Μοίρασε απλόχερα γκολ και υποσχέσεις…

Μοίρασε απλόχερα γκολ και υποσχέσεις…

Η εικόνα του Αρη που είδαμε στο πρώτο φιλικό επί αυστριακού εδάφους ήταν ουσιαστικά μια συνέχεια αυτής που παρακολουθήσαμε δια ζώσης στα τρία φιλικά που έγιναν στο Καρπενήσι, αλλά και στη σπουδαία αναμέτρηση με την Πενιαρόλ στο φλεγόμενο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ηταν ένα ακόμη δείγμα της ομάδας που θέλει να δημιουργήσει και της φιλοσοφίας που θέλει να περάσει ο Σάκης Τσιώλης.

Με αντίπαλο τον ΠΑΣ Γιάννινα, μια ομάδα που θα την βρουν στον δρόμο τους και στη διάρκεια του πρωταθλήματος, οι Κίτρινοι σε μεγάλα χρονικά διαστήματα –ως επί το πλείστον στο δεύτερο ημίχρονο- έβγαλαν πολλά από τα στοιχεία που δουλεύει καθημερινά ο καρδιτσιώτης τεχνικός στις προπονήσεις. Ταχύτητα, συνοχή στην άμυνα και αλληλοκάλυψη στο ανασταλτικό κομμάτι, καλή κυκλοφορία της μπάλας, συνεχής κίνηση, πίεση ψηλά, αξιοποίηση του χώρου και του χρόνου. Στο παιχνίδι με την ηπειρωτική ομάδα όταν λειτουργούσαν αυτά ή –τέλος πάντων- τα περισσότερα από αυτά, το πλεονέκτημα του Αρη ήταν ότι έφτανε με ευκολία στην αντίπαλη περιοχή και δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για κάτι καλό. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε και την αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια. Μην ξεχνάτε ότι στην προ-Τσιώλη εποχή, τεσσάρες –ακόμη και σε φιλικά- βλέπαμε πολύ σπάνια.

Όμως υπάρχουν και άλλα θετικά που μπορούμε να κρατήσουμε από το πρώτο τεστ προετοιμασίας στο Ζέεφελντ.

Ο Κριστιάν Πορτίγια, αν και φανερά ανέτοιμος, καθώς ξεκίνησε αργά την προετοιμασία, πέρα από τα πολύ καλά στημένα που έχει, ο Ισπανός απέδειξε ότι είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του προπονητή, με τρεξίματα, καλή κάθετη πάσα και αίσθηση του χώρου.

Ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας, ο οποίος χαρακτηρίστηκε εσωτερική μεταγραφή, απαλλαγμένος οριστικά από τα προβλήματα της περσινής χρονιάς, μέρα με τη μέρα κερδίζει όλο και περισσότερους πόντους. Είναι φανερό ότι πλέον πατάει γερά στα πόδια του και ο χρόνος δουλεύει για αυτόν. Είχε μια πολύ καλή συνεργασία με τον Νίκο Λαζαρίδη στο κέντρο της άμυνας.

Ο Καρίμ Σολτάνι συνεχίζει να είναι συνεπής στο ραντεβού του με το γκολ. Βρίσκει με ευκολία τον δρόμο προς τα δίχτυα και αρχίζει να βάζει σε… σκέψεις τον Τσιώλη για τον επιθετικό.

Επίσης αυτό που κάνει την τεχνική ηγεσία να τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση είναι η ανταπόκριση που συνεχίζουν να δείχνουν τα νέα παιδιά σε αυτά που τους ζητάει, ενώ θα πρέπει να σταθούμε και στο πρώτο γκολ του Νταϊσούκε Σακάτα με την φανέλα του Αρη, το οποίο θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία του Ιάπωνα.

Έχοντας, λοιπόν, διανύσει κάτι περισσότερο από τα μισά του δρόμου της προετοιμασίας, αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε είναι ότι η ομάδα πορεύεται καλά και βρίσκεται στη σωστή πορεία. Το πρόγραμμα κυλάει, όπως το έχει σχεδιάσει ο Σάκης Τσιώλης και αυτό βγαίνει στο γήπεδο.

Το σίγουρο είναι ότι ο Αρης αλλάζει προς το καλύτερο χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με σκληρή δουλειά. Το δείγμα είναι άκρως θετικό…

Υ.Γ.: Αυτό που διαπίστωσα στη διάρκεια της διήμερης παραμονής μου στον Αγ. Παντελεήμονα Φλώρινας είναι ότι το οικογενειακό κλίμα και η σύμπνοια, στοιχεία που είχε πέρυσι η ομάδα Κ20 και τα οποία συνέβαλλαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, υπάρχουν και τώρα. Οι Νέοι του Αρη «χτίζονται» και το φετινό καλοκαίρι πάνω σε στέρεες βάσεις.



Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Μια γιορτή για το περιβάλλον στον Μαραθώνα διοργανώνει η ΜΚΟ WHY NOT
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (16/04) - Πού θα δείτε Champions League, Περιστέρι και Euroleague
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (16/04) - «Σλούκας μαγικός»
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
Μεταγραφές, Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε Φρίμπονγκ ο Αντσελότι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved