Μέρα μπαίνει, μέρα βγαίνει…

Μέρα μπαίνει, μέρα βγαίνει…

Η προετοιμασία του Ατρομήτου στη Βουλγαρία πλησιάζει προς το τέλος της, καθώς το πρωί του Σαββάτου η αποστολή θα μπει στο αεροπλάνο για την Αθήνα. Πώς όμως κυλά η καθημερινότητα την περίοδο χτισίματος μιας ομάδας;

Βουλγαρία, αποστολή: Κώστας Ζοργιός

Μόνο παράλογο δεν είναι να βλέπεις του παίκτες ταλαιπωρημένους τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Άλλωστε, δεν είναι και εύκολο να αφήνεις τον χώρο σου για περίπου έναν μήνα (15 μέρες στο Καρπενήσι και άλλες τόσες στο Πράβετς) και να μπαίνεις σε μια αρκετά κοπιαστική ρουτίνα, ειδικά όταν το μέρος στο οποίο βρίσκεσαι «βασανίζεται» από πλήρη ησυχία.

Το πρωινό εγερτήριο γίνεται συνήθως στις 07.30 και μία ώρα αργότερα, οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ συγκεντρώνονται στο λόμπι του ξενοδοχείου ώστε να αναχωρήσουν για το προπονητικό κέντρο (ευτυχώς για όλους, βρίσκεται πολύ κοντά στο ξενοδοχείο). Η προπόνηση διαρκεί περίπου δύο ώρες και το πρόγραμμα αφιερώνεται κυρίως στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και ενίοτε και στην τακτική.

Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο, οι παίκτες παίρνουν πρωινό και μέχρι περίπου τις 14.00 είναι ελεύθεροι, αν και οι επιλογές τους είναι τρομακτικά περιορισμένες. Ουσιαστικά, μπορούν είτε να ξεκουραστούν, είτε να διαβάσουν ένα βιβλίο, να ασχοληθούν με το ίντερνετ, να πιουν έναν καφέ, άντε να παίξουν κι ένα μπιλιάρδο (η αλήθεια βέβαια είναι ότι το τραπέζι του ξενοδοχείου γέρνει υπερβολικά για να πεις ότι όντως παίζεις μπιλιάρδο, αλλά από το τίποτα..).

Λίγο μετά τις 14.00, η ομάδα τρώει το μεσημεριανό γεύμα και συνήθως ακολουθεί ύπνος, ώστε όλοι να είναι φρέσκοι για το απογευματινό πρόγραμμα. Στις 17.30-18.00 η ομάδα φεύγει για την προπόνηση που διαρκεί επίσης 2 ώρες, ωστόσο είναι σίγουρα πιο ευχάριστη από την πρωινή μια και στο μενού μπαίνουν και ασκήσεις με μπάλα, όπως επίσης και δίτερμα.

Στις 21.00 οι παίκτες τρώνε το βραδινό γεύμα και αφού χαλαρώσουν για μισή ώρα, παίρνουν τον δρόμο για τα δωμάτιά τους. Και πάμε πάλι από την αρχή… Αν μη τι άλλο, αυτό που βοηθά στην καταπολέμηση της ρουτίνας είναι το πολύ καλό κλίμα και η χημεία που έχει δημιουργηθεί, αν και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές γνωρίζονται τώρα μεταξύ τους. Πολύ σημαντικό αυτό, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι 15 μέρες φαίνονται 30.



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved