«Εδώ χτίζουμε τον νέο Εργοτέλη»

«Εδώ χτίζουμε τον νέο Εργοτέλη»

Στα μισά του βασικού σταδίου της προετοιμασίας του Εργοτέλη, ο Νίκος Καραγεωργίου μίλησε στον «ΕΡΓΟΤΕΛΙΤΗ», το δωρεάν έντυπο της κρητικής ΠΑΕ.

Ο Καβαλιώτης τεχνικός αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούν στην Ολλανδία, στις πρώτες εντυπώσεις του από τα φιλικά, στις αλλαγές που ετοιμάζει εν όψει της νέας σεζόν κλπ.

Πώς είναι οι συνθήκες στην Ολλανδία για την προετοιμασία της ομάδας;

«Οι συνθήκες είναι πολύ καλές και γνωστές σε όλους εμάς που ερχόμαστε στην Ολλανδία τα τελευταία χρόνια για να πραγματοποιήσουμε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μας. Πιστεύω ότι αυτές οι δύο εβδομάδες είναι το καλύτερο κομμάτι από την δίμηνη προετοιμασία που κάνουμε μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος. Στην Κρήτη υπάρχουν κενά, όπως η απουσία παιχνιδιών με ανταγωνιστικές ομάδες, ενώ μειονέκτημα είναι και η θερμοκρασία, η οποία είναι πολύ υψηλή. Όπως καταλαβαίνετε, στην Ολλανδία υπάρχουν οι κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες, αλλά και οι ανταγωνιστικές ομάδας για να δώσουμε δυνατά φιλικά παιχνίδια.

Επίσης, να επισημάνω ότι το κυριότερο σε μια προετοιμασία είναι να μην υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί, ώστε να προπονηθούν σωστά οι παίκτες και να είναι έτοιμοι στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Ευτυχώς εμείς μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα τραυματισμών».

Πώς είδατε την ομάδα στα πρώτα φιλικά παιχνίδια;

«Τα πρώτα φιλικά παιχνίδια είναι για να παίρνουν μέρος όλοι οι ποδοσφαιριστές. Ο χρόνος συμμετοχής μοιράζεται, καθώς οι παίκτες δεν είναι έτοιμοι για να αγωνιστούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αν χρησιμοποιήσεις ποδοσφαιριστές για περισσότερη ώρα ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμών. Επίσης, είναι διαφορετικό να έχεις δέκα καινούριους ποδοσφαιριστές και να προσπαθείς να τους κάνεις να αφομοιώσουν τον τρόπο που θέλεις να παίζεις και διαφορετικό να κάνεις δύο – τρεις προσθήκες. Εμείς ανήκουμε στην δεύτερη κατηγορία και αυτό είναι επιλογή μας.

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια θα αλλάξετε κάποια στοιχεία;

«Σίγουρα θα προσθέσουμε ένα - δύο στοιχεία που θέλουμε και δουλεύουμε στις προπονήσεις από την αρχή της προετοιμασίας. Μέχρι τώρα δεν το έχουμε πετύχει σε απόλυτο βαθμό, αλλά είμαστε σε καλό σημείο και έχουμε αρκετό χρόνο μπροστά μας να το δουλέψουμε ακόμα περισσότερο. Βέβαια, θα κρατήσουμε τα καλά στοιχεία που έχουμε ως ομάδα από τα προηγούμενα χρόνια, όπως την καλή κυκλοφορία της μπάλας που είχαμε σε κάποια παιχνίδια και αρκετά ακόμη. Πιστεύω ότι ο Μπούντιμιρ, ο Τζούνιορ, ο Ολίσε και ο Λεάλ θα ανεβάσουν την απόδοση τους φέτος γιατί είναι ικανοί ποδοσφαιριστές και την προηγούμενη χρονιά δεν είχαν την απόδοση που έπρεπε να έχουν. Μαζί με τους νέους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα και κάποια παιδιά από την ακαδημία θα μας κάνουν να βλέπουμε τα πράγματα πιο αισιόδοξα και καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια. Όσον αφορά το σύστημα θα παραμείνει το ίδιο που είχαμε και πέρσι».

Ποιες οι εντυπώσεις από τους νέους παίκτες;

«Είμαστε μια ομάδα που δεν αλλάζουμε πολλούς παίκτες κάθε χρόνο. Έχουμε τον βασικό μας κορμό και προσθέτουμε κάποια στοιχεία κάθε χρόνο. Μέσα από το αγωνιστικό πλάνο που έχουμε γίνονται οι κατάλληλες προσθήκες. Για τους παίκτες που ήρθαν, ο Βασίλης ξέρει την ομάδα, τον προπονητή, πρόσωπα και καταστάσεις από την προηγούμενη θητεία του. Ο Γιοβάνοβιτς έχει καλά στοιχεία, δείχνει διάθεση και δεν νομίζω ότι θα είναι δύσκολο για αυτόν να αφομοιωθεί στο σύνολο. Ο Πίρσον προέρχεται από μια χώρα που την διακρίνει η σοβαρότητα, ο επαγγελματισμός και περιμένουμε από αυτόν να δώσει αυτά τα στοιχεία. Επίσης, έχουν αποκτηθεί και δύο νέα παιδιά ο Κατσικοκέρης και ο Ευαγγέλου, οι οποίοι έχουν μπροστά τους μέλλον και με αυτή την λογική τους αποκτήσαμε».

Τι πρωτάθλημα περιμένετε φέτος;

«Ελπίζουμε ότι θα είναι τα πιο καθαρά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών, αφού βέβαια παρθούν αποφάσεις στο γνωστό σε όλους θέμα που έχει προκύψει. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι όλες οι ομάδες προετοιμάζονται και κάνουν τις κινήσεις τους για να είναι έτοιμες στην έναρξη του πρωταθλήματος. Από την άλλη ακόμα είναι νωρίς για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα για τις ομάδες και την δυναμικότητα τους».

Πως προέκυψε η τελευταία μεταγραφή του Εργοτέλη, ο Κλαούντιο Νταντόμο;

«Είχαμε ένα κενό στην αριστερή πλευρά και με αυτή τη λογική πήραμε το παιδί, ώστε να μας βοηθήσει, καθώς είχαμε μόνο τον Βίσιο στα αριστερά της άμυνας».

Ποιες οι διαφορές μεταξύ του ολλανδικού και του ελληνικού πρωταθλήματος;

«Δεν ζηλεύω το πρωτάθλημα της Ολλανδίας, ωστόσο έχουν την άνεση των πολλών γηπέδων και των κλιματολογικών συνθηκών.

Το ταλέντο που έχουν οι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα είναι πολύ ανώτερο από το ταλέντο που έχουν σε αυτές τις χώρες. Ωστόσο, είναι πολύ μπροστά στην οργάνωση και στις υποδομές. Εμείς από την άλλη διαθέτουμε το απρόβλεπτο και ισορροπούμε την κατάσταση».

Ένα μήνυμα στους φιλάθλους του Εργοτέλη;

«Στο περσινό πρωτάθλημα σε ένα μεγάλο μέρος των αγώνων του Παγκρητίου η προσπάθεια και η απόδοση των ποδοσφαιριστών μας και κατά συνέπεια της ομάδος ικανοποίησε σε ένα βαθμό τους φιλάθλους μας. Φέτος ο στόχος μας είναι αυτόν τον βαθμό να τον μεγαλώσουμε και να δώσουμε την δυνατότητα στους φιλάθλους μας να φεύγουν χαρούμενοι από το γήπεδο».



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved