Διαφήμισε ΑΕΛ ο Κόουλμαν

Διαφήμισε ΑΕΛ ο Κόουλμαν

Ο Ουαλός προπονητής της Λάρισας μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αγγλίας για την ελληνική εμπειρία του.

Τα καλύτερο λόγια είχε να πει ο Κρις Κόοουλμαν για τη Λάρισα. Ο τεχνικός των «βυσσινί» παραχώρησε συνέντευξη στον σταθμό «Talksport» και αναφέρθηκε στη διαφθορά του ελληνικού ποδοσφαίρου και στις πιθανότητες της ομάδας να μείνει στη Super League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Σε ποιο ωραίο μέρος βρίσκεσαι Κρίς;

«Βρισκόμαστε στο βουνό σε ένα μέρος που ονομάζεται Καρπενήσι κι αυτό γιατί η θερμοκρασία εδώ είναι το πολύ 26 βαθμούς, ενώ στην Λάρισα ήμασταν αναγκασμένοι να προπονούμαστε κοντά στους 40 βαθμούς. Είναι καλύτερες οι συνθήκες εδώ».

Πως τα περνάς ;

 «Απολαμβάνω που επέστρεψα στην προπονητική δράση. Έχουμε μπροστά μας πολύ δουλειά. Την περσινή σεζόν υποβιβαστήκαμε στη δεύτερη εθνική κατηγορία  Όμως μετά από τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη διαφθορά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε πιθανότητες να διατηρήσουμε τη θέση στην Σούπερλιγκ, που είναι η αντίστοιχη Πρέμιερλιγκ. Σε λίγες ημέρες θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με βεβαιότητα».

Πως προέκυψε η Ελλάδα στην καριέρα σου;

«Είχα έρθει τα Χριστούγεννα για πρώτη φορά με σκοπό να αναλάβω την ΑΕΛ, όμως είχα ακόμη σε ισχύ το συμβόλαιο με την Κόβεντρι και δεν μπορούσαμε να βρούμε λύση. Όμως συνεχίσαμε τις επαφές θεωρώντας ότι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε το καλοκαίρι, όταν θα ήμουν πλέον ελεύθερος. Οι συζητήσεις πήγαν κατ’ ευχήν κι έτσι ανέλαβα την ομάδα».

Προφανώς είναι μια ευκαιρία να εργαστείς, αλλά παράλληλα να δοκιμάσεις και να γνωρίσεις μια νέα ποδοσφαιρική κουλτούρα…

«Απόλυτα. Υπάρχουν πολλοί καλοί μάνατζερ πίσω στην Αγγλία χωρίς δουλειά στους οποίους θα συνέστηνα αν υπάρξει προοπτική να εργαστούν στο εξωτερικό να το κάνουν, να μην φοβηθούν. Είναι μια διαφορετική πρόκληση, ένα διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου αν σου αρέσει να γνωρίσεις μια διαφορετική κουλτούρα γενικά. Το έκανα μια φορά στην Ισπανία, το απόλαυσα και έκτοτε είμαι ανοιχτός σε τέτοιου είδους ευκαιρίες. Για αυτό και αυτή τη στιγμή είμαι στην Ελλάδα και την Λάρισα».

Καλή η θερμοκρασία, αλλά δεν είναι καλή η οικονομία της Ελλάδας. Υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία του ελληνικού ποδοσφαίρου ή θα συμβαδίσει με την κατάσταση στους υπόλοιπους τομείς;

«Φυσικά και η πορεία της οικονομίας επηρέασε το ποδόσφαιρο. Οι ομάδες δεν έχουν την οικονομική άνεση που συνήθιζαν να έχουν. Όμως νομίζω ότι το μεγαλύτερο πλήγμα που έχει δεχτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η διαφθορά. Κι αυτό είναι λυπηρό γιατί την πρώτη μας επίσημη προπόνηση για τη νέα χρονιά την κάναμε μπροστά σε 5000 φιλάθλους κι αυτό ήταν κάτι το εκπληκτικό. Απίστευτο πάθος, πραγματικά με εξέπληξε. Ο κόσμος πραγματικά λατρεύει το ποδόσφαιρο εδώ στην Ελλάδα. Η Ελληνική ποδοσφαιρική βιομηχανία και η ελληνική ομοσπονδία χρειάζεται να «καθαρίσει» το χώρο από τη διαφθορά και όντως φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να το κάνουν. Η Ελλάδα είναι μια σπουδαία χώρα οι Έλληνες είναι φανταστικοί άνθρωποι και η υποδοχή που είχα από τους φίλους της ΑΕΛ ήτανε απλά εξαιρετική. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να τους το ανταποδώσουμε οδηγώντας την ομάδα σε επιτυχίες».

Η μπάλα είναι παντού η ίδια. Ποια είναι η γνώμη σου για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές;

«Ως επί το πλείστον αποκτήσαμε μέχρι τώρα νεαρούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι πολύ προσαρμοστικοί σε αυτά που ζητάω. Προφανώς, θέλω να δημιουργήσω μια νέα δομή στην ομάδα και να επιβάλω μια νέα φιλοσοφία. Έχουμε καθημερινές πολύ δύσκολες διπλές προπονήσεις και από φυσικής άποψης στις απαιτήσεις που έχουμε από αυτούς ανταποκρίνονται μέχρι στιγμής σε πάρα πολύ υψηλό επίπεδο. Έχουν το κίνητρο να αποδείξουν πολλά κι αυτό είναι ένα μεγάλο «συν» για κάθε προπονητή που είναι νέος σε μια ομάδα. Είναι τέλειοι. Λόγω του περσυνου υποβιβασμού υπάρχει μια αρνητική αύρα στην πόλη, αλλά είναι κάτι το οποίο θα δουλέψουμε για να το αλλάξουμε. Οι οπαδοί μας όπως και οι οπαδοί σε όλο τον κόσμο θέλουν να βλέπουν στο γήπεδο μια ομάδα που να τους κάνει υπερήφανους και να δίνει τα πάντα σε κάθε αγώνα. Αν μπορέσουμε να τους το δώσουμε αυτό θα τους κάνουμε χαρούμενους κι αυτό ακριβώς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε. Όμως δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι από πλευράς ετοιμότητας του ρόστερ και ποιότητας που θέλουμε να έχει. Χρειαζόμαστε πολύ δουλειά ακόμη και ειδικά αν παραμείνουμε στην Σούπερλιγκ. Αλλά μετά από σχεδόν δυο εβδομάδες προετοιμασίας αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όλοι τους είναι εξαιρετικοί».



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved