Μπρίτο και Σκόνδρας στο Onsports

Μπρίτο και Σκόνδρας στο Onsports

Αποτελούν πλέον παλιοσειρές του Ατρομήτου και έχουν και σημαντικό ρόλο στην ομάδα, καθώς είναι οι δύο εκ των αρχηγών. Οι Γιάννης Σκόνδρας και Εδουάρδο Μπρίτο μίλησαν στο Onsports από το Πράβετς για τη νέα προσπάθεια που ξεκινά η ομάδα του Περιστερίου.

Ο Βραζιλιάνος χαφ και ο διεθνής με την Εθνική Ελπίδων μπακ δεν έκρυψαν την αισιοδοξία τους θεωρώντας ότι ο Ατρόμητος προχώρησε σε πολύ αξιόλογες μεταγραφικές κινήσεις, ωστόσο δεν μοίρασαν υποσχέσεις και εξήγησαν ότι πρωταρχικός στόχος θα πρέπει να είναι η παραμονή. Και μετά βλέπουμε. Αναφέρθηκαν επίσης στην πορεία της προετοιμασίας, στη σημασία παρουσίας του Γιώργου Δώνη για τρίτη χρονιά στον πάγκο, αλλά και γα τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η συνέντευξή των Εντου Μπρίτο και Γιάννη Σκόνδρα

Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας φτάνει στο τέλος του. Τί έχετε ξεχωρίσει από το διάστημα της παραμονής στη Βουλγαρία, αλλά και στο Καρπενήσι;

Μπρίτο: «Το βασικότερο όλων είναι ότι δεν έχει αλλάξει ο προπονητής. Παίζουμε με τον ίδιο τρόπο, ακολουθούμε την ίδια τακτική, την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία. Ηρθαν πολλοί καινούριοι παίκτες που πρέπει να μάθουν πως αγωνίζεται η ομάδα, αλλά σιγά-σιγά προχωράμε και γινόμαστε καλύτεροι. Είμαστε σε καλό δρόμο και έχουμε ακόμη χρόνο για να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε».

Σκόνδρας: «Η ομάδα έκανε πολλές μεταγραφές και πιστεύω ότι θα είμαστε πάρα πολύ καλοί. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα, για να μην περάσουν οι πρώτες αγωνιστικές χωρίς να έχουμε δέσει. Θα βγάλουμε το καλό μας πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο».

Ποιο θεωρείτε ότι θα είναι το «όπλο» του Ατρόμητου την καινούρια σεζόν;

Μπρίτο: «Σε όλες τις γραμμές υπάρχουν παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν και από τα άκρα και από τον άξονα. Νομίζω ότι όταν δεθεί η ομάδα θα είναι καλύτερη και πιο γρήγορη. Φέτος μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα και νωρίτερα από πέρυσι».

Σκόνδρας: «Θεωρώ ότι έχουμε πληθώρα λύσεων σε όλες τις γραμμές και στην επίθεση. Αυτή είναι που βάζει τα γκολ κι εμείς διαθέτουμε Αναστασάκο και Μήτρογλου, οι οποίοι είναι δύο από τους καλύτερους φορ στην Ελλάδα».

Η παρουσία πολλών νέων παικτών είναι ένα ιδιαίτερο στοιχείο. Αυτή του Γιώργου Δώνη για τρίτη σεζόν στον πάγκο ευνοεί αυτή την προσπάθεια;

Μπρίτο: «Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος γιατί είναι καινούρια τα παιδιά που ήρθαν, αλλά ο προπονητής ξέρει καλύτερα. Εχει τον δικό του τρόπο λειτουργίας και γνωρίζει τι θέλει από κάθε παίκτη. Θα βοηθήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας ως παλαιότεροι. Ούτως ή άλλως, το κάνουμε από τις πρώτες μέρες ώστε τα παιδιά που ήρθαν να εγκλιματιστούν το συντομότερο δυνατό».

Σκόνδρας: «Υπάρχει θέληση από τους παίκτες και από τον προπονητή. Εχουμε ένα εξαιρετικό προπονητικό επιτελείο και θα είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».

Στον κόσμο της ομάδας υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και προσδοκίες. Είστε έτοιμοι να ανταποκριθείτε;

Μπρίτο: «Πρέπει να λειτουργούμε σε κάθε παιχνίδι όλοι μαζί και όχι ατομικά και να δουλεύουμε σκληρά σε όσα μας δείχνει ο προπονητής. Βέβαια, ο προπονητής μπορεί να σε οδηγήσει μέχρι ένα σημείο. Από εκεί και πέρα η απόδοση κάθε παίκτη εξαρτάται από τον ίδιο. Εχουμε δυνατότητες σαν ομάδα και μπορούμε να φτάσουμε σε μία πολύ καλή θέση στο πρωτάθλημα».{textlink}

Σκόνδρας: «Αν αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια σαν τελικούς και κάθε αγωνιστική ξεχωριστά και δουλέψουμε σκληρά στο διάστημα που απομένει μέχρι το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, αλλά και στα μέσα της χρονιάς, μπορούμε να πάρουμε μια πολύ καλή θέση και να διεκδικήσουμε έξοδο στην Ευρώπη. Αλλά, δεν αρκούν τα λόγια…».

Το «ταβάνι» για τον Ατρόμητο τη νέα σεζόν;

Μπρίτο: «Δεν μπορούμε να πούμε από τώρα που θα φτάσουμε τη νέα χρονιά. Υπάρχουν σκάλες. Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Αν βαδίζουμε σωστά, θα πάρουμε ότι αξίζουμε. Θα δουλέψουμε σκληρά και στο τέλος θα κάνουμε απολογισμό».

Σκόνδρας: «Ποτέ δεν ξέρεις πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Πρώτος στόχος είναι να σωθούμε. Από εκεί και πέρα έχουμε πολύ καλή ομάδα και αισιοδοξώ ότι με λίγη τύχη και σκληρή δουλειά, μπορούμε να χτυπήσουμε την πόρτα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Το κύπελλο επίσης, είναι ένας σημαντικός θεσμός. Αποδείξαμε και πέρυσι ότι θέλουμε τη διάκριση. Σε πρώτο πλάνο, όμως, είναι το πρωτάθλημα».

Τι θα συνιστά αποτυχία;

Μπρίτο: «Το καλό θα είναι να σώσουμε την ομάδα όσο πιο γρήγορα μπορούμε. Αν σωθείς, παραμένεις στη Σούπερ Λίγκα και την επόμενη χρονιά και κάνεις μια καινούρια προσπάθεια. Δεν παίζουμε μόνοι μας, υπάρχουν και άλλες ομάδες, αλλά θα είναι αποτυχία να μη σωθούμε».

Σκόνδρας: «Συμφωνώ, αποτυχία θα είναι ο υποβιβασμός».

Ενα μήνυμα για τους φίλους της ομάδας…

Μπρίτο: «Το πιο σημαντικό για κάθε άνθρωπο είναι η υγεία. Θέλω να συνεχίσουν να είναι δίπλα μας, όπως όλα τα χρόνια. Πέρυσι ειδικά, το γήπεδο ήταν γεμάτο σε αρκετά παιχνίδια. Θέλουμε να τους προσφέρουμε χαρά και η σεζόν αυτή είναι σημαντική για μας. Εχουμε στόχους και χρειαζόμαστε να μας βοηθήσουν με την παρουσία τους στο γήπεδο. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για το καλύτερο αποτέλεσμα για τον Ατρόμητο».

Σκόνδρας: «Πρώτα απ’ όλα να έχουν όλοι υγεία. Δεν γίνεται, όμως, να μην αναφερθώ στη στήριξή τους την περυσινή σεζόν. Ηταν δίπλα μας σε όλα τα παιχνίδια και τους ευχαριστώ πολύ γι αυτό. Ελπίζω να το κάνουν και φέτος και να μας δώσουν δύναμη και ώθηση να φτάσουμε εκεί που θέλουμε όλοι».

Το σχόλιο σας για όσα διαδραματίζονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. «Στημένα», φυλακίσεις, ποινές, υποβιβασμοί…

Μπρίτο: «Δεν υπάρχουν λόγια για αυτά τα πράγματα. Δεν είναι, όμως, κάτι καινούριο. Δεν βγήκαν ξαφνικά την περσινή σεζόν. Τώρα που ήρθαν στην επιφάνεια, πρέπει να προσπαθήσουν όλοι να τα εξαφανίσουν. Εμείς θέλουμε ένα καθαρό πρωτάθλημα. Το ποδόσφαιρο είναι ίδιο σε όλες τις χώρες. Πρέπει να παίζεται με ίσους όρους και να μην αλλοιώνεται».

Σκόνδρας: «Για να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει όλοι αυτοί που δημιούργησαν τα προβλήματα να ‘τελειώσουν’ από τον χώρο. Θα έπρεπε να είναι το τελευταίο που μας απασχολεί, αλλά το ακούμε συνέχεια. Πρέπει όλοι να είναι δίκαιοι. Οι ομάδες, οι διαιτητές, οι παράγοντες και οι παίκτες. Τα πάντα να κρίνονται στο γήπεδο».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved