Κόντης: «Προσπαθούμε για το καλύτερο»

Κόντης: «Προσπαθούμε για το καλύτερο»

Για την αγωνιστική εικόνα του Άρη, τις μεταγραφές, αλλά και την γενικότερη εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, μίλησε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της «κίτρινης» ΠΑΕ, Γιάννης Κόντης, φιλοξενούμενος στον αέρα του «ΑΡΗΣ FM 92,8».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Κόντη:

Για την πρώτη ήττα του Άρη στο φιλικό ματς με το Παραλίμνι, υπογράμμισε:

«Οι κακές εμφανίσεις είναι αναμενόμενες στα φιλικά, όπου και δοκιμάζεις παίκτες. Στο χθεσινό παιχνίδι, στο δεύτερο ημίχρονο, αγωνίστηκαν πολλά νέα παιδιά που τώρα αποκτούν εμπειρίες, όπως ο Γιαννίτσης, ο Οικονομόπουλος, ο Κοτσώνης, ο Γιαννιώτας, ο Στράνο που δοκιμάζεται. Δεν πρέπει, ούτε να παίρνουν τα μυαλά μας αέρα με μια νίκη με καθαρό σκορ, ούτε πρέπει  να απογοητευόμαστε με μια κακή εμφάνιση. Αυτά τα παιχνίδια είναι  για να βγάζει συμπεράσματα ο προπονητής και νομίζω πως αυτός είναι υπεύθυνος να τα βγάλει»

Για τα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, τους νεαρούς παίκτες και την ενδεχόμενη απόκτηση κι άλλου ποδοσφαιριστή, είπε:

«Σίγουρα η αναζήτηση πάντα υπάρχει,  για ένταξη  οποίου ποδοσφαιριστή κριθεί ικανός  να  ενισχύσει την ομάδα και να αποκτηθεί. Το θέμα είναι ότι είμαστε άνθρωποι των άκρων γενικά, από τη μία φωνάζουμε να παίξουν τα νέα παιδιά, απ την άλλη με μια κακή εμφάνιση τα φορτώνουμε όλα στα νέα παιδιά. Από τη μια, λέμε να μη φέρουμε πολλούς ποδοσφαιριστές, από την άλλη θέλουμε ποδοσφαιριστές.

Δεν είναι αυτό το κριτήριο. Το κριτήριο είναι αυτό που θέλει ο προπονητής και αυτό που σκέφτεται. πιστεύουμε πως  πρέπει να τον αφήσουμε να κάνει την ομάδα και σίγουρα οι δυσκολίες τις εποχής σε κάνουν να μην μπορείς να πάρεις έναν ποδοσφαιριστή  για παράδειγμα σαν το Σισέ, που  εκ των πραγμάτων θα έρθει και θα είναι επιτυχημένος. Είναι πάντα επιλογές ρίσκου οι λεγόμενες πιο φτηνές επιλογές και νομίζω πως  δεν πρέπει να βιαστούμε στην επιλογή που θα γίνει».

Σχετικά με την οικονομική κρίση και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, που πλήττει και την κίνηση των εισιτηρίων διαρκείας, ο κ. Κόντης είπε:

«Μας  χρύσωσαν το χάπι και μας είπαν τον πρωτοφανή όρο ”ελεγχόμενη πτώχευση”. Στο εξωτερικό όλοι ξέρουν ότι η Ελλάδα πτώχευσε. Όταν ακούει τη λέξη “ πτώχευση” ένας ποδοσφαιριστής, φοβάται ότι δεν θα πάρει και τα λεφτά του. Αυτό είναι επακόλουθο και δεν συμβαίνει μόνο στον ΑΡΗ, αλλά και στον Παναθηναϊκό, τον  Ολυμπιακό, την ΑΕΚ, όπου κάνουν διαπραγματεύσεις και βλέπουμε ότι πλέον δύσκολα αποκτούν ένα παίκτη που θέλουν.

Τα δεδομένα μέχρι και πέρυσι ήταν διαφορετικά, σε σχέση με τα σημερινά, ήταν μια κατάσταση που σε έκανε να κοιμάσαι πιο ήσυχος.  Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι πέρυσι  μπορούσες να προεισπράττεις και τα χρήματα από τα  τηλεοπτικά συμβόλαια, από την τράπεζα και να έχεις ρευστότητα. Αυτή τη στιγμή δεν γίνεται αυτό, δεν το κάνει καμία τράπεζα.

Και αν δεν έχεις μετρητά στο ταμείο, δεν μπορείς να δώσεις προκαταβολή στους μάνατζερ ή στους παίκτες. Όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν αυτές τις δυσκολίες. Τώρα, αν θα έχουμε να πάρουμε έναν Γκούντγιονσεν, όπως πήραμε τον Αμορόζο, τότε  πανηγυρίζαμε κατά 8 χιλιάδες στο αεροδρόμιο, αλλά αναθεματίζαμε μετά. Δεν υπάρχει μαγική σφαίρα σε αυτά τα πράγματα.

Είναι ποδοσφαιριστές που τραβάνε τον κόσμο και ανεβάζουν τα διαρκείας,  αλλά πρέπει να είμαστε και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα αν ο ποδοσφαιριστής αυτός δεν μας βγει, για διάφορους λόγους, είτε γιατί δεν προσαρμόζεται  είτε γιατί η ηλικία  του τον προδίδει. Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Όχι. Οπότε πρέπει να προσαρμοστούμε σε άλλα δεδομένα.  

Επίσης, πολύ σημαντικό για αυτή την εποχή, είναι το ότι θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν είχαμε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τότε, θα είχαμε εισιτήρια, κάποια πριμ που δίνει η UEFA στα προκριματικά των ομίλων. Σίγουρα, όμως, όλο αυτό  δυσκολεύει την κατάσταση».

Ερωτηθείς για το αν η υπόθεση με τους στημένους αγώνες επηρέασε τη στάση του κόσμου απέναντι στο ποδόσφαιρο, επεσήμανε:

«Επηρεάζει και νομίζω ότι δυστυχώς θα περάσουμε στο άλλο άκρο, στην απόλυτη  απαξίωση του ποδοσφαίρου. Γιατί όλη αυτή η κακή κατάσταση έχει κάνει τον κόσμο να πιστεύει κάτι που σιγοψιθύριζε και υποψιαζόταν, ότι όλο το ποδόσφαιρο είναι  διαβλημένο. Αυτό είναι κάτι με το οποίο δεν συμφωνώ, γιατί πιστεύω πως όπως ο Άρης είναι και άλλες ομάδες,  που δεν έχουν ανακατευτεί σε κάτι. Χωρίς να θέλω να πω ότι κι αυτοί που κατηγορούνται έχουν ανακατευτεί. Εγώ δεν είμαι εισαγγελέας, δεν μπορώ να αποδείξω τίποτα. Αυτά η δικαιοσύνη τα έχει αναλάβει.

Σίγουρα, όμως μπορώ να πω, ότι  όταν βλέπεις τη Β’ Εθνική, που υποτίθεται  πως είναι αυτή που τροφοδοτεί την Α’ σε παίκτες -από εκεί βγαίνουν οι περισσότεροι νέοι - δύσκολα θα εμπιστευτείς και κάποιους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από εκεί. Είναι πολλά τα παρελκόμενα αυτής της ιστορίας και δύσκολα θα πιστέψεις ότι όταν δοθεί, για παράδειγμα, ένα πέναλτι εις βάρος σου, το οποίο δεν είναι, πως πρόκειται για ανθρώπινο λάθος, αλλά θα σκεφτείς  ότι κάποιο άλλο σκοπό έχουν. Είναι μια δυσπιστία που έχει δημιουργηθεί και θεμελιώθηκε. Και παρατηρούμε πώς ο κόσμος δεν παίρνει διαρκείας όπως πριν. Εγώ είδα μια ομάδα που έκοβε 20.000 διαρκείας, όπως η ΑΕΚ, να έχει κόψει  6.000 και νομίζω πως αν θέλουμε το ποδόσφαιρο, πρέπει να το προστατέψουμε.

Αν ο κόσμος χάσει την ύστατη απόλαυση του, σίγουρα θα ξεσπά κάπου αλλού με διαφορετικό τρόπο και αυτό πρέπει να το δει και η κυβέρνηση.  Έρχεται στο γήπεδο φωνάζει, σκάει, χαίρεται. Αυτό, δυστυχώς, πάνε το στερήσουν από τον κόσμο. Άφησαν και κάποιους να το διαφεντεύουν και μετά ανακαλύψαμε την Αμερική ξαφνικά, λέγοντας πως το ποδόσφαιρο όλο είναι διαβρωμένο.

Ακούσαμε μέχρι πως θα πρέπει να κλείσει ή να ανασταλεί το Πρωτάθλημα. Αυτά, ο ίδιος που τα λέει, δεν έχει καταλάβει τι προβλήματα θα προκαλέσουν, καθώς αν ανασταλεί το Πρωτάθλημα έστω και τρεις μήνες, οι ίδιες οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα. Δεν θα μπορούν να πληρώσουν τους παίκτες, κανείς δεν θα περιμένει, θα κάνουν προσφυγές οι παίκτες, θα δημιουργηθούν τεράστια χρέη και μετά θα ψάχνουμε να βρούμε εμείς τρόπους και μεθόδους, ζητώντας από την κυβέρνηση να δώσει λύση.

Εκτός αν θέλουν να κάνουμε  ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να τα κλείσουμε όλα, να μην υπάρχουν αμιγώς παίκτες και να πηγαίνουμε να παίζουμε ευρωπαϊκά παιχνίδια, σαν το Λουξεμβούργο, ή τη Μάλτα».


Σχετικά με το ζήτημα της Λα Κορούνια και τη μετακίνηση του Χαβίτο, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΠΑΕ τόνισε:

«Παρ’ όλο που από την αρχή ξέραμε πως δεν ευθυνόμαστε γι’ αυτήν την κατάσταση και ενώ η FIFA μάς είχε στείλει χαρτί που δικαίωνε τις θέσεις μας, παρ’ όλο που είχαν ακουστεί τόσα πράγματα εναντίον μας από την ίδια την Λα Κορούνια, εμείς περιμέναμε ανθρώπινα, να δούμε αν θα σεβαστεί αυτό που υπέγραψε και θα πληρώσει τα υπόλοιπα χρήματα, ακόμη κι αν δεν απέκτησε τελικά τον παίκτη, αλλά τον είχε να προπονείται όλους αυτούς τους μήνες.

Δυστυχώς αυτό δεν έγινε, η Λα Κορούνια, αντιθέτως, θεωρεί ότι θα πρέπει να τους δώσουμε και πίσω την προκαταβολή και έτσι τη λύση θα τα δώσουν τα αρμόδια αθλητικά δικαιοδοτικά όργανα».

Ο Γιάννης Κόντης μίλησε και για τις φήμες που θέλουν ξένη ομάδα να ενδιαφέρεται για τον  Μιχάλη Σηφάκη:

«Είναι παίκτης του Άρη, είμαι κάθετος στο ότι στο ποδόσφαιρο όλα πωλούνται και όλα  αγοράζονται, ειδικά στις εποχές που ζούμε. Ίδια νοοτροπία έχει και η διοίκηση του Άρη και νομίζω πως και ο κόσμος το καταλαβαίνει.  Εξαρτάται, βέβαια, αυτό και από το πού προέρχεται η πρόταση, δηλαδή  από  μια ομάδα που και ο ίδιος ο παίκτης να θέλει να πάει, και αν πρόκειται για ένα ποσό χρηματικό, το οποίο για τη στιγμή που μιλάμε και σύμφωνα με τα δεδομένα που θα υπάρχουν, θα ικανοποιεί την ομάδα. Το διοικητικό συμβούλιο θα το κρίνει αυτό, εάν και εφόσον έρθει μια πρόταση, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει».

Τέλος, για το αν είναι αισιόδοξος για την επόμενη χρονιά και σε ότι αφορά τον προγραμματισμό της ομάδας, ο κ. Κόντης δήλωσε:

«Δεν μπορώ να παραγνωρίσω πως έχουν αποχωρήσει  από τον Άρη, παίκτες που αποτελούσαν βασικά κομμάτια μέχρι πέρυσι, όπως ήταν ο Κόκε, ο Γκιάρο, όπως ήταν άλλοι ποδοσφαιριστές που έφυγαν. Ήρθαν και ποδοσφαιριστές, όμως, οι οποίοι δείχνουν πως έχουν τις δυνατότητες να τους αναπληρώσουν. Σίγουρα νομίζω πως σε μια θέση, ή δυο, θα μπορούσαμε να ενισχυθούμε.

Αυτό εξαρτάται από όσα είπαμε και πριν. Δυστυχώς οι καιροί επιτάσσουν  μια λιτότητα, την οποία δεν μπορεί να καταλάβει ο κόσμος, γιατί δεν ξέρει τις απαιτήσεις που θα προκύψουν τη φετινή χρονιά. Νομίζω ότι η Διοίκηση προσπαθεί για το καλύτερο. Έχει αντιληφθεί αυτά που θέλει ο προπονητής και οπωσδήποτε, μέχρι να αρχίσει το Πρωτάθλημα, καθώς βλέπουμε πως θα έχουμε και την κλήρωση την Παρασκευή, πιστεύουμε πως η ομάδα θα είναι έτοιμη».



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved