

 Η έναρξη της διαδικασίας

Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας της κλήρωσης, ο εκτελεστικός διευθυντής της Super League, μιλώντας στην τηλεόραση της «Nova», Πατρίκ Κομνηνός, μίλησε για την κεντρική διαχείριση, όπου πλέον περιλαμβάνει και τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος: «Είναι μια σημαντική μέρα, μετά από πολλές ταλαιπωρείες. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 27-28 Αυγούστου. Είναι μια σημαντική εμπορική συμφωνία που είχε ξεκινήσει το 2008 και ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού και της Skoda Ξάνθης». Για το αν εγκαινιάζει μια νέα εποχή, υποστήριξε: «Σίγουρα. Είναι σημαντικό σημειολογικό σημείο για να προγραμματίζει κάποιος το πρόγραμμα».{textlink}

Πρώτος στο πάνελ των ομιλητών ανέβηκε ο πρόεδρος της Super League και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος ανέφερε: «Σήμερα με την κλήρωση ξεκινάει το πρωτάθλημα 2011-12. Με την ευκαιρία αυτή θέλω να καλέσω την Πολιτεία να αντιμετωπίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο όπως πρέπει. Ας κοιτάξουν όποιοι έχουν αμφιβολίες, τον ρόλο που έπαιξε το ποδόσφαιρο στην Αργεντινή. Θα στηρίζουμε κάθε φορά κάθε προσπάθεια "κάθαρσης". Απλά θέλω να θυμήσω σε κάποιους ότι λασπολογώντας δεν δημιουργείς, καταστρέφεις. Πιστεύω ότι η ενότητα είναι η βάση για τη συνεργασία με την Πολιτεία. Η Κεντρική Διαχείριση περιλαμβάνει όλες τις ομάδες και μπορεί να βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα. Ευχόμαστε να εδραιωθούν και στο μέλλον. Εύχομαι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Οι φίλαθλοι όλων των ομάδων να υποστηρίζουν τις ομάδες τους χωρίς βία».

Στην συνέχεια, ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet, Πάνος Παπαδόπουλος, ανέφερε: «Πριν από λίγο καταλήξαμε σε μία νέα συμφωνία για τα τηλεοπτικά του νέου πρωταθληματος. Υπογράψαμε μια ιστορικής σημασίας συμφωνία, τόσο για το ποδόσφαιρο, όσο και την τηλεόραση. Είναι ιστορική γιατί ολοκληρώνει το όραμα της κεντρικής διαχείρισης. Πλέον ενωμένοι προς τα μπροστά για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και όλοι αγαπάμε. Πιστοποιεί τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ της Nova και της Super League. Για τα επόμενα χρόνια η Nova θα έχει το πρωτάθλημα για την εμπλούτιση του περιεχομένου. Εκτός αυτού δεσμεύεται ότι θα αυξήσει και τις μεταδόσεις σε HD. Η Nova στηρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πρωτάθλημα της Super League ξεκινάει σε λίγες μέρες και βρισκόμαστε εδώ για να παρακολουθήσουμε την κλήρωση του πρωταθλήματος. Το χρωστάμε σε όλους. Υποσχόμαστε να κάνουμε το παν για να τα καταφέρουμε».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Super League, Πατρίκ Κομνηνός πήρε τη θέση του στο πάνελ για την έναρξη της διαδικασίας της κλήρωσης, ο οποίος ανέφερε: «Το πρωτάθλημα ξεκινάει σε 3 εβδομάδες και η κλήρωση είναι η αρχή αυτή της αγωνιστικής περιόδου. Δεν θα έχουμε και τα 16 ονόματα των ομάδων. Γνωρίζετε πως υπάρχουν δικαστικές διαμάχες. Το ποδόσφαιρο προχωράει. Το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο θέαμα και οφείλει να συνεχίσει. Μιλάμε για το πρωτάθλημα με την μεγαλύτερη πανελλαδική συμμετοχή. Θα έχει 7 ομάδες από τα μεγάλα αστικά κέντρα και 9 από την περιφέρεια. Το 2004 ήταν 13 προς 3. Το ποδόσφαιρο έχει κάνει μεγάλα βήματα και η Super League έχει συμβάλλει. Δέσμευσή μας ήταν η ενίσχυση των ομάδων από την περιφέρεια. Δεν είναι λίγο πράγμα 9 ομάδες να είναι από την περιφέρεια. Βασικός παρονομαστής είναι η κεντρική διαχείριση».

Εν συνεχεία, ξεκίνησε η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος. Η αρχή έγινε με την κλήρωση των κλειδαρίθμων. Συγκεκριμένα, κλειδάριθμο πήραν οι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, καθώς χρησιμοποιούν την ίδια έδρα, ήτοι το Ολυμπιακό Στάδιο, οι ΠΑΟΚ και Άρης, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ομαλότητα στην Θεσσαλονίκη, οι Εργοτέλης και ΟΦΗ, καθώς εκπροσωπούν το Ηράκλειο και τέλος ειδικό κλειδάριθμο πήρε ο Ολυμπιακός, μια και αγωνίζεται στους ομίλους του Champions League.

Η πρώτη ομάδα που βγήκε από την κλήρωση ήταν ο Άρης, που έλαβε τον ειδικό κλειδάριθμο με το νούμερο 12. Στην συνέχεια είχαμε τον Παναθηναϊκό που έλαβε τον κλειδάριθμο με αριθμό 14, τον Ολυμπιακό με το 8, τον Εργοτέλη με τον αριθμό 2, τον ΟΦΗ με το νούμερο 10, τον ΠΑΟΚ με το 4 και την ΑΕΚ που πήρε το νούμερο 6. Στη συνέχεια, είχαμε την εξαγωγή των υπόλοιπων ομάδων. Αρχικά βγήκε η «Ομάδα Β» με τον αριθμό 13, ο ΠΑΣ Γιάννινα με το 7, ο Παναιτωλικός με το 3, ο Αστέρας Τρίπολης με το 16, ο Ατρόμητος με το 9, η Κέρκυρα με το 5, η Skoda Ξάνθη με το 15, η «Ομάδα Α» με το 11 και ο Πανιώνιος με το 1. Έτσι είχαμε την πρώτη αγωνιστική, στην οποία απουσιάζει το ντέρμπι.

Αναλυτικά, η πρώτη αγωνιστική:

Πανιώνιος-Εργοτέλης
ΠΑΟΚ- SKODA Ξάνθη
Κέρκυρα-Παναθηναϊκός
ΑΕΚ-Ομάδα Β
ΠΑΣ Γιάννινα-Άρης
Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης
ΟΦΗ-Ατρόμητος
Ολυμπιακός-Ομάδα Α

Οι πρώτες αντιδράσεις των ομάδων στην τηλεόραση της «Nova»

Αμέσως μετά την κλήρωση, ο Γιάννης Μώραλης, Δ' αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ανέφερε: «Το σημαντικό είναι η συμφωνία της Nova με τη Super League. Μιλάμε για 16 ομάδες και είναι σημαντικό. Στις δύο πρώτες αγωνιστικές θα έχουμε δύο άγνωστες ομάδες. Δεν παίζει ρόλο η κλήρωση. Ίσως οι ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη θα ήθελαν στην αρχή να μην έχουν ντέρμπι. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα».

Για την αύξηση των ομάδων της περιφέρειας και την καλή παρουσία του Ολυμπιακού, τόνισε: «Είχαμε καλή πορεία και δυνατή έδρα. Είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον και θα πάμε σε πόλεις που αγαπούν το ποδόσφαιρο και έχουν δυναμική και αυτό είναι ευχάριστο».

Στην συνέχεια, ο Γιώργος Σπηλιωτόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, υποστήριξε: «Ευχόμαστε καλή τυχή σε όλους. Δεν κάνει καμία διαφορά για εμάς το πρώτο παιχνίδι. Το σημαντικό είναι η ομάδα να δείξει την αξία της στον αγωνιστικό χώρο». Όσον αφορά στην ευχή του για το νέο πρωτάθλημα, τόνισε: «Ευχόμαστε να έχουμε ένα καθαρό πρωτάθλημα και οι αγώνες να γίνονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους». Τέλος, για την κλήρωση του Europa League κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, ανέφερε: «Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος. Πιστεύουμε πως η ομάδα θα είναι έτοιμη και θα πάρει τον δρόμο της».

Από την πλευρά του ο Νίκος Μαχλάς, πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, ανέφερε: «Δεν μπορείς να ξέρεις πως θα είναι οι κληρώσεις. Είναι καλό για εμάς μετά από δύο χρόνια απουσίας θα παίξουμε εντός έδρας το πρώτο ματς και οι φίλαθλοί μας θα έρθουν στο γήπεδο. Είναι λογικό. Έχουμε ένα καλό κορμό και την επόμενη εβδομάδα, οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν να μπουν στο κλίμα. Εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητες της ομάδας μας. Επιμένω ότι θα είμαστε έτοιμοι για το πρώτο αγώνα με τον Ατρόμητο».

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης, τόνισε: «Η κλήρωση του πρωτάθληματος είναι λίγο αδιάφοροι. Όλοι παίζουν με όλους. Θέλαμε να παίξουμε εντός έδρας με ομάδα "μικρότερης δυναμικότητας». Για τα δύο ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, υποστήριξε: «Ευελπιστούμε ότι θα είμαστε έτοιμοι για τις 18 Αυγούστου στον προκριματικό του Europa League». Για την νέα κεντρική διαχείριση, δήλωσε: «Σε όλα τα πρωταθλήματα της Ευρώπης υπάρχει κεντρική διαχείριση. Είχα τις αμφιβολίες μου αλλά το πετύχαμε. Στη Nova έχουμε βρει έναν πιστό συνεργάτη».

Επόμενος που μίλησε στην τηλεόραση της «Nova», ήταν ο Γεράσιμος Βεντούρης, ο οποίος σχολίασε για την κλήρωση: «Είναι καλό να ξεκινάς στην έδρα σου. Στο μέτρο που δίνει αβαντάζ είναι ευνοϊκό. Θα γίνουν δυνατά παιχνίδια για όλες τις ομάδες. Θα είμαστε απαλαγμένοι από κάποια αμαρτήματα του παρελθόντος. Δεν σημαίνει ότι ξεκινάμε με τον Εργοτέλη. Ελπίζω να πάμε καλά». Για τα δύο πρόσωπα του Πανιώνιου, στο προηγούμενο πρωτάθλημα, τόνισε: «Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές. Ο κόσμος της Νέας Σμύρνης είναι ανήσυχος. Σήμερα τελειώσαμε και το θέμα του τερματοφύλακα. Είναι ακόμα 2-3 που θέλουμε να ενισχυθούμε. Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεν σημαίνει τίποτα. Είμαστε αισιόδοξοι».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος, τόνισε: «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Στην πρώτη αγωνιστική οι ομάδες δεν είναι έτοιμες. Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι το πρόγραμμα παίζει και το δικό του ρόλο. Η σειρά έχει τη σημασία της. Ο Αστέρας έχει τα ντέρμπι στο τέλος. Πιστεύω ότι το πρόγραμμα έχει σημασία».

Ο αντιπρόεδρος της Κέρκυρας, Γιώργος Λυμπερόπουλος, σχολίασε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι (σ.σ. κόντρα στον Παναθηναϊκό). Πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα. Έχουν γίνει καλύτερες μεταγραφές και θα πάμε καλύτερ από πέρυσι. Σαν δεύτερο χρόνο ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο».

Ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, Φώτης Κωστούλας, δήλωσε: «Θεωρώ ότι έχουμε ένα καλό πρόγραμμα και θα πάρουμε βαθμούς και θα ανέβει η ψυχολογία μας. Είναι καλύτερο που παίζουμε δύο εντός έδρας. Η έδρα θα είναι το "όπλο" μας γιατί έχουμε ενθουσιώδη κόσμο».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης, ανέφερε: «Έχουμε παράδοση να ξεκινάμε με τους μεγάλους και είμαστε αισιόδοξοι. Είμαστε μια ομάδα πειθαρχημένοι με καλό επιτελείο, με μία διοίκηση που δεν έχει οικονομική αδυναμία και πιστεύουμε ότι θα είμαστε στην 6άδα. Η Ξάνθη είναι η ομάδα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης, ανέφερε: «Το πρόγραμμα δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Θα κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο και στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία και να παραμείνουμε. Η αρχή είναι πάντα δύσκολη. Αν ξεκινήσουμε καλά θα πάνε όλα καλά. Ευχόμαστε ότι καλύτερο για την ομάδα μας».

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τόνισε: «Καταρχάς η σημερινή μέρα είναι σημαντική για το πρωτάθλημα. Όλοι θα παίξουν με όλους. Είναι σημαντικό που το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην Τούμπα».

Από την πλευρά του, ο Απόστολος Παπουτσάκης, πρόεδρος του Εργοτέλη και όπως όλα δείχνουν, νέος πρόεδρος της Super League, ανέφερε: «Εύχομαι τη φετινή σεζόν να έχουμε ένα ανταγωνιστικό και ήρεμο πρωτάθλημα. Σε αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας, η πολιτεία, οι ομάδες, οι παράγοντες, οι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι για να απολαύσουμε αυτό το λαϊκό άθλημα που φέρνει χαρά την οποία δεν πρέπει να κόψουμε από τα χείλη των Ελλήνων. Φέτος πρέπει να πείσουμε τον κόσμο ότι αυτό που βλέπει στα μάτια του είναι πραγματικό και όχι κάτι που έχει αποφασιστεί πριν αρχίσει ο αγώνας. Αν αυτό το καταφέρουμε θα είναι ότι καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι μεγάλη χαρά να έχει ο Κρητικός φίλαθλος τη δυνατότητα να βλέπει ένα αγώνα Super League κάθε εβδομάδα. Το αξίζει η Κρήτη να έχει δύο ομάδες στην super league και πληθυσμιακά αλλά και γιατί είναι ποδοσφαιρομάνα. Είναι δύο πολύ καλές ομάδες και ανταγωνιστικές. Ο πήχης ανεβαίνει, αυτή είναι η φιλοδοξία μας, πιστεύουμε φέτος ότι θα πάμε για κάτι μεγάλο, να πετύχουμε μια θέση στην πεντάδα. Αυτός είναι ο στόχος και πρέπει να τον πετύχουμε. Στην Super League, που θα ανακατευτώ όπως δήλωσα, πρέπει να φέρουμε το ποδόσφαιρο εκεί που του αξίζει και όχι εδώ που βρίσκεται. Είναι κρίμα να έχουμε τον χλευασμό των ξένων και των Ελλήνων και νομίζω ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Αθανασιάδης, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την κλήρωση: «Ο Άρης είναι μια από τη φύση του ομάδα που θέτει πρωταγωνιστικούς στόχους. Πιστεύουμε και προσδοκούμε στην στήριξη του κόσμου μας. Θεωρώ ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά φέτος».

{coveritlive}26e85403fb{/coveritlive}

Αναλυτικά όλα τα ντέρμπι της σεζόν:

4η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ
5η αγωνιστική: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
6η αγωνιστική: ΑΕΚ-Ολυμπιακός
7η αγωνιστική: Άρης-ΠΑΟΚ
8η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, ΑΕΚ-Άρης
9η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, Άρης-Ολυμπιακός
10η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
12η αγωνιστική: Άρης-Παναθηναϊκός
19η αγωνιστική: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
20η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός
21η αγωνιστική: Ολυμπιακός-ΑΕΚ
22η αγωνιστική: ΠΑΟΚ-Άρης
23η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, Άρης-ΑΕΚ 
24η αγωνιστική: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός-Άρης
25η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
27η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Άρης



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved