Βέλιτς: «Χρειάζεται τον Κάστρο»

Βέλιτς: «Χρειάζεται τον Κάστρο»

Την άποψή του πως ο Παναθηναϊκός πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσει τον Κάστρο της Πόρτο, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Γιάσμικο Βέλιτς.

Ο άλλοτε τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι «πράσινοι» θα πρέπει να αποκτήσουν τον Κάστρο, ενώ καλά λόγια είχε να πει και για τον Ζεκά.

Παράλληλα, ο Βέλιτς εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πρόκριση του «τριφυλλιού» κόντρα στην Οντένσε.

Για τον αγώνα με την Οντένσε:

«Δυστυχώς δεν είχα την ευκαιρία να δω τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στη προετοιμασία αλλά και το πρώτο ματς στη Δανία. Παρόλα αυτά το αποτέλεσμα στη Δανία ήταν αναμενόμενο και από ότι έχω ενημερωθεί ο Παναθηναϊκός ήταν πιο κοντά στο να κερδίσει παρά να ηττηθεί.

Λέω ότι ήταν αναμενόμενο γιατί στα επίσημα παιχνίδια υπάρχει διαφορά σε σχέση με τα ματς προετοιμασίας, είναι διαφορετικό το κίνητρο που έχουν οι ποδοσφαιριστές. Ο Παναθηναϊκός είναι γνωστό ότι έχει παράδοση στην Ευρώπη και το ανάλογο πρεστίζ και σε καμία περίπτωση η ομάδα της Οντένσε παρά το γεγονός ότι είναι πιο έτοιμη δεν νομίζω ότι συγκρίνεται με τον Παναθηναϊκό. Ήμουν βέβαιος πως ο Παναθηναϊκός αυτή τη πρόκριση θα την πάρει μόνο και μόνο με το βάρος της φανέλας».

Κρύβει παγίδες ο επαναληπτικός;

«Πάντα κρύβει παγίδες. Κανένα παιχνίδι και καμία πρόκριση δεν κερδίζεται πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου. Πρέπει να δείξει προσοχή, συγκέντρωση, ανάλογο η μεγαλύτερο πάθος από ότι έδειξε στο πρώτο ματς και ξεκάθαρα πέρα από την εμπειρία έχει και αγωνιστικό πλεονέκτημα. Όλα είναι στο χέρι του και δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα. Σίγουρα η Οντένσε θα είναι δύσκολος αντίπαλος αλλά η πρόκριση είναι στο χέρι του».

Ο Παναθηναϊκός τη φετινή σεζόν αποφάσισε να κινηθεί με ένα μικρό μπάτζετ και με τον Φερέιρα να επιλέγει παίκτες από τη Πορτογαλία πως κρίνεται τις κινήσεις του;

«Όπως έχω ξαναπεί το αρνητικό για τον Παναθηναϊκό και συχνά για τις ελληνικές ομάδες είναι πως σπάνια έχουν τη συνέχεια για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Κάθε τόσο ένας κύκλος κλείνει και ανοίγει ένας άλλος. Έτσι είναι δύσκολο να υπάρξει εξέλιξη σε μια ομάδα. Αυτό βέβαια στα ελληνικά κλαμπ ξεχνιέται και όταν ένας ξεκινάει από το μηδέν οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες συνεχίζουν να είναι ίδιες σαν να ξεκινάει από το 100%.

Από που ξεκινάει ο Παναθηναϊκός δεν είναι δική μου δουλειά. Η αλήθεια είναι ότι ξεκινάει ένα νέο κύκλο, με διαφορετική πολιτική, με αρκετούς καινούργιους παίκτες. Ένα καινούριο κύκλο που σίγουρα χρειάζεται χρόνος να φανούν τα αποτελέσματα.{textlink}

Ο κ. Φερέιρα είναι έμπειρος προπονητής, έχει ξεκάθαρες ιδέες για το ποδόσφαιρο και αυτό που νομίζει ότι μπορεί να καταφέρει στον Παναθηναϊκό. Κινείται και στο θέμα των μεταγραφών με βάση των δεδομένων και των συνθηκών που υπάρχουν ώστε να γίνεται καλύτερη δυνατή δουλειά. Ελπίζω και εύχομαι η πορεία του Παναθηναϊκού να είναι προς τα πάνω».

Θα μας πείτε λίγα λόγια για τον Ζέκα τον οποίο σίγουρα γνωρίζεται σε αντίθεση με πολύ κόσμο;

«Δεν μου αρέσει να αναφέρομαι ατομικά, ποτέ δεν το έκανα αυτό, και στο υπάρχον ρόστερ αλλά και σε ότι αφορά τις μεταγραφές. Καταλαβαίνω όμως το ενδιαφέρον του κόσμου αλλά εγώ δεν έχω καμία διάθεση να κρίνω ουσιαστικά και λεπτομερώς μια μεταγραφή του Παναθηναϊκού».

Νομίζω όμως ότι είναι ένας πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Είναι σε μια ηλικία παραγωγική, παρότι δεν έχει μεγάλη εμπειρία από επαγγελματισμό. Έκανε μια καλή χρονιά στη προηγούμενη ομάδα του».

Παίζει στον άξονα ή στα πλάγια;

«Μπορεί να παίξει και στον άξονα και στα άκρα. Μπορεί να παίξει και πίσω από τον φορ, και σε κάποιο σχηματισμό ανάγκης μπορεί να παίξει και μπροστά. Είναι γρήγορος, αγωνίζεται σε καλό ρυθμό και ελπίζω να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό είναι η απότομη αλλαγή από μια ομάδα μικρού βεληνεκούς σε μια πολύ μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα. Εφόσον έχει τα απαραίτητα στοιχεία πιστεύω ότι μπορεί να είναι χρήσιμος».

Για τον Κάστρο ποια είναι η άποψη σας;

«Είναι οχτάρι. Δεν είναι αμυντικό χαφ. Είναι ένας παίκτης ταλαντούχος και έχει ένα προφίλ, όχι στοιχεία, αλλά προφίλ ποδοσφαιριστή που σίγουρα ο Παναθηναϊκός χρειάζεται οπωσδήποτε κατά την άποψη μου»

Ένας από τους παίκτες που είναι προς παραχώρηση είναι ο Σιμάο, ένας ποδοσφαιριστής που φέρατε εσείς, θεωρείτε ότι είναι ενδεδειγμένη η πώληση του;

«Αν συγκρίνουμε προτάσεις μεγαλύτερες από ομάδες που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα τότε ίσως να μην είναι η καλύτερη στιγμή να τον παραχωρήσει. Η κατάλληλη στιγμή είναι να μπορέσει να πουληθεί όταν η αξία του πιάνει το πικ της. Αν στον Παναθηναϊκό θεωρούν ότι τον ικανοποιούν τα χρήματα και θεωρούν ότι μπορεί να καλύψει το κενό του σημαίνει ότι καλά κάνει και προχωράει σε μια τέτοια κίνηση. Αν είναι κατάλληλη η όχι αυτή η κίνηση αφορά τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved