Τσιώλης: «Ταυτίζεται με την ιστορία»

Τσιώλης: «Ταυτίζεται με την ιστορία»

Την άποψή του πως ο Άρης θα πρέπει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, καθώς κάτι τέτοιο ταυτίζεται με την ιστορία της ομάδας, υποστήριξε ο Σάκης Τσιώλης.

Ο τεχνικός ηγέτης των Θεσσαλονικέων, σε συνέντευξή του στον «Sentra FM» μίλησε για το μεγάλο φιλικό με την Πενιαρόλ και τα συμπεράσματα που έβγαλε, αλλά και για τη φιλοσοφία του για τον Άρη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Αρχικά, ο Έλληνας προπονητής, ερωτηθείς αν νιώθει δικαιωμένος από την πορεία του Ολυμπιακού Βόλου, απάντησε: «Ήταν δύο χρόνια πολύ γεμάτα. Χαίρομαι που προχωράει σε ευρωπαϊκά παιχνίδια».

Για το φιλικό με τους Ουρουγουανούς, ο έμπειρος τεχνικός, τόνισε: «Ήταν πολύ όμορφη βραδιά και έτσι πρέπει να είναι όλα τα παιχνίδια. Υπήρχε πάρα πολύ κόσμος. Νομίζω ότι στην φάση της προετοιμασίας που βρισκόμαστε, είχαμε πολύ καλή απόδοση, απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα και δίκαια ο κόσμος απόλαυσε την βραδιά».

Όσον αφορά στα «δυνατά» φιλικά που θα κληθεί να δώσει ο Άρης με τις Κάλιαρι, Λάτσιο και ενδεχομένως με την Ίντερ, ο Σάκης Τσιώλης, ανέφερε: «Ο Άρης έχει υψηλές βλέψεις. Πρέπει να παίρνει παραστάσεις από τέτοια παιχνίδια. Πρέπει να τονίσουμε για μία ακόμα φορά, πως δεν είναι σημαντικό το αποτέλεσμα. Μου αρέσει πολύ να κάνουμε τέτοια παιχνίδια. Είναι τιμή να έχουμε τέτοιους αντιπάλους. Προσπαθούμε να ανανεώσουμε την ομάδα. Η εικόνα μας με την Πενιαρόλ είναι ένα στίγμα που είμαστε».

Αναφορικά με τα συμπεράσματά του από το φιλικό με την Πενιαρόλ και την προσπάθειά του να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο, δήλωσε: «Προσπαθήσαμε 2-3 σχήματα που ταιριάζουν στους παίκτες. Αυτό που μου άρεσε ήταν πως παίξαμε γρήγορο συνδυαστικό παιχνίδι με ευκαιρίες και από εκεί και πέρα, είχαμε κάποια προβλήματα στο τελείωμα κάποιων φάσεων. Θα κοιτάξουμε να δουλέψουμε στο υπόλοιπο της προετοιμασίας και να τα βελτιώσουμε. Είναι αυτή περίπου η εικόνα που θέλουμε να έχει η ομάδα και να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας».

Για την… θέληση του να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο στον Άρη: «Νομίζω ότι ένας προπονητής… κουβαλάει το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει. Αλλά κυρίως θα πρέπει να ταυτίζεται με την ιστορία και το στυλ της ομάδας. Αυτό της ταιριάζει της ομάδας του Άρη».

Όσον αφορά στην μεταγραφή του Μανώλη Παπαστεριανού, απάντησε: «Είμαστε πολύ κοντά. Υπάρχουν κάποια διαδικαστικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν και στη συνέχεια θα ενταχθεί στην ομάδα».

Παράλληλα, για τις υπόλοιπες μεταγραφικές υποθέσεις και το ενδιαφέρον για τον Κώστα Μήτρογλου, ανέφερε: «Θέλουμε έναν επιθετικό περιοχής. Ο Μήτρογλου ανήκει στον Ολυμπιακό και θα πρέπει να συνηγορήσει η ομάδα για να πάρουμε το παίκτη. Δεν έχουμε το «πράσινο φως» και λέμε να προχωρήσουμε τον σχεδιασμό μας».

Ερωτηθείς με την ετοιμότητα του Παναθηναϊκού, που σήμερα θα αντιμετωπίσει την Οντένσε, τόνισε: «Με ανησυχεί αυτό που είδα στα φιλικά. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει βρει το στυλ παιχνιδιού που του ταιριάζει. Νομίζω ότι με την αποχώρηση του Τζιμπρίλ Σισέ θα γίνει πιο ρεαλιστικό το παιχνίδι του. Δεν θα είναι επικεντρωμένο πάνω σε έναν ποδοσφαιριστή.

Νομίζω προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να είχαν δουλέψει αυτοί που πήραν την απόφαση να φύγει ή να πουληθεί ο Σισέ. Θα είναι διαφορετική εικόνα. Όπως σου είπα δεν έδειξε ότι είναι σε αρκετά υψηλό βαθμό. Να ευχηθούμε καλή τύχη».

Τέλος, για το αν θα βάλει τον Νέρι Καστίγιο πίσω από τους επιθετικούς, ο Σάκης Τσιώλης, τόνισε: «Ενδεχομένως να είναι πολύ εύκολο. Ο Νέρι έχει την διείσδυση και την ταχύτητα. Θέλει ηρεμία και όλα θα πάνε μια χαρά».



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved