«Να μείνουμε εδώ»

«Να μείνουμε εδώ»

Σάκης Κανούλας και Νίκος Αγγελούδης μιλούν για την εμπειρία… ζωής που περνούν στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας του Άρη και εκφράζουν την αισιοδοξία τους για παραμονή στο ρόστερ της ομάδας του Σάκη Τσιώλη.

Ο Σάκης Κανούλας αποτέλεσε την πρώτη φετινή μεταγραφική επένδυση του Άρη, ερχόμενος αυτό το καλοκαίρι από την Αναγέννηση Επανομής, ενώ ο Νίκος Αγγελούδης προωθήθηκε από την πρωταθλήτρια ομάδα Κ20 της ομάδας της Θεσσαλονίκης και θέλουν αμφότεροι να αρπάξουν… την ευκαιρία «από τα μαλλιά».

Οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές μιλώντας στην εφημερίδα «Sportday» δεν έκρυψαν την αισιοδοξία τους για παραμονή στις τάξεις της πρώτης ομάδας των «κιτρίνων» μετά το τέλος του βασικού σταδίου προετοιμασίας στο Ζέεφελντ της Αυστρίας ενώ μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την δουλειά του Σάκη Τσιώλη και των συμπαικτών τους.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσαν

-Νίκο, πώς είναι να ζεις αυτό το όνειρο και να κάνεις την πρώτη σου προετοιμασία με την επαγγελματική ομάδα;

Αγγελούδης: «Για κάθε παιδί το να βρίσκεται εδώ είναι πολύ σημαντικό. Δεν θέλουμε να φύγουμε, δεν θέλουμε να τελειώσει όλο αυτό. Σίγουρα δουλεύουμε σκληρά, γιατί το όνειρο δεν είναι μόνο να προπονείσαι με την πρώτη ομάδα αλλά και να καθιερωθείς σε αυτή».

-Εσύ, Σάκη, εξαργύρωσες την πολύ καλή χρονιά με την Επανομή, κάνοντας το βήμα παραπάνω.

Κανούλας: «Ο Άρης είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα με πολύ κόσμο δίπλα της. Για μένα είναι ένα τεράστιο βήμα στην καριέρα μου. Ήρθα με την προοπτική να δουλέψω σκληρά και με τον χρόνο να καθιερωθώ στον Άρη».

-Νίκο, πώς είναι να ζεις την ατμόσφαιρα στο «Κλ. Βικελίδης» ως παίκτης; Ως οπαδός την έχεις ζήσει...

Αγγελούδης: «Την ατμόσφαιρα του “Κλ. Βικελίδης” η αλήθεια είναι ότι την έχω ζήσει και μέσα από την κερκίδα εγώ προσωπικά. Είναι χαρά μου μόνο που βρίσκομαι εδώ. Για μένα ο Άρης σημαίνει πολλά και σίγουρα θα δώσω τα πάντα για να παίξω μπάλα με τα κιτρινόμαυρα πολλά χρόνια».

Κανούλας: «Αυτό που έζησα με την Πενιαρόλ ήταν κάτι το φανταστικό. Ο κόσμος του Άρη είναι εκπληκτικός και επίσης υπάρχει απίστευτη οργάνωση, όχι μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά σε όλα τα επίπεδα».

-Τι είναι αυτό που ζητάει από σας ο Τσιώλης; Ποια είναι η παρατήρηση που σας κάνει πιο συχνά;

Αγγελούδης: «Ζητάει πράγματα στην τακτική που είναι νόμος. Πρέπει να τα κάνεις οπωσδήποτε. Ως επιθετικός που είμαι, αυτό που μου λέει είναι να βάζω την μπάλα στα δίχτυα. Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά μου...»

Κανούλας: «Το κυριότερο για εμάς τους επιθετικούς είναι φυσικά το σκοράρισμα και θέλει παράλληλα να κάνουμε εντατικό πρέσινγκ στις αντίπαλες άμυνες».

-Ξεκίνησες κάπως αγχωμένα στα φιλικά, πάντως, με κάποια χαμένα τετ α τετ.

Κανούλας: «Σίγουρα υπήρχε άγχος, αφού ήταν οι πρώτες μου συμμετοχές, αλλά έπαιξε ρόλο και ο τραυματισμός που είχα και η αλήθεια είναι ότι με άφησε κάπως πίσω».

-Τι σας έχει δυσκολέψει περισσότερο στην προετοιμασία;

Αγγελούδης: «Η κούραση είναι μεγαλύτερη απ' ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Ο προπονητής ωστόσο μας βοηθάει πολύ. Μας δίνει θάρρος, μας μιλάει, μας τονίζει πως πιστεύει σε εμάς. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά».

-Πώς είναι η συνεργασία με τους πιο έμπειρους στην ομάδα;

Αγγελούδης: «Τόσα χρόνια στην Ελλάδα λέμε ότι δεν υπάρχουν Έλληνες παίκτες στις ομάδες, ότι έρχονται μόνο ξένοι. Φέτος ο Άρης έχει 20 Έλληνες ποδοσφαιριστές στο ρόστερ του. Έχουμε γίνει ένα, μικροί-μεγάλοι. Δεν υπάρχει καμία διαφορά».

-Από τη στιγμή που φέτος ο Άρης επενδύει στους νεαρούς ποδοσφαιριστές είναι ευκαιρία για εσάς. Είστε έτοιμοι να την αρπάξετε;

Αγγελούδης: «Είναι όντως η μεγάλη μας ευκαιρία φέτος. Εάν δούμε όλα τα ρόστερ της Σούπερ Λίγκας, δεν θα βρούμε πουθενά ομάδα με δέκα παίκτες που προέρχονται από τη Β' ομάδα. Και όχι απλώς να είναι στο ρόστερ, γιατί ο κόουτς δείχνει ότι θα μας δώσει και τις ευκαιρίες που πρέπει. Άρα πρέπει να είμαστε εμείς έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, για να τις εκμεταλλευτούμε».

-Σάκη, στην Επανομή είχες πρωταγωνιστικό ρόλο, εδώ σε τρομάζει ο ανταγωνισμός;

Κανούλας: «Κάθε αρχή και δύσκολη. Πρέπει να δουλέψω και με τη βοήθεια όλων, συμπαικτών και τεχνικού τιμ, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ με το πέρασμα του χρόνου».

Αγγελούδης: «Οι τρεις από τους πέντε επιθετικούς είμαστε νεαροί σε ηλικία. Ο ανταγωνισμός είναι θεμιτός, δεν θα βγούμε για παράδειγμα μόνοι στην επίθεση και δεν θα σπάσουμε την μπάλα. Μέσα από την ομαδική δουλειά γίνεσαι καλύτερος και αυτό θα προσπαθήσουμε να επιδείξουμε».

-Σε ποιον χρωστάτε πράγματα στην καριέρα σας ως σήμερα;

Αγγελούδης: «Μας έχουν βοηθήσει πολλοί άνθρωποι. Προπονητές, φυσιοθεραπευτές, γιατροί. Ωστόσο οι γονείς μας που μας στηρίζουν και τρέχουν τόσα χρόνια για εμάς πρέπει να πάρουν αυτό το... ευχαριστώ από μας».

Κανούλας: «Όλοι όσοι είναι μαζί μας από τα πρώτα μας βήματα και μας ακολουθούν και μας βοηθάνε για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας».

-Είχατε κάποιους επιθετικούς ως πρότυπα;

Αγγελούδης: «Από μικρός είχα τρέλα με τον Χαριστέα και έπειτα με τον Κόκε...»

Κανούλας: «Λόγω σωματότυπου, θέσης, αλλά και επειδή είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, το πρότυπό μου είναι ο Ιμπραΐμοβιτς».

-Έχετε σκεφτεί πώς θα πανηγυρίσετε το πρώτο σας γκολ στο «Κλ. Βικελίδης»;

Αγγελούδης: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση. Θα ανέβω στα κάγκελα της θύρας 3...»

Κανούλας: «Εγώ το είχα πει και τη μέρα που ήρθα στην ομάδα ότι θα πάω κατευθείαν στη θύρα 3 και θα βγάλω τη φανέλα».



Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved