Ανησυχία για την επόμενη μέρα

Ανησυχία για την επόμενη μέρα

Τα αισιόδοξα μηνύματα που άφησε η εμφάνιση της ΑΕΚ στο χθεσινό φιλικό με την Κέρκυρα (2-0) δεν μοιάζουν ικανά να μετριάσουν την ανησυχία των ανθρώπων της Ένωσης σχετικά με την επόμενη μέρα.

Τόσο η καθυστέρηση της Μπέρμιγχαμ να αποδεσμεύσει τον Μίτσελ ώστε να επανενταχθεί στην ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, όσο η δυσκολία εύρεσης αντικαταστάτη του Ντιόπ, αλλά και η θηλιά της οικονομική στενότητας που πνίγει τον «Δικέφαλο», είναι θέματα μείζονος σημασίας που «καίνε» τους κιτρινόμαυρους.

Όσο περνούν οι μέρες και οι πρώτες επίσημες (ευρωπαϊκές) υποχρεώσεις της ΑΕΚ πλησιάζουν, η ανησυχία του Ισπανού τεχνικού όλο και γιγαντώνεται αφού δεν βλέπει τον συμπατριώτη του να  επιστρέφει. Η αγγλική ομάδα εξακολουθεί να μην τον αποδεσμεύει (περιμένει μήπως βρεθεί ομάδα να πάρει έστω και λίγα χρήματα), ενώ με δεδομένη την οικονομική στενότητα της Ένωσης δεν υπάρχουν καν σκέψεις για αποζημίωση των Άγγλων. Μέσα σε όλα οι άνθρωποι της ΑΕΚ θα πρέπει να μπουν σε διαπραγματεύσεις και όσον αφορά στο κασέ του Μίτσελ προκειμένου να μειώσει τις 500.000 ευρώ που λαμβάνει ετησίως.{textlink}

Από την άλλη μπορεί η λύση της συνεργασίας με τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ να είναι τυπική διαδικασία, ωστόσο κάθε άλλο παρά τέτοια θεωρείται η εύρεση του αντικαταστάτη του. Η περίπτωση του Στέφαν Άπια έχει εξεταστεί, ωστόσο και πάρα την επιθυμία του Γκανέζου να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα», η μεταγραφή απέχει αρκετά ακόμα από την υλοποίηση καθώς οι απαιτήσεις του (400.000 ευρώ) είναι ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για το ταμείο του συλλόγου.

Ένα ταμείο που συνεχώς αδειάζει αφού οι υποχρεώσεις της ομάδας τρέχουν και εκκρεμούν οφειλές προς τους παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ. Με την κίνηση των διαρκείας να παγώνει για τα καλά (7.500) και το κίνημα των «Supporters» να έβγαλε ό,τι έβγαλε, στην ΑΕΚ ευελπιστούν είτε να κρατήσει το λόγο του ο Νίκος Νοτιάς που υποσχέθηκε οικονομική ενίσχυση είτε σε… θαύμα! Να βρεθεί ομάδα δηλαδή στην οποία θα ξεφορτωθεί τον Γκερέιρο ή να πουληθεί ο Λεονάρντο (να θυμίσουμε πως αμφότεροι δεν υπολογίζονται από τον Χιμένεθ ενόψει της νέας σεζόν), ώστε η πώληση ποδοσφαιριστών που… υπολογίζονται (Μάκος, Γκέντσογλου, Μανωλάς) να μην αποδειχθεί μονόδρομος.

Ενδεικτικό μάλιστα της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ΑΕΚ, είναι η καθυστέρηση στην υπογραφή της επέκτασης του συμβολαίου από τον Κώστα Μανωλά εξαιτίας της αδυναμίας της διοίκησης να πληρώσει την προκαταβολή που συμφωνήθηκε, αλλά και η μη υπογραφή του συμβολαίου από τον Νταβίντ Χιμένεθ.
Οι δυο πλευρές είχαν έρθει σε συμφωνία ώστε ο αδερφός του προπονητή της ΑΕΚ να στελεχώσει το τεχνικό τιμ, πριν η ομάδα αναχωρήσει για τη Σλοβενία, ωστόσο στην προχθεσινή συνάντηση του Χιμένεθ με τον Αδαμίδη, ο πρόεδρος της ΠΑΕ φέρεται να ζήτησε αλλαγή (προς τα κάτω) των οικονομικών όρων του συμβολαίου…



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved