Τόχα: «Πιστεύω στην ομάδα»

Τόχα: «Πιστεύω στην ομάδα»

Την πίστη του για την νέα ομάδα του Άρη, την οποία χτίζει ο Σάκης Τσιώλης, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Κάρλος Τόχα.

Ο Κολομβιανός μέσος του Άρη μίλησε στην εφημερίδα «Sportday» και υποστήριξε ότι αισθάνεται οικεία στους «κίτρινους» από τη στιγμή που υπάρχει εμπιστοσύνη στη δουλειά που γίνεται στην Αυστρία και το Ζέεφελντ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τόχα

-Χουάν, ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου έπειτα από σχεδόν ένα μήνα προετοιμασίας;

«Έχουμε συμπληρώσει κοντά 30 μέρες προετοιμασίας και στην Αυστρία βαδίζουμε στο τρίτο και βασικότερο στάδιο. Στη φυσική κατάσταση η ομάδα έχει βελτιωθεί πολύ και όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι βρισκόμαστε όλο και πιο καλά στο γήπεδο. Υπάρχει, όμως, ακόμα καιρός για να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς περισσότερο».

-Φέτος είναι και η δική σου πρώτη προετοιμασία με τον Άρη. Θα σε βοηθήσει να δούμε καλύτερο Τόχα;

«Όταν έφτασα πέρυσι στον Άρη, είχα κάνει μία πλήρη προετοιμασία με την ομάδα μου στη Ρουμανία. Αισθανόμουν πολύ καλά από φυσική κατάσταση. Το μόνο που ήθελα ήταν λίγο περισσότερο χρόνο για να εγκλιματιστώ με την ομάδα και να γνωρίσω στο γήπεδο τους καινούργιους συμπαίκτες μου. Αυτή τη στιγμή κάνοντας προετοιμασία με τους συμπαίκτες μου στον Άρη βρισκόμαστε καλύτερα στο γήπεδο και θα είναι καλύτερα για εμένα».

-Ποιες είναι οι διαφορές που βλέπεις σε σχέση με πέρυσι;

«Κατ’ αρχάς υπάρχει διαφοροποίηση στο ρόστερ. Πολλά παιδιά έχουν φύγει και υπάρχει ένα εντελώς καινούργιο υλικό. Αν συγκρίνουμε, όμως, τη δουλειά του κ. Κούπερ με αυτήν του κ. Τσιώλη, μπορώ να πω ότι έχουν πολλά κοινά στοιχεία. Ο Άρης πρέπει να είναι μια συμπαγής ομάδα που θα επιτίθεται, θα πιέζει ψηλά, θα έχει την κατοχή και πάντα αυτό που προσπαθεί ο κόουτς να μας περάσει είναι να υπερασπιζόμαστε τη φανέλα για την οποία αγωνιζόμαστε».

-Νιώθεις ότι έχεις να αποδείξεις κάτι τη νέα χρονιά;

«Όταν είσαι επαγγελματίας, πάντα θέλεις να αποδεικνύεις πράγματα, πρώτα στον εαυτό σου και μετά στον προπονητή και στους συμπαίκτες σου. Μέσα από τη σκληρή δουλειά μπορούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς και σε κάθε παιχνίδι να δίνουμε όλο και περισσότερα. Οι προσωπικές φιλοδοξίες δεν είναι μόνο ατομικές, αλλά η ομάδα που χτίζεται με κάνει να είμαι πολύ φιλόδοξος για το μέλλον».

-Στη θέση σου φέτος υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός…

«Στον Άρη πάντα υπάρχει ανταγωνισμός γιατί υπάρχουν πάντα καλοί παίκτες και κυρίως στη θέση του κέντρου. Ο ανταγωνισμός σε μία ομάδα, ωστόσο, μπορεί να βοηθήσει. Εγώ προσπαθώ να δίνω το καλύτερο, να προσπεράσω κάποιους από τους συμπαίκτες μου, να είμαι σε καλή κατάσταση για να με επιλέγει ο προπονητής στο βασικό του σχήμα».

-Εδώ και καιρό ακούγονται πολλά για εσένα και το μέλλον σου στην ομάδα. Τι ισχύει τελικά;

«Για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα, επειδή πολλές φορές δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, αυτή τη στιγμή είμαι παίκτης του Άρη και ήμουν παίκτης του Άρη. Είχα συμβόλαιο με την ομάδα. Αν κάποια στιγμή στο μέλλον δω ότι δεν θέλω να συνεργαστώ άλλο με την ομάδα ή ο Άρης μαζί μου, τότε θα σκεφτώ το μέλλον μου στο ποδόσφαιρο. Ελπίζω η στιγμή αυτή να μην έρθει, γιατί είμαι χαρούμενος εδώ».

-Δέχθηκες, πάντως, να μείνεις με μείωση.

«Το ότι δέχτηκα αυτή τη μείωση δεν σημαίνει ότι αγάπησα και τον Άρη. Νιώθω πολύ άνετα στην ομάδα, νιώθω οικεία, με έχουν αγκαλιάσει με τον καλύτερο τρόπο προπονητές, συμπαίκτες και διοίκηση. Μου έδειξαν εμπιστοσύνη και προσωπικά πιστεύω πολύ στον Άρη και στην ομάδα που χτίζουμε τώρα».

-Ξεκίνησες τη σεζόν με γκολ στα φιλικά, έστω και με πέναλτι. Θα δούμε φέτος και την εκτελεστική ικανότητά σου;

«Ποτέ δεν ήμουν ο ποδοσφαιριστής που σκοράρει. Πάντα οι χρονιές μου, όμως, είχαν γκολ, πλην της περσινής. Ίσως φέτος ένα κομμάτι που θέλω να φανεί είναι το επιθετικό ταλέντο μου, να βοηθήσω στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και να πετύχω κάποια γκολ που θα δώσουν εμπιστοσύνη στα δικά μου πόδια, αλλά και βαθμούς στην ομάδα».

-Τι είναι αυτό που πρέπει να βελτιώσεις για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του προπονητή;

«Ο προπονητής μου είναι αυτός που θα μπορέσει να απαντήσει καλύτερα. Πάντως, εγώ προσπαθώ να προσαρμοστώ στις εντολές του προπονητή μου για να χτίσουμε μια δυνατή ομάδα. Ο κόουτς ζητεί ταχύτητα στην ενέργειά μας, να παίζουμε γρήγορα την μπάλα, δεν θέλει μακρινές μεταβιβάσεις. Προσπαθεί να μας κάνει ομάδα που θα πιέζει ψηλά και να κάνουμε όλοι μαζί επίθεση και όλοι μαζί άμυνα».

-Για την καλύτερη στιγμή της περσινής σεζόν δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε. Η χειρότερη στιγμή ποια ήταν για εσένα;

«Η δυσκολότερη στιγμή ήταν ότι η ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει μία θέση στα πλέι οφ. Υπήρχαν αρκετές απώλειες βαθμών στην έδρα μας. Το τελικό αποτέλεσμα μας πίκρανε, γιατί δεν μπορούμε να αγωνιστούμε στο νέο Europa League».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved