Στέλνουν Ελλάδα τον Μποκανί

Στέλνουν Ελλάδα τον Μποκανί

Γαλλικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ο Ντιομερσί Μποκανί είναι πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζεται μεταξύ των ομάδων που είναι υποψήφιες να τον αποκτήσουν.

Ο Κογκολέζος επιθετικός ανήκει στην Μονακό που όμως υποβιβάστηκε στην Ligue 2 και ψάχνει τρόπο να ξεφορτωθεί το βαρύ, για τα δεδομένα της νέας κατηγορίας της, συμβόλαιο. Οι Μονεγάσκοι θέλουν είτε να πουλήσουν είτε να δανείσουν τον Μποκανί έτσι ώστε να μην έχουν ένα ακόμα οικονομικό «βραχνά» και ο Τύπος της Γαλλίας υποστηρίζει ότι ελληνικές ομάδες ερίζουν για την απόκτησή του.

Τελευταίος στους… μνηστήρες για τον Μποκανί, προστέθηκε και ο Παναθηναϊκός με τους Γάλλους να αναφέρουν ότι οι «πράσινοι» μετά τη φυγή του Τζιμπρίλ Σισέ θέλουν να ενισχύσουν την επιθετική τους γραμμή με έναν ποδοσφαιριστή που να έχει τα χαρακτηριστικά του 25χρονου. Όπως τονίζουν οι Γάλλοι, η συμμετοχή του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Champions League μπορεί να αποτελέσει δέλεαρ για τον Μποκανί και να τον κάνει να προτιμήσει τους «πράσινους» έναντι των άλλων ομάδων που τον παρακολουθούν.

Μεταξύ αυτών φέρεται να είναι και ο Ατρόμητος, κάτι που δύσκολα μπορεί να έχει βάση τόσο λόγω του κασέ του ποδοσφαιριστή όσο και για το γεγονός ότι οι Περιστεριώτες δεν αγωνίζονται στην Ευρώπη κάτι που αναζητά για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του ο ποδοσφαιριστής, αλλά και ο ΠΑΟΚ, με τον Λάζλο Μπόλονι – προπονητή του Μποκανί στην Σταντάρ Λιέγης – να παίζει ρόλο στα σενάρια με τους Θεσσαλονικείς.

Από εκεί και πέρα, λόγο στην υπόθεση του Μποκανί έχει και η Άντερλεχτ που αναζητά ποδοσφαιριστή να αναπληρώσει το κενό που αναμένεται να αφήσει ο Ρομέλου Λουκάκου σε περίπτωση που πουληθεί. Ο 25χρονος φορ άλλωστε έχει εξαιρετικό όνομα στο πρωτάθλημα του Βελγίου, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί ξανά στην ομάδα της Άντερλεχτ.

Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού πάντως, το αν θα γίνει κίνηση για τον Μποκανί θα ξεκαθαρίσει σίγουρα μετά τη ρεβάνς με την Οντένσε και θα παίξει καθοριστικό ρόλο το αν θα έχει προκριθεί η ομάδα στα play off του Champions League αλλά και το αν θα έχουν ολοκληρωθεί οι πωλήσεις των Σιμάο και Μπουμσόνγκ που βρίσκονται για την ώρα σε καθεστώς διαπραγματεύσεων με τις ενδιαφερόμενες, για τους παίκτες των «πρασίνων», ομάδες.

Όσο για την καριέρα του Ντιομερσί Μποκανί, αυτή ξεκίνησε το 2004 από την Μπελ Ορ της πατρίδας του. Με την ομάδα της Κινσάσα ο Μποκανί σε μία σεζόν αγωνίστηκε σε 27 αγώνες και σημείωσε 21 γκολ με αποτέλεσμα να κινηθεί για αυτόν η Μαζέμπε. Σε δυο σεζόν ο δυναμικός φορ σκόραρε 67 φορές σε 72 παρουσίες.

Το βήμα προς την Ευρώπη, έγινε στο δεύτερο μισό της σεζόν 2006-2007 όταν πρόλαβε σε 9 παιχνίδια με την φανέλα της Άντερλεχτ να σκοράρει 4 φορές στο πρωτάθλημα του Βελγίου. Την επόμενη σεζόν ακολούθησε η μεταγραφή στην Σταντάρ Λιέγης όπου ο Μποκανί είχε επιτυχή παρουσία, καθώς ως το 2010 σκόραρε 35 φορές σε 81 εμφανίσεις.

Ακολούθησε η μετακίνηση στο γαλλικό πρωτάθλημα και την Μονακό, όπου σε 10 αγώνες σκόραρε μια φορά ως τα μέσα της περασμένης περιόδου, όταν και δόθηκε δανεικός στην Βόλφσμπουργκ με την οποία αγωνίστηκε 7 φορές χωρίς να σκοράρει. Ο Μποκανί έχει πλέον επιστρέψει στην Μονακό και αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Στέλνουν Ελλάδα τον Μποκανί



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved