Τουρσουνίδης:«Σοβαρός και περνάει»

Τουρσουνίδης:«Σοβαρός και περνάει»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου του Βορρά», Γιώργος Τουρσουνίδης θεωρεί ότι οι «ασπρόμαυροι» μπορούν να πετύχουν αν αφοσιωθούν μόνο στο αγωνιστικό μέρος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra ο Τουρσουνίδης είπε:

-Για τη σημερινή αναμέτρηση με τη Βαλερένγκα:

«Μέτα το πρώτο αποτέλεσμα, όχι άπλα έχουμε τον πρώτο λόγο, αλλά θα έλεγα ότι είμαστε με το ενάμιση πόδι στον επόμενο γύρο, αρκεί η ομάδα να μπει σοβαρά, πειθαρχημένα και δυναμικά.  Είμαστε πολύ καλύτεροι αρκεί να το δείξουμε και μέσα στο γήπεδο. Παίζουμε για πρώτη φορά φέτος μπροστά στον κόσμο μας και ελπίζω να πάνε όλα καλά, να νικήσουμε και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο με την εικόνα μας».

-Για τον Μπόλονι και τα στοιχεία που έχει δώσει στην ομάδα:

«Ο Π.Α.Ο.Κ. δείχνει μια σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές παίζουν στους ρόλους τους, δηλαδή δεν διακρίνουμε αναρχία στο ποδόσφαιρο που παίζει. Είναι νωρίς να κρίνουμε τον Μπόλονι, αλλά έχει δώσει στοιχεία την ομάδα και από την αρχή έδειξε το στίγμα του. Είναι σοβαρός, δουλεύει πάρα πολύ και είναι πολύ κοντά στους ποδοσφαιριστές. Έδειξε η ομάδα ότι προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Είδαμε καλές κινήσεις από ποδοσφαιριστές και αυτό είναι ένα μικρο λιθαράκι που έχει βάλει στην ομάδα ο Μπόλονι».

-Για το αν ο Π.Α.Ο.Κ. μπορεί να διεκδικήσει καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα:

«Τα τελευταία τρία χρόνια δείχνει ότι μπορεί να φτάσει σε πιο προνομιούχες θέσεις. Έχει την ομάδα, το υλικό και την δυναμική του κόσμου. Μπορεί με αξιώσεις να φτάσει πολύ ψηλά. Αυτή τη στιγμή που ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και η Α.Ε.Κ. ταλανίζονται από προβλήματα, ο Π.Α.Ο.Κ.  έχει τη δυνατότητα για να τα καταφέρει, αρκεί να υπάρχει ηρεμία, να πιστέψουν στους παίκτες και στον προπονητή. Υπάρχει μια αναταραχή στα διοικητικά της ομάδας αλλά νομίζω ότι αν αφοσιωθεί η ομάδα μόνο στο αγωνιστικό, έχει τις δυνατότητες και τους ποδοσφαιριστές να διεκδικήσει μεγάλα πράγματα».

-Για το πως περιμένει να δει φέτος τον Π.Α.Ο.Κ.:

«Όταν έχεις χαμηλά το κεφάλι και δουλεύεις χωρίς πολλά λόγια είναι ό,τι καλύτερο. Από εκεί και πέρα όμως, είναι στην φύση του Π.Α.Ο.Κ. να πρωταγωνιστεί. Τα τελευταία τρία χρόνια, το έχει καταφέρει αυτό, δημιούργησε μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα Ελπίζουμε και φέτος να δούμε κάτι καλό για να ικανοποιηθούν οι φιλοδοξίες τόσο του κόσμου, όσο των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στην ομάδα. Υπάρχει νοοτροπία, υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές με εμπειρία και αυτοί που  ξέρουν πού βρίσκονται και την δυναμική που έχει η ομάδα και γι΄ αυτό υπάρχει η ανάλογη πορεία. Θα μου πείτε ότι δεν έχει γίνει το παραπάνω βήμα. Δεν είναι εύκολο. Παίζουν πολλά ρόλο, αλλά το σημαντικό είναι ότι η ομάδα είναι δεμένη. Έχουν μείνει οι ποδοσφαιριστές που έπρεπε να μείνουν και έχουν έρθει οι παίκτες που έπρεπε να έρθουν. Υπάρχουν οι δυνατότητες ώστε ο Π.Α.Ο.Κ. να δείξει ανταγωνιστικό πρόσωπο και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται».

-Για τον Λαζάρ:

«Όταν θέλεις να διεκδικήσεις με αξιώσεις μεγαλύτερα πράγματα πρέπει να κινηθείς ανάλογα. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται έναν ή δύο έτοιμους ποδοσφαιριστές που να μπορούν να αλλάξουν τη ροή και να βοηθήσουν τα παιδιά που βρίσκονται στην ομάδα. Ο Λαζάρ έδειξε ότι είναι έμπειρος και ότι... το έχει. Τέτοιοι ποδοσφαιριστές χρειάζονται. Ο προπονητής έχει δει την ομάδα και βαδίζει στο πλάνο που έχει στο μυαλό του. Υπάρχει συνεργασία με τη διοίκηση. Πιστεύω ότι θα γίνουν κάποιες κινήσεις».

-Για τον Βιεϊρίνια και το ενδεχόμενο μεταγραφής του:

«Δεν θα είναι και ό,τι καλύτερο αν φύγει ο Βιεϊρίνια. Αν θέλεις να κάνεις μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα τότε νομίζω ότι τέτοιοι ποδοσφαιριστές πρέπει να μένουν. Ο Βιεϊρίνια είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος. Υπάρχει όμως και το οικονομικό κομμάτι. Αν έρθει μια μεγάλη πρόταση που μπορεί να σε βοηθήσει οικονομικά και μπορέσεις με αυτά τα χρήματα να πάρεις κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές, τότε μπαίνεις σε ένα δίλημμα. Είμαι υπέρ στο να μείνει ο Βιεϊρίνια στην ομάδα. Αν πωληθεί θα είναι λάθος, αλλά νομίζω ότι αν ήθελε ο ΠΑΟΚ να τον πουλήσει, θα το είχε κάνει. Οι διοικούντες ξέρουν τι θα πει Βιερίνια, το ποια είναι τα οικονομικά ανοίγματα και το πώς πρέπει να κινηθούν. Είναι πολύ καλός και είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα τέτοιο ποδοσφαιριστή στην ομάδα».

-Τις διοικητικές προσπάθειες του Θοδωρή Ζαγοράκη:

«Τα  τελευταία χρόνια έχει γίνει τεράστια προσπάθεια. Η ομάδα ήταν στο μηδέν και τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο να πρωταγωνιστούμε. Χαιρόμαστε να βλέπουμε την ομάδα και είναι κρίμα αυτό το οικοδόμημα να καταστρέφει από τη μια μέρα στην άλλη».



Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved