Ψωμιάδης:«Θα μας βρουν μπροστά τους»

Ψωμιάδης:«Θα μας βρουν μπροστά τους»

Σίγουρος για την δικαίωση της Καβάλας, εμφανίστηκε ο Σταύρος Ψωμιάδης σε συνέντευξή του σε αθλητικό ραδιόφωνο.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα, μίλησε στον «Sentra FM» για την «μάχη» των «Αργοναυτών» στην έφεση της απόφασης της πρωτοβάθμιας επιτροπής της Super League για υποβιβασμό, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία κατηγορία για τους Μακεδόνες, κάτι που γεννά πολλά ερωτήματα, ενώ ανέφερε πως οι «κυανόλευκοι» δέχονται «πόλεμο» από… πολύ ψηλά. Παράλληλα, τόνισε πως θα καταφύγει μέχρι και στο ΣτΕ για τη δικαίωση της ομάδας.

Αρχικά, ο Σταύρος Ψωμιάδης, ανέφερε για το τι πρέπει να αλλάξει στους ισχυρισμούς τους η Καβάλα και ο ίδιος κατά την πρωτοβάθμια απόφαση: «Είναι αστείο αυτό που συμβαίνει. Για να αλλάξω κάτι, θα πρέπει να ξέρω γιατί με κατηγορούν. Δεν υπάρχει κάποια κατηγορία, για το θέμα της δωροδοκίας. Θα πρέπει να υπάρχει κάποια καταγγελία, ότι για παράδειγμα ο Κώστας πήρε 10 δραχμές από εμένα ή άλλο άνθρωπο της Καβάλας, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει».

Για το γεγονός πως η απόφαση της Super League στηρίζεται στο πόρισμα της κ. Παπανδρέου, απάντησε: «Λόγω των υποχρεώσεων μου δεν μπορώ να είμαι κάθε μέρα στην Καβάλα. Ασχολούμαι με τις μεταγραφές, που είναι η ιδιότητά μου, πηγαίνω στους αγώνες. Την καθημερινή διαχείριση την έχει ο αντιπρόεδρος και ο γενικός αρχηγός. Επειδή χρησιμοποίησαν το πόρισμα στο ποινικό κομμάτι της κ. Παπανδρέου ότι δεν είμαι πρόεδρος, αλλά εμφανίζομαι τυπικά, το πήραν σκοινί κορδόνι και δεν πήγαν παρακάτω».

Όσον αφορά πως η μεγαλύτερη κατηγορία για τους «Αργοναύτες» είναι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για στοιχηματισμό σε παιχνίδια της ομάδας, ανέφερε: Βάση της έκθεσης της UEFA το πιο ύποπτο είναι το Αγροτικός Αστέρας - Καβάλα στο Κύπελλο, που είχε λήξει 3-0 υπέρ της ομάδας μου. Σε αυτό το παιχνίδι παίχθηκαν πολλά λεφτά υπέρ της Καβάλας που ήταν το απόλυτο φαβορί. Λογικό είναι να παιχθεί υπέρ της ομάδας της Α’ Εθνικής όταν αντιμετωπίζει μια ομάδα από την δεύτερη κατηγορία. Σύμφωνα με την UEFA το ύποπτο είναι το live του παιχνιδιού, γιατί από το 45’ μέχρι το 79’ του αγώνα, υπήρξαν πολλά πονταρίσματα για να γίνει over. Τι παράδοξο έγινε; Σε εκείνο το παιχνίδι, ο προπονητής μας, θεώρησε σκόπιμο να μην ξεκινήσει τον καλύτερο επιθετικό της ομάδας, σύμφωνα με τα στατιστικά, τον Ονουάτσι για να τον προφυλάξει. Στο 45’ τον σήκωσε για ζέσταμα και τον έβαλε στο παιχνίδι. Λογικό δεν ήταν να παίξει κάποιος λεφτά να πετύχει κι άλλα τέρματα η Καβάλα; Όλοι θα καταλάβαιναν πως το έκανε για να βάλουμε κι άλλα τέρματα και να είμαστε πιο άνετοι στην συνέχεια».

Αναφορικά με το ότι ο ίδιος δεν εμφανίζεται σε κανένα σημείο της δικογραφίας και δεν υπάρχει κατηγορητήριο, τόνισε: «Για αυτό ο κ. Φάκος έβγαλε διάταξη ότι δεν εμφανίζομαι πουθενά. Προσπαθούν με κόλπα και tricks να κατηγορήσουν την ομάδα, την στιγμή που το μόνο που υπάρχει είναι ο φάκελος της UEFA».

Ερωτηθείς για την αντίδρασή του μόλις έμαθε την απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής της Super League, υποστήριξε: «Έπεσα από τα σύννεφα, όπως όλοι οι συνήγοροι μου. Περπάταγα στο κέντρο της Αθήνας και με έπιασαν 15 δικηγόροι που δεν ήξερα και μου έλεγαν ότι τέτοια απόφαση δεν υπήρχε ούτε στην Ουγκάντα. Είναι τραγελαφική η κατάσταση. Το γεγονός που την κάνει να φαίνει πιο στημένη, είναι η πρόταση που αναφέρει ότι παίρνουν την τελευταία θέση, από την στιγμή που έχει επικυρωθεί η βαθμολογία, την στιγμή που κάτι τέτοιο δεν εμφανίζεται ούτε στον ΚΑΠ, στον πειθαρχικό κώδικα, αλλά και κάθε κώδικα στην ΕΠΟ».

Για το γεγονός πως η απόφαση στηρίχθηκε στην απόφαση του Ηρακλή, ανέφερε: «Στο θέμα του Ηρακλή πάτησε πάνω σε ένα άλλο άρθρο, αν δεν κατέβει η ομάδα να αγωνιστεί στα μπαράζ».

Αναφορικά με το τι διαφορετικό θα έχει η υπερασπιστική γραμμή της ΠΑΕ και του ίδιου στο δευτεροβάθμιο όργανο, δήλωσε: «Θα ξαναπούμε τα ίδια πράγματα αλλά και καινούργια. Το θέμα είναι ότι για να ελαφρύνω την θέση μου, πρέπει να ξέρω τις κατηγορίες. Είναι γελοίο γιατί δεν υπάρχει κανένα στοιχείο. Πάνε να μας ρίξουν γιατί έχουν πάρουν γραμμή από κάποιους».

Σε ερώτηση τι πιστεύει για την συνέχεια, απάντησε: «Θεωρώ ότι από αυτά που έχω διαβάσει και έχω ακούσει, δεν γίνεται κάποιοι έγκριτοι να βγάζουν μια γελοία απόφαση. Αυτή η απόφαση και ο τελευταίος Έλληνας που μπορεί να διαβάσει, ξέρει ότι χωρίς αποδείξεις και στοιχεία δεν μπορούν να καταδικάσουν. Επειδή κάποιοι έπαιξαν στοίχημα; Έψαξαν τους λογαριασμούς τους δικούς μου και του πατέρα μου και της οικογένειά μου και δεν βρήκαν τίποτα. Τουλάχιστον θα έπρεπε να είχαν συνομιλίες. Δεν έχω παίξει ποτέ στοίχημα στη ζωή μου».

Για τις προθέσεις του, σε περίπτωση που δεν αλλάξει τίποτα στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, ανέφερε: «Εγώ όποια απόφαση και να βγει, θα στηρίξω την ομάδα και θα προσπαθήσω να δικαιωθεί, γιατί είναι μεγάλη αδικία, αλλά σύμφωνα με την ατμόσφαιρα που αφουγκράζομαι δεν θα αλλάξει. Βάζουν το χέρι τους από τόσο ψηλά, που έχουν δεδομένο να πέσει η ομάδα. Αν έχουν πάρει γραμμή να ρίξουν ομάδες, έχουν διαλέξει τρεις ομάδες και μία ομάδα που δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, δεν ξέρω τι να πω. Δεν γίνεται να χαντακώνεις ομάδες, πόλεις, ανθρώπους και εταιρίες. Αν ισχύει κάτι τέτοιο και έχουν στοιχεία, όποιον δωροδόκησα πρέπει να τον πάνε στο πειθαρχικό. Στους ίδιους φάκελους είναι άλλες τρεις ομάδες της Super League, αλλά δεν υπάρχει καμία παραπομπή. Όλη η βρωμιά είναι τα δύο χρόνια που παίζει η Καβάλα στην Super League και ο ένας χρόνος που έπαιξε στην Β’ Εθνική;».

Αναφορικά με το τι θα γίνει αν το CAS δικαιώσει την Καβάλα και έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα, υποστήριξε: «Εκεί θα έχει γέλια. Πρώτον υπάρχει περίπτωση να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα με ασφαλιστικά μέτρα στο CAS που θα κάνουμε. Εννοείται ότι θα πάμε και στα πολιτικά δικαστήρια. Έχω δώσει εντολές στους δικηγόρους μου και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό να πάνε όπου χρειάζεται για να σταματήσει αυτή η αδικία. Σε όλες τις χώρες που υπήρχαν αντίστοιχα σκάνδαλα υπήρχαν στοιχεία. Μέχρι και το ΣτΕ θα το φτάσω. Δεν καταλαβαίνω, δεν μπορώ να φανταστώ γιατί υπάρχει παραθλητικό κύκλωμα που πάει κόντρα στην ομάδα».

Σε ερώτηση για την εμπλοκή από… πολύ ψηλά που ανέφερε, τόνισε: «Εγώ μαθαίνω ότι εμπλέκονται άτομα που δεν ξέρουν αν η μπάλα είναι στρογγυλή ή τετράγωνη. Έχει κάνει κάτι η Καβάλα; Δεν ξέρω για ποιο λόγο υπάρχει αυτό το μένος. Είπαν μερικοί ότι θα ρίξουμε την Καβάλα, τον Ολυμπιακό Βόλου και την Ηλιούπολη».

Για το γεγονός ότι στην αρχή της σεζόν θέλησε η ομάδα να αλλάξει έδρα, απάντησε: «Σήμερα θα έπρεπε να ήμουν χαρούμενος καθώς ο Δήμαρχος μετά από πολλές πιέσεις μιλήσαμε και λογικεύτηκε και βρήκαμε τη «χρυσή» τομή, η ομάδα να έχει το γήπεδο για πολυετή μίσθωση. Χαίρομαι σήμερα, μες την μαυρίλα μου, που τα βρήκα με τον Δήμαρχο. Του ζήτησα, να πάμε μαζί να βρούμε για ποιο λόγο γίνεται αυτή η αδικία».

Παράλληλα, ο Σταύρος Ψωμιάδης, μίλησε και για το γεγονός ότι εμφανίστηκε με χειροπέδες στα χέρια: «Για να ξεκινήσω να λέω γιατί το βλέπω στημένο. Την «17 Νοέμβρη» την έβγαλαν από πίσω στην ΓΑΔΑ. Εμάς από μπροστά στις κάμερες. Επειδή πουλάει το ποδόσφαιρο, ήταν επικοινωνιακό παιχνίδι 1000%. Πρέπει εμένα να μου καταστρέψουν το τεκμήριο αθωότητας και να με πηγαίνουν με χειροπέδες;».

Για την μεγάλη εγγύηση που επιβλήθηκε για την αποφυλάκισή του, ανέφερε: «Αυτό είναι άλλη ιστορία. 800.000 ευρώ δεν έχουν βάλει ούτε σε άλλους που έκλεψαν δισεκατομμύρια ευρώ».

Ακόμα αναφέρθηκε και στο τι προτίθεται να κάνει ο πατέρας του, Μάκης Ψωμιάδης και αν θα παραδοθεί στην Αστυνομία: «Δεν έχω μιλήσει καθόλου μαζί του. Πάντως, αν ήμουν εγώ, δεν θα εμφανιζόμουν πουθενά με αυτή την ιστορία που γίνεται. Λένε πέντε πράγματα οι δημοσιογράφοι και έχει καταστραφεί το τεκμήριο αθωότητας και μετά που ξεφουσκώνει η φούσκα λένε άλλα. Με το δίκιο του θα κάνει ότι θα κάνει».

Για το γεγονός πως ο Αλέξης Κούγιας εμφανίστηκε ως μάρτυρας, απάντησε: «Δεν μπορώ να πω τι κάνει ο καθένας. Μέχρι και στο πρωτόδικο άτομα που ήρθαν ως μάρτυρες είπαν ότι δεν ξέρουν τίποτα για στοιχήματα και στοιχηματισμό. Ακόμα και ο υπεύθυνος του ΟΠΑΠ ανέφερε πως τα αποτελέσματα της ΠΑΕ Καβάλα ήταν ξεκάθαρα. Ήταν απολύτως φυσιολογικά τα αποτελέσματα. Έχουν ανοίξει το μέτωπο χωρίς στοιχεία για να καλύψουν το οτιδήποτε. Φαίνεται σε όλους αυτή η αδικία. Η Καβάλα είναι κόσμημα. Έχει παίξει από το καλύτερο ποδόσφαιρο. Δεν έχει δημιουργήσει αντιπαραθέσεις».

Τέλος, έστειλε το μήνυμά του: «Όποιος φταίει για αυτή την αδικία θα μας βρει μπροστά του. Θα βρεθεί κάποιο δικαστήριο και θα μας δικαιώσει. Όποιος και να είναι. Δεν ξέρω τι παιχνίδι μπορεί να παίζεται πίσω από την πλάτη της ομάδας και της πόλης».



Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved