Φιλικό με συμπεράσματα!

Φιλικό με συμπεράσματα!

Υπήρξαν και θετικά, αλλά και αρνητικά συμπεράσματα από το φιλικό του Ατρομήτου με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας που συνδυάστηκε με ήττα.

Βουλγαρία, αποστολή: Κώστας Ζοργιός

Η ατάκα «τα φιλικά σε βοηθούν να αντιληφθείς τι κάνεις σωστά  και τι λάθος» δεν έχει… (χιλιο)ειπωθεί τυχαία. Ο Ατρόμητος έδωσε χθες (02/08) το δυνατότερό του φιλικό με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ, ηττήθηκε, ωστόσο παρουσίασε και καλά, αλλά και κακά στοιχεία. Η ανάλυσή τους, πάντα με τη ματιά του ουδέτερου παρατηρητή και όχι του προπονητή, παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Ας δούμε λοιπόν τα συν και τα πλην του Ατρομήτου στο φιλικό της Τρίτης...

ΤΑ ΣΥΝ

Καλή ανάπτυξη και κατοχή μπάλας σε συντριπτικό ποσοστό

Η ομάδα του Περιστερίου έχει πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ, ωστόσο καταφέρνει και διατηρεί την αγωνιστική της ταυτότητα. Ο Ατρόμητος είχε και χθες καλή ανάπτυξη, όπως επίσης και κατοχή μπάλας σε συντριπτικό ποσοστό. Ακόμα και στο δεύτερο ημίχρονο όταν και ο Δώνης πραγματοποίησε πολλές αλλαγές χρησιμοποιώντας – και – νεαρούς ποδοσφαιριστές, η ΤΣΣΚΑ Σόφιας δεν μπόρεσε να επιβάλλει τον ρυθμό της. Βρισκόταν συνεχώς σε θέση άμυνας και δεν πάτησε καθόλου στην «ελληνική» περιοχή.

Δημιουργία πολλών φάσεων

Ο Γιώργος Δώνης δεν υπερέβαλε χθες όταν είπε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να σημειώσει πέντε και έξι γκολ. Οι Περιστεριώτες έχασαν σωρεία ευκαιριών, ενώ ήταν πολλές οι φορές που βγήκαν με αριθμητικό πλεονέκτημα στην επίθεση και με καλές προϋποθέσεις, άσχετα αν τελικά οι φάσεις που δημιουργήθηκαν δεν λογίζονται ως κλασικές.

Ελάχιστες φάσεις γα τον αντίπαλο

Η ΤΣΣΚΑ δημιούργησε όλες κι όλες τρεις φάσεις, οι δύο εκ των οποίων προήλθαν από ατομικά λάθη παικτών του Ατρομήτου και η τρίτη από καθαρή έμπνευση και καλή εκτέλεση του Βραζιλιάνου Μοράες. Πολύ σημαντικό το ότι καμία ευκαιρία δεν έγινε από οργανωμένη προσπάθεια των Βούλγαρων.

Καλή ανασταλτική λειτουργία και από τους επιθετικογενείς παίκτες

Δεν είναι εύκολο να πείσεις τους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές ότι πρέπει να τρέχουν… πανικόβλητοι όταν η ομάδα αμύνεται. Το γεγονός ότι οι Μπρίτο, Επστάιν, Τάτος και Πίτου Γκαρσία βοήθησαν πολύ ανασταλτικά (όπως επίσης και ο Αναστασάκος ο οποίος πιέζοντας δυσκόλευε τους Βούλγαρους στην πρώτη πάσα) είναι σίγουρα ευχάριστο για τον προπονητή. Λαφρώς καλύτερος από τους υπόλοιπους σε αυτόν τον τομέα ήταν ο Πίτου.

Καλή ανάπτυξη από τα άκρα

Επστάιν, Μπρίτο, Γιαννούλης και Σκόνδρας δημιούργησαν χθες πολλά ρήγματα στην άμυνα των Βούλγαρων. Η ανάπτυξη από τα άκρα ήταν αρκετά καλή και δεν ήρθε τυχαία, καθώς οι ποδοσφαιριστές του Δώνη εφάρμοσαν κάτι που δοκιμάζουν και στις προπονήσεις, με τον εξτρέμ ή τον μπακ να παίζουν οριακά με το οφσάιντ περιμένοντας την πάσα ενός εκ των Μακρή, Πίτου ή Τάτου.

Παιχνίδι με τη μία

Ο Δώνης και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ φώναζαν συνεχώς από τον πάγκο ώστε η ανάπτυξη να μην καθυστερεί. Υπήρξαν στιγμές που η μπάλα κόλλησε στα πόδια ενός παίκτη, αλλά σε γενικές γραμμές όλοι προσπαθούσαν να βρουν συμπαίκτη με τη μία. Όταν δε, βγήκαν αυτοματισμοί, ο Ατρόμητος κέρδισε ακόμα και σχόλια θαυμασμού από τους οπαδούς της βουλγαρικής ομάδας.

Τακτικά σωστός στο πρώτο ημίχρονο

Από πλευράς τακτικής, οι προπονητές θα πρέπει να έμειναν αρκετά ευχαριστημένοι από τον Ατρόμητο του πρώτου ημιχρόνου. Όταν ξεκινούσε η ανάπτυξη από την άμυνα, οι μπακ γινόντουσαν χαφ ανεβαίνοντας ψηλά, οι στόπερ έπαιρναν θέσεις στα άκρα της άμυνας και ο Μακρής έπαιρνε τη μπάλα από τον Ράντμαν στον άξονα και λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ψάχνοντας την καλύτερη πρώτη πάσα (κάτι που συνέβαινε και πέρσι με τον Νεμπεγλέρα. Επιπλέον, αρκετές ήταν οι φορές που ο Φυτανίδης, ως καλύτερος χειριστής από τον Τόμας, κουβαλούσε τη μπάλα για αρκετά μέτρα, με τον Μακρή να τον καλύπτει και τον Σκόνδρα να είναι κοντά του για το 1-2. Ότι δηλαδή έκανε πέρσι ο Μπαζίνσκι που συχνά έπαιρνε αρκετά μέτρα στο γήπεδο.

Θετικά μηνύματα από πλευράς ατομικής εμφάνισης άφησαν οι Μπρίτο (κορυφαίος του Ατρομήτου), Πίτου Γκαρσία, Φυτανίδης, Μακρής, ενώ στο δεύτερο μέρος πήγαν πολύ καλά οι Μπάλλας και Αθανασίου. Ο τελευταίος μάλιστα έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις και στα τρία τελευταία χρονικά φιλικά.

ΤΑ ΠΛΗΝ

Αστοχία και ατομικά λάθη

Ο Ατρόμητος παρουσίασε χθες ένα σύνδρομο που τον ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια. Χρειάστηκε πολλές φάσεις για να καταφέρει να σημειώσει ένα γκολ, ενώ δέχθηκε δύο με την ΤΣΣΚΑ να δημιουργεί μόλις μία ευκαιρία! Τα λάθη των Τόμας και Επστάιν σίγουρα θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Κακές επιλογές στο παρά ένα

Αιτία για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες ήταν οι βιαστικές επιλογές λίγο πριν την εκτέλεση. Ενδεικτικό είναι ότι Σκόνδρας, Επστάιν και Γιαννούλης βγήκαν τρεις φορές φάτσα με το τέρμα από πλάγια θέση και ενώ θα μπορούσαν να τελειώσουν μόνοι τους τη φάση, προτίμησαν το γύρισμα στη μικρή περιοχή ή στο ύψος του πέναλτι. Το αρνητικό, δε, είναι ότι οι πάσες τους ήταν απρόσεκτες.

Δεν τροφοδοτήθηκε ο φορ

Ο Αναστασάκος έχει εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας όταν βρίσκεται σε θέση βολής. Χθες χρειάστηκε μόλις μία φάση για να σκοράρει και το έκανε με μεγάλη άνεση. Το θέμα, όμως, είναι ότι σε γενικές γραμμές τροφοδοτήθηκε ελάχιστα με αποτέλεσμα και ο ίδιος να μην έχει ευκαιρίες να εκτελέσει, αλλά και να μην μπορεί να σπάσει τη μπάλα στους εξτρέμ.

Άστοχες σέντρες στο δεύτερο ημίχρονο

Σε αρκετές περιπτώσεις στο δεύτερο μέρος, οι ακραίοι είχαν τη δυνατότητα να βγάλουν καλή σέντρα, ωστόσο οι περισσότερες δεν βρήκαν στόχο. Αυτό βέβαια οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην κούραση.

Νεύρα και άγχος στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Ατρόμητος του δευτέρου ημιχρόνου έβγαλε πολλά νεύρα στο γήπεδο. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, καθώς φανερώνει την επιθυμία της ομάδας να πάρει αποτέλεσμα ακόμα και σε φιλικό. Εντούτοις, οι παίκτες εμφάνισαν σημάδια άγχους να ανατρέψουν το σκορ και αυτό λειτούργησε αρνητικά. Υπό την έννοια, ότι τα λάθη στο δεύτερο 45λεπτο ήταν πολύ περισσότερα από ότι στο πρώτο.

Έξαλλοι με τον διαιτητή

Ο διαιτητής και ο ένας βοηθός στο χθεσινό φιλικό, δεν βρέθηκαν και στην καλή τους μέρα και οι περισσότεροι στην ομάδα εκνευρίστηκαν σε πολλές περιπτώσεις. Επειδή ωστόσο κακές διαιτησίες θα υπάρξουν και στο πρωτάθλημα, καλό είναι να μπορούν οι παίκτες να διαχειριστούν τον θυμό τους.



Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ: Οι διαιτητές του Game 2 με τη Μακάμπι
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Νέο σκάνδαλο στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο παίκτες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved