Βαλβέρδε: «Έχω αποφασίσει το ρόστερ»

Βαλβέρδε: «Έχω αποφασίσει το ρόστερ»

Αρκετά ήταν για τον Ερνέστο Βαλβέρδε τα τέσσερα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, έτσι ώστε ν’ αποφασίσει από ποιους ποδοσφαιριστές θ’ απαρτίζεται το νέο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρολεύκων» είπε, σε δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του Τύπου που βρέθηκαν στην Ολλανδία για να καλύψουν το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας των «ερυθρολεύκων» ότι έχει καταλήξει αναφορικά με τους παίκτες που θ’ αποχωρήσουν, ενώ επεσήμανε ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια γι’ αλλαγές στο ρόστερ, αφού τα χρονικά περιθώρια το επιτρέπουν.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε ακόμα για το παιχνίδι με την Χέερενφεν, την επιθετική και αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού, αλλά και τα συμπεράσματα που έβγαλε μετά το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας…

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ερνέστο Βαλβέρδε:

«Το αποτέλεσμα του αγώνα προκάλεσε σίγουρα έκπληξη αφού σημειώθηκαν εννιά γκολ. Εμείς δεν ήμαστε μια ομάδα που δέχεται πέντε γκολ και το γεγονός ότι σήμερα (σ.σ. την Κυριακή) έγινε αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Συνέβη πάλι αυτό που είδαμε και στα προηγούμενα παιχνίδια. Παίξαμε καλά σε υψηλό επίπεδο για περίπου μια ώρα και μετά υπήρξε καθίζηση. Είναι λίγο ανησυχητικό αυτό κυρίως γιατί έκαναν πολλές ευκαιρίες από στημένες φάσεις, από κόρνερ. Ξέρουμε ότι θα το ελέγξουμε αυτό μέσα στη σεζόν, όμως τώρα μας προκάλεσε πολλούς κινδύνους», είπε αρχικά ο Ερνέστο Βαλβέρδε και συνέχισε:{textlink}

«Παίξαμε τέσσερα ματς σε αυτό το δεύτερο κομμάτι της προετοιμασίας, είχαμε δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Δεν κερδίσαμε κανένα. Είναι σίγουρο ότι θέλαμε να τα κερδίσουμε όλα όμως δεν καταφέραμε να κερδίσουμε κανένα. Στην Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίζεις τα ματς όπως είναι. Εμείς ήρθαμε εδώ να παίξουμε κόντρα σε πιο έτοιμες ομάδες, δυο ολλανδικές, μια βελγική και μια γερμανική και τα πράγματα είναι δύσκολα. Άλλο πράγμα είναι το ελληνικό πρωτάθλημα και άλλο η Ευρώπη. Γι’ αυτό εκτός Ελλάδος πρέπει να είμαστε πιο δυνατοί».

Για την επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού, τόνισε: «Αυτά είναι πράγματα που εμένα μου αρέσουν. Είναι αγώνες προετοιμασίας στους οποίους θέλουμε να βλέπουμε πράγματα. Σήμερα (σ.σ. Κυριακή) έπαιξαν ποδοσφαιριστές όπως ο Μοδέστο που έπαιξε πριν από λίγες ώρες (σ.σ. το Σάββατο με τη Μπρέντα) για ενενήντα λεπτά. Το γεγονός ότι οι παίκτες μου έβγαιναν μπροστά και ήθελαν να φτάσουν στη νίκη είναι κάτι θετικό. Μου αρέσει όχι μόνο στα επίσημα αλλά και στα φιλικά να βλέπω τους παίκτες να κυνηγάνε τη νίκη. Στον αγώνα με τη Βέρντερ Βρέμης για παράδειγμα ο Μοδέστο ήταν το αμυντικό μας χαφ, όμως στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα πήρε το ριμπάουντ από τον τερματοφύλακα και σκόραρε στη μικρή περιοχή. Αυτό έπρεπε να κάνει. Όταν είσαι υποχρεωμένος να κερδίζεις αυτό πρέπει να κάνεις. Δεν θα μου άρεσε να έβλεπα τους παίκτες μου πίσω να αλλάζουν πασούλες, προτιμώ να τους βλέπω να μάχονται για τη νίκη».

Για την αμυντική λειτουργία, αντίστοιχα, δήλωσε: «Οι επιθετικοί μας, όπως και αυτοί της Χέερενφεν ήταν πολύ καλοί. Έπιασαν υψηλή απόδοση. Έβαλαν εννιά γκολ, δημιούργησαν ευκαιρίες. Στην άμυνά μας από την άλλη είχαμε προβλήματα στρατηγικής και στα στημένα, όπως και χθες (σ.σ. το Σάββατο στο ματς με τη Μπρέντα). Επιπλέον δεχτήκαμε κάποια γκολ όπως το πρώτο, το δεύτερο και το τέταρτο νομίζω, που προήλθαν από δικά μας λάθη, από δικές μας χαμένες μπάλες στο δικό μας γήπεδο. Το ίδιο συνέβη και με τη Μπρέντα. Είχαμε κάποιες χαμένες μπάλες στο δικό μας μισό και έκαναν τρεις τέσσερις ευκαιρίες. Σε ματς της Ευρώπης αυτά τα πληρώνεις ακριβά. Τελειώνει ο Ιούλιος και ακόμα είμαστε σε στάδιο προετοιμασίας. Βλέπουμε ακόμα τα πράγματα. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα, ειδικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε».

Για το αν έχει αποφασίσει από ποιους θ’ απαρτίζεται το νέο ρόστερ του Ολυμπιακού, υπογράμμισε: «Πάνω κάτω έχω πάρει τις αποφάσεις μου για το πώς θα είναι το ρόστερ μας. Έχω αποφασίσει. Είναι αλήθεια ότι έχουμε ακόμα περιθώρια, όχι όπως πέρυσι όταν ανέλαβα στις 12 – 13 Αυγούστου και η ομάδα ήταν ήδη χτισμένη. Οπότε έχω ξεκάθαρη ιδέα για το πώς θα είναι η ομάδα μας και για τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε αλλά και για το πώς θα μπορέσουμε να τα λύσουμε. Εδώ σε αυτά τα ματς προετοιμασίας με λίγες προπονήσεις προσπαθήσαμε να παίξουμε τη μπάλα που θα πρέπει να παίξουμε στα ματς της Ελλάδος (σ.σ. ποδόσφαιρο κυριαρχίας), να μάθουμε δηλαδή να παίζουμε μπροστά, με πίεση ψηλά και γενικότερα αυτό που έχουμε στο μυαλό μας. Σε αυτά τα ματς εδώ λοιπόν άλλοτε τα καταφέρνεις και άλλοτε όχι».

Τέλος, αναφορικά με τα συμπεράσματα που έβγαλε, μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου σταδίου της προετοιμασίας, τόνισε: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από όλα όσα είδα σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια που δώσαμε την τελευταία εβδομάδα στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας μας. Χωρίς καμία αμφιβολία. Πάνω απ’ όλα γιατί αν κερδίζεις σε όλα τα φιλικά, κάτι που θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει ή αν φέρνεις ισοπαλίες, δεν θα είχαμε ξεκάθαρη εικόνα για το ρόστερ. Δεν παίξαμε για να κερδίσουμε αλλά για να βγάλουμε συμπεράσματα. Με σκορ όπως το 1-1 ή το 1-0 ή το 0-1 ακόμα και με το 5-4, αν κερδίζεις δηλαδή ή αν χάνεις με ένα γκολ διαφορά, τα θετικά και τα αρνητικά είναι πιο φανερά. Μπορείς να διακρίνεις καλύτερα κάποια πράγματα. Πιστεύω ότι έχουμε μια προσδοκία πολύ μεγάλη για τη νέα σεζόν γιατί από πέρυσι παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, κάναμε μια σπουδαία χρονιά και γι’ αυτό το γεγονός ότι δεν κερδίσαμε εδώ περνά σε δεύτερη μοίρα».

Βαλβέρδε: «Έχω αποφασίσει το ρόστερ»



ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
ΠΑΟΚ - Κλαμπ Μπριζ: Σκληρή ανακοίνωση για περιστατικά μεταπώλησης εισιτηρίων στη ρεβάνς
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επιβράβευση για τους οπαδούς - Γενική είσοδος με Περιστέρι
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved