«Να μας επιστραφεί το ΦΠΑ»

«Να μας επιστραφεί το ΦΠΑ»

Η υπαγωγή της κατασκευαστικής «ΕΡΓΟ 3» στο άρθρο 99 έχει φέρει σε αδιέξοδο τους εργαζομένους του «AEL FC Arena», ενώ το γήπεδο κινδυνεύει με λουκέτο.

Αυτό εξήγησε ο υπεύθυνος ασφαλείας του γηπέδου, Σωτήρης Μάρκου, στο του NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Αρχικά αναφέρθηκε στην ανακοίνωση: «Οι λόγοι γράφονται στην ανακοίνωση. Είναι συγκεκριμένοι και προφανώς έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Για εμάς, το ένα που αφορά την επιστροφή ΦΠΑ και το δεύτερο για όσον αφορά την Κατασκευαστική. Μέσα από την υποβολή στο άρθρο 99 για πτώχευση, άφησε εκκρεμότητες και οφειλές που επηρεάζουν τη λειτουργία του γηπέδου.

Εμείς έχουμε κάνει πολλές ενέργειες και έχουμε ξοδέψει χρήματα, πολύ πριν ξεκινήσει η κατασκευή του γηπέδου. Κάθε μήνα πληρώναμε το ανάλογο ΦΠΑ στο κράτος. Η κατασκευαστική, όμως, προς το τέλος της διαδικασίας, άρχισε να μην εξοφλεί τους εργαζόμενους. Όλοι αυτοί, από την πλευρά της “Γήπεδο Λάρισα ΑΕ”, πληρωνόντουσαν κανονικά. Από την πλευρά της η “ΕΡΓΟ 3”, δεν πλήρωνε σε μετρητά, αλλά επιταγές. Δεν θα γίνω κριτής και να πω ότι το έκανε επίτηδες. Όμως αυτή είναι η πραγματικότητα. Υπάρχουν από επιχειρηματίες μέχρι βιοπαλαιστές που έχουν χάσει λεφτά, κοντά στα δύο εκατ. ευρώ. Έτσι λοιπόν με την υπαγωγή στο άρθρο 99, περιορίζει για μια 5ετία της εκταμίευσης, ρυθμίζει τις οφειλές της και παραμένει ενεργή. Εμείς πληρώναμε την ΕΡΓΟ 3 ΦΠΑ, 7 εκατ. ευρώ και να μην υπάρχει δέσμευση από την Πολιτεία, που ξέρουμε ότι δεν μας καταβληθεί όλο το ποσό», συνέχισε.

Για το τι προτίθεται να κάνει από εδώ και πέρα η Λάρισα, τόνισε: «Από την αρχή δεν είχαμε καμία οικονομική βοήθεια από το κράτος. Ήταν καθαρά ίδια κεφάλαια και ομολογιακό δάνειο. Η ηγεσία τότε του Υπουργείου και των δύο κομμάτων υπόσχονταν, αλλά γραπτώς τίποτα. Εδώ δεν περιμένει υπόσχεση αλλά βοήθεια. Μέχρι να υπάρξει θα είναι κλειστό. Δεν θα γίνουν αγώνες, συναυλίες, αναστέλλεται η λειτουργία. Μόνο τα γραφεία της ΠΑΕ θα είναι ανοικτά».

Τέλος, για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η κατάσταση, σημείωσε: «Είναι απρόβλεπτες οι επιπτώσεις. Έχουμε δικό μας γήπεδο. Έχουμε πάει ένα βήμα μπροστά. Όλα αυτά τα χρόνια με επιμονή και πίστη προσπαθούμε και έχουμε συνέπεια. Πάντα συμβουλευόμαστε νομικούς. Δεν κάνουμε τίποτα ακραίο. Έπρεπε να πάρουμε μια δραστική απόφαση για να ταρακουνήσουμε τα νερά Το θέμα μπορεί να είναι γραφειοκρατικό, είναι πολλά τα λεφτά, αλλά θα επενδύσουμε πάλι. Κινούμαστε με προγραμματισμό».



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved