«Να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη»

«Να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη»

Έτοιμος να παλέψει και να προσφέρει στον Άρη, δηλώνει ο Κριστιάν Πορτίγια.

Ο Ισπανός, που επέστρεψε έπειτα από τη δεκαήμερη άδεια που του χορηγήθηκε, εμφανίστηκε ανανεωμένος και αποφασισμένος να δουλέψει ώστε ο Άρης να βρίσκεται ξανά στην Ευρώπη του χρόνου, τονίζοντας παράλληλα ότι πλέον νιώθει οικεία στον σύλλογο. 

Αναλυτικά η συνέντευξη του Κριστιάν Πορτίγια στη «SportDay»:

-Κριστιάν, πώς είναι η προσαρμογή σου μετά την επιστροφή σου στην ομάδα;
«Νιώθω πολύ καλά, έλειψα δέκα μέρες από την ομάδα και πλέον νιώθω εξαιρετικά. Επιπλέον, συνάντησα όλους τους ανθρώπους που είχα αφήσει πίσω μου κι έτσι δεν τίθεται θέμα προσαρμογής. Έχω πολλή όρεξη για να δουλέψω και να προσφέρω στον Άρη».{textlink} 

-Τι πέρασε από το μυαλό σου το διάστημα που είχες άδεια από τη διοίκηση για να σκεφτείς το μέλλον σου; Ίσως να επιστρέψεις στην πατρίδα σου;
«Η αρχική μου σκέψη ήταν να τιμήσω το συμβόλαιο που υπέγραψα με τον Άρη. Ότι έκανα το έκανα κατόπιν ωρίμου σκέψης. Αυτή η άδεια δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, απλώς ήθελα να σκεφτώ κάποια πράγματα. Θέλω να τα αφήσω όλα πίσω και να συγκεντρωθώ στη δουλειά που έχω. Εξάλλου, ήταν ειδική άδεια και από την αρχή τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Και από τη δική μου πλευρά, που ήθελα να παραμείνω στον Άρη, και από τη διοίκηση, της οποίας αποτελούσα προτεραιότητα». 

-Ποιος θα είναι ο ρόλος σου με τον Τσιώλη; Σε είδαμε να παίζεις αριστερά στον ρόμβο και πιο αριστερά στη γραμμή.
«Από την αρχή που συνεργαστήκαμε με τον κόουτς έχω παίξει σε αρκετές θέσεις, όπως αριστερά στα χαφ, αμυντικό χαφ, κρυφός κυνηγός πίσω από τα φορ. Αυτό που έχω να κάνω είναι να δουλέψω, να είμαι καλά ώστε να δώσω λύσεις στον προπονητή σε όποια θέση κι αν μου ζητήσει». 

-Τον βλέπουμε, πάντως, να σου μιλά συνέχεια, να σε παροτρύνει και να σε επιβραβεύει…
«Για έναν ποδοσφαιριστή είναι πολύ σημαντικό να έχει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Νιώθω πολύ άνετα με τον κόουτς και είναι ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει. Να είστε σίγουροι ότι θα ανταποδώσω μέσα στον αγωνιστικό χώρο αυτή την εμπιστοσύνη». 

-Είναι εντολή να δοκιμάζεις συχνά έξω από την περιοχή το αριστερό σου πόδι;
«Σκοπός είναι να βοηθήσουμε την ομάδα. Εάν καταφέρω να προσφέρω και με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή στο σκοράρισμα από μακρινή απόσταση, φυσικά και θα το επιδιώξω. Είναι σημαντικό να βοηθάμε την ομάδα να φτάνει σε νίκες». 

-Φέτος είσαι ο μοναδικός Ισπανός στο ρόστερ ανάμεσα σε πολλούς Έλληνες και μάλιστα νεαρούς. Νιώθεις διαφορετικά;
«Η αλήθεια είναι ότι είμαι, πλέον, ο μοναδικός Ισπανός στην ομάδα. Αυτό είναι μέσα στους νόμους του ποδοσφαίρου. Παρ' όλα αυτά, νιώθω πολύ οικεία στον Άρη. Όσο για την ενσωμάτωση νέων ποδοσφαιριστών, αυτό που έχω να πω είναι ότι είναι ταλαντούχα παιδιά, θέλουν να αρπάξουν την ευκαιρία, αλλά σίγουρα θα χρειαστούν χρόνο». 

-Στη θέση σου υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός με πολλούς και καλούς παίκτες. Σε επηρεάζει καθόλου;
«Είμαι πανέτοιμος. Το απέδειξα και την περσινή χρονιά. Παρ' ότι ήρθα στα μέσα της σεζόν, «τρύπωσα»' μέσα στους υπόλοιπους, αλλά, όπως και πριν, αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα. Σήμερα μπορεί να τύχει να είμαι εγώ που θα παίξω βασικός, την επόμενη μέρα κάποιος άλλος. Το σημαντικό είναι να κερδίζει ο Άρης. Να εμψυχώνουμε ο ένας τον άλλον και σίγουρα θα δοθούν σε όλους ευκαιρίες». 

-Θέλεις να πεις το μήνυμα που περιγράφει το τατουάζ που έχεις στον καρπό σου ή είναι κάτι προσωπικό;
«Είναι μια φράση ενός ράπερ που με εκφράζει. ''Παρ' όλο που κανείς δεν μου πρόσφερε φτερά, εγώ έμαθα να πετάω'', είναι ο στίχος». 

-Πώς είναι η Θεσσαλονίκη για έναν Ισπανό;
«Πέρασα πολύ όμορφα. Άλλωστε υπήρχαν αρκετοί Ισπανοί στον Άρη όπως ο Οριόλ, ο Χαβίτο κι ο Χουάνμα, που με βοήθησαν να προσαρμοστώ στην ομάδα πιο γρήγορα και να μάθω την πόλη. Επομένως, τώρα παίρνω εγώ το βαρύ φορτίο εάν έρθουν Ισπανοί παίκτες να κάνω ακριβώς το ίδιο». 

-Γνωρίζοντας το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο Άρης τη φετινή σεζόν;
«Η ομάδα έχει μια ιδιαίτερη δυναμική, δεν της αρμόζει να είναι κάτω από την πρώτη 5άδα. Δουλεύουμε σκληρά όλα τα παιδιά. Συζητάμε όλοι μαζί και λέμε ότι δεν αρμόζει στον Άρη να είναι εκτός Ευρώπης. Επομένως, πέρα από τις δυσκολίες θα πρέπει με τη δυναμική της ομάδας να καταφέρουμε να την έχουμε πάντα στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας».



Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved