Τόμας: «Επαγγελματικό κλαμπ ο Ατρόμητος»

Τόμας: «Επαγγελματικό κλαμπ ο Ατρόμητος»

Εντυπωσιασμένος από τον τρόπο λειτουργίας του Ατρομήτου, αλλά και το επίπεδο της προπόνησης και της προετοιμασίας, παραδέχθηκε ότι έχει μείνει ο Γουέιν Τόμας.

Ο 32χρονος αμυντικός, ο οποίος αποκτήθηκε έπειτα από δοκιμή και έγινε ο πρώτος Αγγλος που φορά τη φανέλα του Ατρομήτου, μίλησε στο Onsports και στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την προετοιμασία της ομάδας στο Πράβετς της Βουλγαρίας. Αφού μας εκμυστηρεύτηκε ότι είναι φαν της Νιούκαστλ και ότι η αγαπημένη του ομάδα από αυτές στις οποίες αγωνίστηκε είναι η Στόουκ, ο εντελώς ακομπλεξάριστος και συνεχώς χαμογελαστός Τόμας, μοιράστηκε τις εντυπώσεις του για τη δουλειά που γίνεται εδώ και περίπου έναν μήνα στο Καρπενήσι και τη Βουλγαρία.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις διαφορές του ελληνικού τρόπου παιχνιδιού με τον αγγλικό, στα χαρακτηριστικά του δικού του παιχνιδιού του, στη συνήθειά του να μιλά πολύ μέσα στο γήπεδο, αλλά και στον Γιώργο Σπανό! «Ο πρόεδρος έχει χαρακτήρα και προσωπικότητα και μου έχει κάνει εντύπωση ότι έχει έρθει και παρακολουθεί την προετοιμασία από κοντά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γουέιν Τόμας

Οι πρώτες σου εντυπώσεις από την προετοιμασία και την ομάδα;

«Πάρα πολύ καλές. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω έρθει στον Ατρόμητο, νομίζω ότι έκανα πολύ καλή επιλογή. Οι συμπαίκτες, ο προπονητής και όλο το επιτελείο με έχουν κάνει να νιώσω πολύ καλοδεχούμενος με αποτέλεσμα να προσαρμοστώ πολύ γρήγορα. Μέχρι στιγμής τα πάμε πολύ καλά στην προετοιμασία. Δείχνουμε βελτιωμένοι σε κάθε παιχνίδι και ανυπομονούμε για το ξεκίνημα της σεζόν»

Σε ποιους τομείς το παιχνίδι είναι διαφορετικό στην Ελλάδα σε σύγκριση με την Αγγλία;

«Δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει σύγκριση γιατί είναι εντελώς διαφορετικά πρωταθλήματα. Στην Ελλάδα οι παίκτες είναι πιο ‘ήσυχοι’ μέσα στο γήπεδο, ενώ στην Αγγλία υπάρχει περισσότερη επικοινωνία την ώρα του αγώνα. Στη χώρα σας το παιχνίδι βασίζεται περισσότερο στην τακτική και ίσως στην τεχνική και όχι τόσο στη σωματική επαφή, όπως συμβαίνει στη Βρετανία. Αυτό πρέπει να το συνηθίσει κάποιος που προέρχεται από ξένο πρωτάθλημα, γι’ αυτό και ο προπονητής και το τεχνικό επιτελείο μου μιλούν συνέχεια και μου έχουν δείξει βίντεο από περσινούς αγώνες του Ατρομήτου. Μου μιλούν και τα παιδιά, κυρίως οι παίκτες με τους οποίους αγωνίζομαι μαζί στην άμυνα, ο Σωκράτης και ο Ζουέλα. Μου μαθαίνουν τον τρόπο του ελληνικού παιχνιδιού. Όλα πηγαίνουν καλά μέχρι στιγμής».

Νιώθετε κουρασμένοι από τις προπονήσεις στο Καρπενήσι και τη Βουλγαρία;

«Αν δε νιώσεις κουρασμένος σημαίνει ότι δεν κάνεις καλή προετοιμασία. Έχουμε έρθει εδώ για να επενδύσουμε, ώστε η καλή δουλειά να βγει και στη διάρκεια της σεζόν. Είναι σημαντικό, βέβαια και να δουλεύουμε σκληρά, αλλά και να ξεκουραζόμαστε κάποιες στιγμές, να κάνουμε διαλείμματα. Όντως είμαι κουρασμένος, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά αυτό είναι θετικό μήνυμα ενόψει του πρωταθλήματος».

Το βασικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού σου;

«Το παιχνίδι μου βασίζεται αρκετά στη σωματική επαφή, στη δύναμη. Επίσης, μου αρέσει να μιλάω στο γήπεδο, όσο μπορώ να βοηθώ στην καλύτερη λειτουργία της άμυνας. Όπως είπα και πριν, αυτό είναι κάτι που δεν το βλέπεις τόσο πολύ στην Ελλάδα. Στην Αγγλία αντίθετα, είναι συνηθισμένο, σχεδόν όλοι οι παίκτες μιλούν στο γήπεδο την ώρα του αγώνα. Στην Τσάμπιονσιπ το ματς κυλάει σε πολύ γρήγορους ρυθμούς και είναι απαραίτητο να είσαι και σωματικά έτοιμος να ανταποκριθείς, αλλά και να έχεις καλή επικοινωνία με τους υπόλοιπους. Βέβαια, καταλαβαίνω ότι στην Ελλάδα πολλές φορές δεν επιτρέπεται το δυνατό παιχνίδι, οπότε προσπαθώ να προσαρμοστώ στα καινούρια δεδομένα».

Τι δεν περίμενες να δεις ερχόμενος στην Ελλάδα;

«Για να είμαι ειλικρινής στην Αγγλία ο κόσμος δεν μαθαίνει πολλά για τις ελληνικές ομάδες, πέρα ίσως από τις γνωστές. Ακόμα και κάποια παιχνίδια του Europa League, στη Βρετανία τα βλέπεις σε κανάλια που δεν τα παρακολουθεί πολύς κόσμος. Ερχόμενος εδώ δεν ήξερα τι να περιμένω. Τα μάτια μου ήταν… κλειστά. Μου έκανε, όντως, εντύπωση ότι ο σύλλογος διοικείται και δουλεύει πολύ επαγγελματικά, ότι η προπόνηση είναι υψηλού επιπέδου και οτιδήποτε χρειαζόμαστε μας προσφέρεται. Βλέπετε και εσείς ότι έχει έρθει εδώ ο πρόεδρος, είναι μαζί μας καθημερινά στο προπονητικό κέντρο και παρακολουθεί την πρόοδό μας. Αυτό είναι κάτι που δεν συναντάς ποτέ στην Αγγλία. Δείχνει ότι ο πρόεδρος συμμετέχει ενεργά στο κλαμπ, έχει χαρακτήρα και προσωπικότητα. Γενικότερα υπάρχει πολύ καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα».



Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
Premier League: Η τεχνητή νοημοσύνη της DANZ προβλέπει πρωταθλητή, υποβιβασμό και πρώτο σκόρερ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved