Δουλεμένη ομάδα με προφίλ 2004

Δουλεμένη ομάδα με προφίλ 2004

Έπειτα από δύο εβδομάδες παραμονής στο Μοράβσκε Τόπλιτσε της Σλοβενίας με την ΑΕΚ, έχω βγάλει αρκετά συμπεράσματα για τη νέα ΑΕΚ που «χτίζει» ο Μανόλο Χιμένεθ.

Όπως διαβάζατε και βλέπατε μέσω των βίντεο καθημερινά στο Onsports, η ΑΕΚ της χρονιάς που έρχεται θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά από την φιλοσοφία του Χιμένεθ. Ο Ισπανός προπονητής, όπως κάθε συμπατριώτης του, είναι λάτρης της τακτικής και της προπόνησης με τη μπάλα.

Από την πρώτη μέχρι την τελευταία προπόνηση που έγινε επί σλοβένικου εδάφους ο Ανδαλουσιανός προπονητής ασχολήθηκε με την τακτική. Το σύστημα στο οποίο φαίνεται να προσανατολίζεται ο Χιμένεθ είναι το 4-2-3-1, το οποίο μπορεί να μετατραπεί σε 4-4-2 φλατ. Το δούλεψε πολύ στο Μοράφσκε Τόπλιτσε και το εφάρμοσε και στα φιλικά που έδωσαν οι «κιτρινόμαυροι».

Ο Χιμένεθ είναι ένας άριστος επαγγελματίας, ο οποίος ζει και αναπνέει για την δουλειά του. Έχει εξαιρετικές σχέσεις με τους ποδοσφαιριστές, στους οποίους ταυτόχρονα έχει επιβάλει την πειθαρχία. Με τον Δέλλα, τον οποίο έχει… ως βοηθό του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έχει μια σχέση εμπιστοσύνης και πολλές φορές τα μηνύματα που θέλει να στείλει ο Χιμένεθ περνούν στους παίκτες δια στόματος του 36χρονου αμυντικού.

Η νέα ΑΕΚ θα έχει αρκετά χαρακτηριστικά από την ομάδα του 2004. Τότε που και πάλι στην ομάδα υπήρχαν πολλά νέα πρόσωπα και νεαροί ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, τώρα στο ρόστερ υπάρχει ο σούπερ σταρ, Έιντουρ Γκούντγιονσεν και οι σπουδαίοι Δέλλας, Λυμπερόπουλος, Καφές.

Το προφίλ της ΑΕΚ που «χτίζεται» θα είναι διαφορετικό από αυτό των προηγούμενων ετών. Η νέα ΑΕΚ θα είναι μία ομάδα πολύ σκληρή μέσα στο γήπεδο. Μια ομάδα που όταν δεν θα μπορεί να κερδίσει, θα κάνει τα πάντα για να μην χάσει. Τα αποδυτήρια είναι φτιαγμένα από καλή μαγιά και το κλίμα είναι εξαιρετικό.  Η ομάδα παρουσίασε πρόβλημα στο γκολ, ωστόσο με βάση όλα όσα είδαμε να δουλεύει ο Χιμένεθ στις προπονήσεις στη Σλοβενία αυτό θα λυθεί όταν αρχίσουν να βγαίνουν οι αυτοματισμοί. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ θα πρέπει να ονειρεύονται μια τέλεια ομάδα. Η ΑΕΚ θα είναι ανταγωνιστική, όπως είπε και ο Χιμένεθ, εντούτοις θα έχει τις αδυναμίες της αφού στο ρόστερ υπάρχουν πολλοί παίκτες – στοιχήματα που αν δεν βγουν τότε κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την πορεία της ομάδας…

Στις 14 μέρες που έμεινε η ομάδα στη Σλοβενία κανείς δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει κάποιο πρόσωπο που «έλαμψε» με την παρουσία του. Αναμφισβήτητα ο Χοσέ Κάρλος είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, αλλά όχι ένας λαμπερός σταρ. Τον Γκούντγιονσεν θα πρέπει να τον κρίνουμε με επιείκεια για κάποιο χρονικό διάστημα. Ο Ισλανδός επιθετικός είναι τεράστιος παίκτης και θα βοηθήσει πολύ την ΑΕΚ να ανέβει επίπεδο. Όμως θα πρέπει να βρεθεί στην κατάλληλη φόρμα και ακόμα χρειάζεται χρόνος.

Από τους νέους, πολύ καλή εντύπωση έκαναν ο Εγγλέζου και ο Κλωναρίδης. Πρόκειται για δύο ταλαντούχα παιδιά που γνωρίζουν καλά τα μυστικά της μπάλας. Θεωρητικά, μέσα στη χρονιά θα πάρουν τις ευκαιρίες τους, συνεπώς είναι στο χέρι τους να παίξουν στην ΑΕΚ.{textlink}

Σε γενικές γραμμές, παρά τις όχι και τόσο καλές ποδοσφαιρικές συνθήκες που υπήρχαν στο Μοράβσκε Τόπλιτσε, η προετοιμασία της Ένωσης πήγε πολύ καλά. Η δουλειά που έγινε ήταν άψογη, από πλευράς προπονήσεων και δομής του βασικού κορμού, και πλέον  απομένει να συμπληρωθεί το ρόστερ με τουλάχιστον έναν ικανό αμυντικό μέσο ώστε να μπορέσει ο Χιμένεθ να αξιοποιήσει όλα όσα έχει στα χέρια του.



Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Ρεάλ Μαδρίτης: Καταγγελία του Ρούντιγκερ μετά τη σύνδεσή του με την ISIS
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved