«Άρης και πέρα από την Ευρώπη»

«Άρης και πέρα από την Ευρώπη»

Για τα σημερινά (27/05) αποκαλυπτήρια του Άρη κόντρα στην Πενιαρόλ, μπροστά στο κοινό του, μίλησε ο Γιάννης Κόντης.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της «κίτρινης» ΠΑΕ, φιλοξενήθηκε στον αέρα του «ΑΡΗΣ FM 92,8», όπου αναφέρθηκε στην πιθανότητα διεξαγωγής φιλικού με την Φλαμένγκο, τονίζοντας πως η φήμη του Άρη φθάνει πέρα από τον Ατλαντικό. Παράλληλα δεν παρέλειψε να εστιάσει και στην επήρεια της οικονομικής κρίσης στο ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Κόντη:

Στην αρχή των δηλώσεών του ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΠΑΕ επεσήμανε:

«Ο κόσμος θέλει να δει την ομάδα γιατί είναι η πρώτη φιλική αναμέτρηση για φέτος στο Κλεάνθης Βικελίδης με έναν τόσο μεγάλο αντίπαλο, είναι ένα τεστ».

Η εικόνα των ανθρώπων της Πενιαρόλ για τον Άρη, σύμφωνα με τον κ. Κόντη έχει ως εξής:

«Είναι αλήθεια ότι η φήμη του Άρη έχει περάσει τα όρια της Ευρώπης. Χωρίς υπερβολή ο Άρη είναι ευρύτατα γνωστός στην βόρεια Αμερική και σε χώρες που αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Βλέπουμε άλλες ελληνικές ομάδες να δίνουν φιλικά με ομάδες που δεν έχουν τέτοια αίγλη. Εμείς κάθε χρόνο συναντάμε μεγάλα ονόματα που τραβούν την προσοχή του κόσμου.

Το πιο σημαντικό είναι, να έχεις γίνει αποδεκτός από το γκρουπ των μεγάλων ομάδων. Είναι διαφήμιση για την ομάδα μας αυτό».

Για το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί στο μέλλον κάποιο φιλικό με την Φλαμένγκο, ο ίδιος υπογράμμισε:

«Είναι από τις πρώτες ομάδες που σκεφτόμαστε κάθε χρόνο για την διεξαγωγή κάποιου φιλικού. Αυτό που συμβαίνει είναι πως οι ημερομηνίες είναι διαφορετικές. Οι Βραζιλιάνοι έχουν υποχρεώσεις πάντα μέσα στο καλοκαίρι και είναι δύσκολη περίοδος για αυτούς. Έχουμε επαφές με την ομάδα αλλά είναι αρκετά δύσκολο».

Για την υπαρκτή οικονομική κρίση που ταλανίζει τη χώρα και αν αυτό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα ή δημιουργεί ανασφάλεια στους ανθρώπους των ξένων ομάδων, είχε να πει:

«Είναι ο πιο ανασταλτικός παράγοντος αυτή τη στιγμή. Οι συζητήσεις και η προβολή αυτού του θέματος είναι καθημερινές από τα ΜΜΕ του εξωτερικού. Η Ελλάδα έχει χάσει την αξιοπιστία της και ο ποδοσφαιρικός κόσμος έχει χάσει την πίστη του. Ακόμα και να ξεπεράσουμε την κρίση θα είναι δύσκολα.

Σκεφτείτε ότι πολλοί ξένοι παίκτες για να έρθουν στην Ελλάδα ζητούν εγγυητικές τραπέζης. Κάτι που είναι δύσκολο στην εφαρμογή του, είναι σα να δίνεις μετρητά χρήματα».

Αναφορικά με την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου του Τοπούζη , σχολίασε:

«Το θέμα του Τοπούζη το μελετούσαμε καιρό. Υπήρχαν προβλήματα με τις αποζημιώσεις αλλά τα χαρτιά που τον συνοδεύουν δίνουν άλλη δυνατότητα αντιμετώπισης του θέματος. Το παιδί θα γίνει επαγγελματίας και πιστεύουμε να δείξει την αξία του».

Ο Γιάννης Κόντης υπογράμμισε την καλή συνεργασία της διοίκησης με τον προπονητή της ομάδας, Σάκη Τσιώλη, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Μακάρι να υπάρχει προπονητής που ξέρει τι θέλει όπως ο Τσιώλης. Υπήρχαν και περιπτώσεις που αντιμετωπίσαμε το αντίστροφο.

Όταν θες έναν παίκτη δεν μπορείς να τον κρίνεις στους δυο μήνες και να πεις ότι δεν σου κάνει ένα μήνα μετά. Εκτός κι αν σου βγει άσχημος ο χαρακτήρας. Έχουμε στραφεί και σε νέα παιδιά. Μακάρι να ευοδωθεί η προσπάθειά μας», τόνισε για να ολοκληρώσει αποκαλύπτοντας την συνάντηση που θα έχει η ΠΑΕ Άρη με τον Πρόεδρο της Πενιαρόλ:

«Ο Πρόεδρος της Πενιαρόλ έρχεται σήμερα από τον Πορτογαλία και θα βρεθούμε σε ένα γεύμα μετά από το πέρας του αγώνα».



Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved