Λαζαρίδης:«Ευκαιρία για τίτλο η φετινή χρονιά»

Λαζαρίδης:«Ευκαιρία για τίτλο η φετινή χρονιά»

Ως μια καλή ευκαιρία να κατακτήσει ο Άρης έναν τίτλο χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά ο Νίκος Λαζαρίδης, θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο την έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Έλληνας αμυντικός μίλησε στην εφημερίδα «Sportday» για την προετοιμασία των «κίτρινων» και τον νέο… Άρη, τονίζοντας παράλληλα πως δεν σκέφτεται το γκολ καθώς δουλεία του είναι να κρατάει το μηδέν στην άμυνα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Λαζαρίδη:

Νίκο, ανησυχήσατε από την εμφάνιση στο φιλικό με το Παραλίμνι; Σας ταρακούνησε;

«Ήταν ένα ακόμα καλό τεστ για να δούμε ύστερα την κατάστασή μας. Είδαμε κάποια σημάδια κούρασης, τα οποία είναι φυσιολογικά, μια και βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας. Εμείς δουλεύουμε για να είμαστε έτοιμοι όταν πρέπει».

-Ανασταλτικά πού φαίνεται ο Άρης να έχει πρόβλημα;

«Στο τελευταίο φιλικό είχαμε προβλήματα στην ανάπτυξη. Δεν είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας. Στις προπονήσεις δουλεύουμε και επιθετικά και ανασταλτικά για το πώς θα λειτουργεί η ομάδα και σε αυτό τον τομέα έχει πέσει το βάρος. Χρειάζεται λίγη προσπάθεια από κάποιους παίκτες, κυρίως τους νέους, για να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει ο Άρης».

-Σε αντίθεση με πέρυσι, φέτος είσαι το σημείο αναφοράς στην άμυνα του Άρη. Αυτό φορτώνει επιπλέον βάρος στις πλάτες σου;

«Δεν με αγχώνει ιδιαίτερα. Δουλεύω κάθε μέρα για να είμαι έτοιμος. Το ρόστερ του Άρη έχει αξιόλογους ποδοσφαιριστές. Πρέπει σε κάθε αγώνα, σε κάθε προπόνηση να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου για να αποδεικνύεις στον κόσμο και τον προπονητή ότι αξίζεις να παίζεις».

-Η περσινή χρονιά σου σε κάνει να είσαι το σημείο αναφοράς...

«Ήταν εξαιρετική χρονιά για μένα η περσινή. Βοήθησα τον Άρη όσο μπόρεσα και εύχομαι και η φετινή πορεία να είναι εξίσου καλή».

-Η συνεργασία σου με τον Παπαζαχαρία πώς είναι; Γιατί αν η ομάδα δεν αποκτήσει κεντρικό αμυντικό, λογικά αυτός θα είναι ο παρτενέρ σου…

«Πάει πολύ καλά. Έχουμε ωραία συνεργασία και καλή συνεννόηση στο γήπεδο, αν κι έχουμε παίξει μαζί μόλις δύο παιχνίδια. Ο Γρηγόρης, άλλωστε, ξέρει καλά την κατηγορία, έχει πολλές παραστάσεις, όπως κι εγώ. Είναι έμπειρος».

-Ως πιο έμπειρος που είσαι, είσαι ο «πατέρας» του Γιαννίτση στον αγωνιστικό χώρο;

«Οι νεαροί ποδοσφαιριστές πρέπει να δουλεύουν ακόμα πιο πολύ στην προπόνηση και στην τακτική. Όσο μπορούμε και εμείς τους βοηθάμε. Άλλωστε, κι εμάς κάποιοι παλιοί μας διόρθωναν και μας συμβούλευαν. Πρέπει να μαθαίνουν από τους πιο μεγάλους και μέσα από τη δουλειά θα πάρουν και τις ευκαιρίες τους».

-Ύστερα από εκείνο το εκπληκτικό γκολ στο «Βιθέντε Καλντερόν» έχεις σκεφτεί σε ποια άλλη έδρα θα ήθελες να σκοράρεις;

«Ας είναι κόντρα σε οποιονδήποτε, αρκεί να είναι σημαντικό και να δώσει βαθμούς στον Άρη. Δεν έχω βάλει στόχο να σκοράρω σε κάποια έδρα. Το πρώτο που μετράει σε έναν αμυντικό, ωστόσο, είναι να μη δέχεται γκολ η ομάδα».

-Θα σε δούμε να προωθείσαι και να απειλείς;

«Στα στημένα ένας αμυντικός ξέρει να διαβάζει τη φάση και να την ακολουθεί. Είναι μια εντολή που έχω και είναι σημαντικό να σκοράρουν και οι αμυντικοί για την ομάδα και τον προπονητή».

-Ο πήχης πού τοποθετείται φέτος για τον Άρη;

«Στόχος του Άρη είναι πάντα η Ευρώπη. Από εκεί και πέρα, πρέπει η ομάδα να κατακτήσει έναν τίτλο και ίσως η φετινή χρονιά να είναι μια καλή ευκαιρία. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι πρέπει να φορτωθούμε με επιπλέον άγχος».

-Τα βίντεο του Τσιώλη με την ατμόσφαιρα του γηπέδου την ώρα της θεωρίας, πριν από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια, πώς τα εκλαμβάνετε;

«Είναι ένα έξτρα κίνητρο. Βοηθάει, μας δίνει επιπλέον δύναμη και ψυχολογία, για να μπορέσεις να συνεχίσεις καλύτερα την προετοιμασία σου».

-Η φετινή προετοιμασία με τον Σάκη Τσιώλη σε τι ξεχωρίζει;

«Είναι μια ξεχωριστή προετοιμασία. Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία, έτσι και ο κ. Τσιώλης. Μου αρέσει γιατί περνάμε περισσότερες ώρες με την μπάλα κι όταν δουλεύεις συνεχώς έτσι, βγαίνουν αυτοματισμοί και κινήσεις. Είναι από τις καλύτερες προετοιμασίες».

-Ποια θα είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του νέου Άρη;

«Σίγουρα το πρέσινγκ, γιατί έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι, και οι γρήγορες επιθέσεις. Η κόντρα επίθεση, δηλαδή, και με το ρόστερ που έχουμε μπορούμε να χτυπήσουμε κάθε αντίπαλη άμυνα».



Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved