Καρέλσε: «Εκτιμώ τον Βαλβέρδε»

Καρέλσε: «Εκτιμώ τον Βαλβέρδε»

Το… καπέλο του στον Ερνέστο Βαλβέρδε έβγαλε ο Τζον Καρέλσε, μιλώντας στο Onsports.

Ο τεχνικός ηγέτης της Μπρέντα, μετά το φιλικό με τον Ολυμπιακό, μίλησε για την αφόρητη πίεση των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο ημίχρονο, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως οι πρωταθλητές Ελλάδας μπορούν να πάνε ψηλά στο Champions League.

«Για μας ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς αυτό. Το σημαντικότερο απʼ όσα δώσαμε καθʼ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας μας. Αντιμετωπίσαμε την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας, τους πρωταθλητές. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε και από το παιχνίδι που κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο. Αντίθετα, δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος από τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών μου στο πρώτο μέρος. Παίξαμε πολύ φοβισμένα», ήταν αρχικά τα λόγια του Τζον Καρέλσε κάνοντας το σχόλιό του για το φιλικό.{textlink}

Και συνέχισε: «Δεν μπορούσαμε να περάσουμε σωστά την μπάλα στη μεσαία γραμμή. Η πίεση που άσκησε ο Ολυμπιακός ήταν αφόρητη για τους παίκτες μου. Σε αυτό δεν αντιδράσαμε σωστά και το αποτέλεσμα ήταν η ελληνική ομάδα να έχει τον έλεγχο. Με την πίεση που ασκούσε πολύ ψηλά δεν μας επέτρεψε να κάνουμε το παιχνίδι μας και είχαμε γενικά μεγάλες δυσκολίες στο πρώτο ημίχρονο».

Έπειτα, ο κόουτς των Ολλανδών μίλησε για την αλλαγή εικόνας της ομάδας του στην... επανάληψη: «Στο δεύτερο ημίχρονο τους πιέσαμε εμείς και τους κουράσαμε πολύ και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ξαναμπεί στον αγώνα η μεσαία μας γραμμή και από την στιγμή που ρίξαμε στο ματς τον νεαρό και μικρόσωμο επιθετικό (σ.σ. Σχαλκ) όλα άλλαξαν. Έβαλε δύο γκολ και μας οδήγησε στη νίκη. Ήταν πολύ σημαντική μέρα γιʼ αυτόν και φαντάζομαι ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του τα δυο γκολ που έβαλε στον Ολυμπιακό.

Είναι ένα παιδί από τις ακαδημίες μας και πιστεύουμε πολύ σʼ αυτόν. Την περασμένη σεζόν αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής και πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα Νέων της Ολλανδίας με τη Μπρέντα. Τον φέραμε στην πρώτη ομάδα και στη διάρκεια της προετοιμασίας μας σκόραρε σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Δεν περιμέναμε ότι θα σκοράρει σε ένα τέτοιο ματς, όπως με τον Ολυμπιακό. Όχι δύο φορές, αλλά ούτε μία. Έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι και του αξίζουν συγχαρητήρια».

Ερωτηθείς αν περίμενε τόσο δυνατόν τον Ολυμπιακό, από την στιγμή που ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία του, ανέφερε: «Ναι, ξέρω ότι βρίσκονται ακόμα στα μισά της προετοιμασίας τους και γιʼ αυτό δεν περίμενα να βγάλουν τόση ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο ημίχρονο. Ήξερα ότι θα έρθουν για να κάνουν μια δυνατή προπόνηση και να βγάλει συμπεράσματα ο Ερνέστο Βαλβέρδε αλλά δεν πίστευα ότι με λιγότερο από ένα μήνα προετοιμασίας θα μπορούσαν να έχουν τόσες δυνάμεις και να μας πιέζουν σε όλο το γήπεδο. Κάνουν καλή δουλειά και τους εύχομαι να πετύχουν τους στόχους τους».

«Μακριά ο Ολυμπιακός με τον Βαλβέρδε»

Στην συνέχεια, ο Ολλανδός προπονητής μίλησε με εξαιρετικά λόγια για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και για τις πιθανότητες διάκρισης του Ολυμπιακού στο Champions League. Χαρακτηριστικά, ανέφερε:

«Σαφώς και μπορεί να πάει μακριά ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο Champions League με τον Ολυμπιακό. Είναι πολύ καλός προπονητής και με αυτό ρόστερ που έχει η ελληνική ομάδα μπορεί να τα καταφέρει. Σήμερα (σ.σ. Σάββατο) παρέταξε μια δυνατή ενδεκάδα, ενώ είχε και στο πάγκο ορισμένους παίκτες εξίσου σπουδαίους, όπως για παράδειγμα τον Πάντελιτς, τον οποίο ξέρουμε από εδώ, από τον Άγιαξ. Έχει κι άλλους που δεν έπαιξαν σήμερα όπως ο Ριέρα, ο Γέστε και πολλοί άλλοι. Μπορεί ο Ολυμπιακός να προχωρήσει πολύ ψηλά στο Champions League αν συνεχίσει τη δουλειά που κάνει στην προετοιμασία και σταθεί τυχερός στις κληρώσεις» μας είπε και κατέληξε βγάζοντας το καπέλο στον «πρωτομάστορα» του Θρύλου, Ερνέστο Βαλβέρδε:

«Τον εκτιμάω αφάνταστα τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Είχαμε παίξει αντίπαλοι την εποχή που ήταν προπονητής στη Βιγιαρεάλ. Μας διέλυσαν κυριολεκτικά. Χάσαμε 6-1 στην Ισπανία. Μου αρέσει πολύ το στυλ παιχνιδιού που χρησιμοποιεί στον Ολυμπιακό. Παίκτης κλειδί για να το πετύχει αυτό το σύστημα είναι ο Αριέλ Ιμπαγάσα, ο οποίος, όπως σας είπα και νωρίτερα, είναι εκπληκτικός».

«I love Ariel Ibagaza»

Τέλος, ο τεχνικός ηγέτης της Μπρέντα, αναφέρθηκε και στον Αριέλ Ιμπαγάσα, χαρακτηρίζοντάς τον εγκεφαλικό παίκτη, τον οποίο δεν μπορείς να τον αντιμετωπίσεις εύκολα.

«Ι love Ariel Ibagaza (σ.σ. αγαπώ τον Αριέλ Ιμπαγάσα). Τον αντιμετωπίσαμε πριν δυο χρόνια με την ομάδα μας κόντρα στην Βιγιαρεάλ και ήταν εκπληκτικός. Και σήμερα έκανε πολλά πράγματα για τον Ολυμπιακό. Είναι εγκεφαλικός παίκτης και τέτοιους παίκτες δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις εύκολα. Με τη μπάλα στα πόδια μπορεί να κάνει πράγματα εντελώς απρόβλεπτα και γιʼ αυτό πρέπει να φροντίζεις να μην φτάνει στην κατοχή του. Προσωπικά τον θεωρώ φανταστικό ποδοσφαιριστή. Είναι παγκόσμια κλάση και θα τον ήθελα πολύ στην ομάδα μου», ανέφερε ο Τζον Καρέλσε για τον «στρατηγό» των «ερυθρόλευκων».



Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved