«Περιμένω την ευκαιρία μου» (video)

«Περιμένω την ευκαιρία μου» (video)

Ο Ελφάρ Χέλγκανσον ήρθε στην ΑΕΚ από την άσημη Μπρέινταμπλικ ως επιλογή του Άαρναρ Γκρέταρσον.

Ο Ισλανδός αμυντικός έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία μέχρι στιγμής στις προπονήσεις που γίνονται στο Μοράβσκε Τόπλιτσε. Ωστόσο, οι αγωνιστικές, σωματικές και τεχνικές αδυναμίες του είναι αισθητές. Ο Χέλγκανσον δεν τις αρνείται και δεν εθελοτυφλεί. Πιστεύει, όμως, στον εαυτό του και σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που θα του δώσει ο Μανόλο Χιμένεθ. Προς το παρόν, κοπιάζει πολύ στις προπονήσεις και απολαμβάνει το… δώρο του Θεού να είναι συμπαίκτης με τον Έιντουρ Γκούντγιονσεν…

-Ήταν δύσκολο να έρθεις στην ΑΕΚ και έχουν ακουστεί πολλές ιστορίες για τη μεταγραφή σου. Εν τέλει είσαι εδώ και θα θέλαμε να μάθουμε τις πρώτες σου εντυπώσεις από την ομάδα αλλά και από το γεγονός πως είσαι συμπαίκτης με τον Γκούντγιονσεν…

«Το πρώτο πράγμα που συνειδητοποίησα είναι ότι η προετοιμασία είναι πολύ διαφορετική από αυτή που έκανα με την προηγούμενη ομάδα μου. Στην ΑΕΚ δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στην οργάνωση. Τι ώρα θα φάει ο παίκτης, τι ώρα θα κοιμηθεί, γενικότερα όλα είναι πολύ οργανωμένα. Το να παίζω με τον Γκούντγιονσεν είναι μεγάλη τιμή για μένα. Είναι διεθνής με την Εθνική μας και έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες όπως η Τσέλσι, η Μπαρτσελόνα. Σίγουρα είναι ένα από τα πρότυπά μου και θα ήθελα να του μοιάσω. Όμως δεν είναι μόνο ο Γκούντγιονσεν. Είναι και άλλοι ποδοσφαιριστές στην ΑΕΚ οι οποίοι είναι παίκτες μεγάλης κλάσης όπως ο Δέλλας και ο Λυμπερόπουλος. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να δουλεύω δίπλα σε όλους αυτούς».

-Το περίμενες πως θα γίνεις συμπαίκτης με τον Γκούντγιονσεν όταν υπέγραφες το συμβόλαιό σου με την ΑΕΚ;

«Όχι η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι θα έρθει στην ομάδα. Δεν το είχα σκεφτεί. Δεν ήταν κάτι που περίμενα όταν αποφάσισα να έρθω να παίξω στην Ελλάδα. Είναι πάρα πολύ ωραίο να τον έχουμε κοντά μας. Για μένα είναι ακόμα καλύτερο το γεγονός πως έχω με κάποιον να μιλάω ισλανδικά στα αποδυτήρια!».

-Όταν μίλησες με τον Άρναρ Γκρέταρσον, σου έδωσε κάποιες συμβουλές; Σου είπε ποια πράγματα πρέπει να προσέξεις;

«Σίγουρα δεν με ειδοποίησε για τη ζέστη! Όταν έφυγα από τη χώρα μου είχε περίπου δέκα με δεκαπέντε βαθμούς Κελσίου και ήρθα στην Ελλάδα όπου είχε τριανταπέντε με σαράντα βαθμούς Κελσίου! Στην αρχή δεν μπορούσα να κινηθώ, να προπονηθώ όπως μπορώ. Όμως ο Γκρέταρσον μου έδωσε πολύ καλές συμβουλές. Μου είπε ότι πρέπει να δουλέψω σκληρά για να πάρω τις ευκαιρίες μου, όπως επίσης μου έδωσε συμβουλές για την καθημερινότητά μου, όπως για το τι πρέπει να τρώω, τι ώρες πρέπει να κοιμάμαι».

-Τι περιμένεις από την πρώτη σου χρονιά στην ΑΕΚ; Ποιες είναι οι προσδοκίες σου; Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Φυσικά δεν περιμένω να παίζω σε κάθε παιχνίδι και να είμαι βασικός. Θέλω να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Έχω θέσει για τον εαυτό μου έναν στόχο. Θέλω μέχρι τα Χριστούγεννα ν' αγωνιστώ έστω μια φορά ώστε να επενδύσω πάνω σε αυτό. Το γεγονός ότι δεν προέρχομαι από ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα, με φέρνει πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου. Θεωρώ πως μόλις μου δοθεί η ευκαιρία θα είμαι έτοιμος να την αξιοποιήσω».

-Το γεγονός ότι οι επίσημες διοργανώσεις έχουν ξεκινήσει στην Ισλανδία και ότι έχεις πάρει συμμετοχές με την Μπρέινταμπλικ, σε ανησυχεί μήπως κουραστείς πιο γρήγορα ή δεν σε απασχολεί;

«Αυτό έχει δύο πλευρές. Είναι και θετικό και αρνητικό. Αυτή τη στιγμή είμαι σε καλή φόρμα αλλά είμαι και κουρασμένος. Αυτό το ξέρουν στην ομάδα».

-Ποια είναι η γνώμη σου σχετικά με τα θετικά αλλά και τα αρνητικά στοιχεία στο παιχνίδι σου; Τι πρέπει να δουλέψεις ώστε να εξαλείψεις τα αρνητικά;

«Πρέπει να δουλέψω σε αρκετά πράγματα. Πρέπει να δουλέψω πρώτα απ' όλα στην τεχνική μου, στον έλεγχο της μπάλας. Είμαι καλός στον αέρα, είμαι γρήγορος και δυνατός, ωστόσο όπως είπα και πριν είμαι πίσω σε θέματα τακτικής και στο passing game».

-Σου έχει δώσει κάποιες συμβουλές ο Μανόλο Χιμένεθ για το που πρέπει να εστιάσεις στη δουλειά στην προπόνηση;

«Μου έχει δώσει κυρίως για την τοποθέτηση που πρέπει να έχω όταν παίζω στην άμυνα. Σίγουρα στην πορεία θα έχω πολύ περισσότερα πράγματα να μάθω από αυτόν».

-Αγωνίζεσαι δίπλα στον Τραϊανό Δέλλα. Βλέπουμε ότι συνεχώς σου μιλάει μέσα σο γήπεδο. Πώς το εισπράττεις αυτό;

«Για μένα είναι πολύ σημαντικό να παίζω μαζί του. Είναι ένας παίκτης με πολύ μεγάλη ποιότητα. Θυμάμαι πολύ καλά τις επιδόσεις του στο Euro 2004 όπου ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών. Όποτε μου λέει κάποια πράγματα τον παρακολουθώ προσεκτικά. Επίσης παρατηρώ πολύ προσεκτικά τον τρόπο που αγωνίζεται. Τον τρόπο με τον οποίο καταλαμβάνει τη θέση του στην άμυνα».

«Περιμένω την ευκαιρία μου» (video)



ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
ΕΠΟ: «Ουδέποτε ετέθη θέμα θετικού δείγματος διεθνούς ποδοσφαιριστή»
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Conference League: Ο Μαρτίνες δε χάνει στα πέναλτι, πρόκριση για Άστον Βίλα!
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
Άρης – ΑΕΚ: Ατομικό για Μουκουντί και Άμραμπατ | Εκτός οι Λιβάι Γκαρσία, Στάνκοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved