Σόλιντ: «Ο Ολυμπιακός να βλέπει... μακριά»

Σόλιντ: «Ο Ολυμπιακός να βλέπει... μακριά»

Λένε ότι μόνο όποιος φορέσει τη φανέλα (ή τη φόρμα στην προκειμένη περίπτωση) του Ολυμπιακού μπορεί ν’ αντιληφθεί το μέγεθος του συλλόγου. Ο Τροντ Σόλιντ είναι, όπως φαίνεται, ένας απ’ αυτούς...

Ο Νορβηγός τεχνικός, τον οποίο συναντήσαμε στην Ολλανδία, μετά το τέλος του φιλικού αγώνα ανάμεσα στην Γάνδη και την Χετάφε (1-1), μας μίλησε για την εποχή που είχε αναλάβει τα ηνία των πειραιωτών, τους φιλάθλους των «ερυθρολεύκων», ενώ τόνισε κατηγορηματικά ότι έχει έρθει η ώρα για να κάνει ο Ολυμπιακός το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη...

Ο τεχνικός της Γάνδης μας υποδέχθηκε, παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε προγραμματίσει κάποιο ραντεβού μαζί του, με εξαιρετικό τρόπο, με αποτέλεσμα να μην σκεφτούμε λεπτό την μεγάλη διαδρομή που κάναμε, προκειμένου να τον συναντήσουμε.
Ενδεχομένως, ποιος ξέρει, να έπαιξε ρόλο και η εξαιρετική, κατά τα άλλα, εικόνα της Γάνδης στην αναμέτρηση με αντίπαλο την Χετάφε, την οποία υποχρέωσε σε ρόλο θεατή...

- Πως αισθάνεστε ως προπονητής της Γάνδης;

«Δουλεύω ξανά σε μια ομάδα την οποία αγαπάω πραγματικά. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι έχω δεθεί με τη Γάνδη από τις προηγούμενες συνεργασίες που είχα με το σύλλογο, είναι και το ότι η σύζυγός μου είναι από εδώ. Είναι σα να είμαι στο σπίτι μου και νιώθω πλέον μέλος της οικογένειας αυτής της ομάδας. Δυστυχώς υπάρχει κάποια ασθένεια σε μέλος της οικογένειάς μου και αποφασίσαμε να μείνουμε εδώ για δυο τουλάχιστον χρόνια. Θα μαθαίνεται τα νέα μου ως προπονητή της Γάνδης το λιγότερο μέχρι το 2013. Μετά από αυτό το διάστημα θα δούμε τι θα κάνουμε. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να μπορώ να ξαναδουλέψω εκτός Βελγίου».

- Αναπολείτε στιγμές που ζήσατε στον Ολυμπιακό, ως προπονητής του;

«Τον Ολυμπιακό τον θυμάμαι και θα τον θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή. Ήταν υπέροχα τα χρόνια που βρέθηκα στην ομάδα. Αν μου λείπει; Ναι, μερικές φορές νοσταλγώ τον Ολυμπιακό, τον κόσμο της ομάδας, την Αθήνα και την Ελλάδα γενικότερα. Μου λείπει είναι η αλήθεια το πάθος και όλο αυτό που ζει κανείς μέσα στο Καραϊσκάκη. Και εδώ ο κόσμος είναι ζεστός και παθιασμένος με την Γάνδη, όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό το οποίο έζησα εγώ στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό. Μην κοιτάτε σήμερα (σ.σ. την Κυριακή το μεσημέρι) που υπήρξε σχετική ηρεμία στην εξέδρα της Γάνδης. Ήταν ένα φιλικό και γι’ αυτό οι οπαδοί μας δεν ήταν εκδηλωτικοί. Είναι όμως θερμοί και πάντα βρίσκονται στο πλευρό μας»

- Διατηρείτε επαφές με ανθρώπους του Ολυμπιακού; Ενημερώνεστε για τα νέα γύρω από το ποδοσφαιρικό τμήμα

«Έχω διατηρήσει αρκετές επαφές στην Ελλάδα και ειδικά με τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα στον Ολυμπιακό, οπότε μαθαίνω αρκετά συχνά τα νέα της ομάδας. Όπως σας είπα και πριν, ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα στην καρδιά μου και φυσικά θα προσπαθώ να μαθαίνω τι γίνεται στο σύλλογο και πώς τα πηγαίνει. Όποτε έχω την ευκαιρία παρακολουθώ παιχνίδια του Ολυμπιακού και αρκετά συχνά βλέπω χαϊλάιτς από αγώνες. Κυρίως τα ευρωπαϊκά ματς. Έμαθα ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει και φέτος καλούς ποδοσφαιριστές όπως ο Φραν Γέστε και ξέρω ότι πέρυσι είχε κάνει μια καλή μεταγραφική καμπάνια αποκτώντας σπουδαίους ποδοσφαιριστές όπως ο Πάντελιτς, ο Ρόμενταλ. Ο Ολυμπιακός πάντα θα έχει εξαιρετικό ρόστερ και είναι ευτυχία για κάθε προπονητή να δουλεύει σε αυτόν τον σύλλογο».

-Μάθατε για την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ολυμπιακού; Γνωρίζεται ότι η ΠΑΕ άλλαξε χέρια;

«Έμαθα βέβαια για την αλλαγή στην προεδρία του Ολυμπιακού. Ξέρω ότι ο νέος πρόεδρος είναι πολύ φιλόδοξος και πως έχει βλέψεις για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στο πολύ υψηλό επίπεδο. Του εύχομαι να πετύχει τους στόχους γιατί ο Ολυμπιακός διαθέτει τα πάντα για να γίνει μια ευρωπαϊκή δύναμη»

-Ποια η γνώμη σας για τον Ερνέστο Βαλβέρδε;

«Είναι εξαιρετικός προπονητής ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Είναι της ισπανικής σχολής και όπως γνωρίζετε θεωρείται μια από τις τοπ του κόσμου. Έχουν βγάλει σπουδαίους τεχνικούς τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι θα κάνει και φέτος καλή δουλειά στον Ολυμπιακό και θα τον οδηγήσει ξανά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έχει αποδείξει την αξία του και του εύχομαι να συνεχίσει να κατακτά τίτλους με τον Ολυμπιακό».

-Θεωρείται ότι ο Ολυμπιακός είναι πλέον ικανός να μπορέσει να κάνει το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη;

«Ο Ολυμπιακός έχει τη δυναμική που χρειάζεται για να φτάσει πολύ ψηλά στο Champions League. Σε σχέση με την ομάδα που είχα εγώ, τώρα ο Ολυμπιακός έχει πολλά περισσότερα νέα παιδιά και μπορεί να χτίσει μια ομάδα πάνω στην οποία θα στηριχτεί για να κάνει κάτι καλό και εκτός Ελλάδος. Δεν πρέπει να φοβούνται τίποτα και να δουλέψουν πάνω σε αυτό. Είναι μια ομάδα που δεν της λείπει απολύτως τίποτα και οφείλει να βλέπει μακριά. Θεωρώ ότι με καλή δουλειά και λίγη τύχη η οποία είναι απαραίτητη για να φτάσεις ψηλά στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός θα τα καταφέρει».

-Ποιο μήνυμα θα στέλνατε στους φιλάθλους του Ολυμπιακού;

«Θέλω να μεταφέρω το μήνυμά μου σε όλους τους Έλληνες, να είναι καλά στην υγεία τους και να ξεπεράσουν γρήγορα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στους φίλους του Ολυμπιακού θα ήθελα να πω να συνεχίσουν αυτό που κάνουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Να στηρίζουν και να βοηθάνε την ομάδα για να κατακτά πολλούς τίτλους».{textlink}

-Θα θέλατε να επιστρέψετε κάποια στιγμή στον Ολυμπιακό;

«Αν θα ήθελα να γυρίσω στον Ολυμπιακό; Σίγουρα θα το ήθελα. Όχι όμως εντός των επόμενων δύο ετών αφού όπως σας είπα έχω ένα προσωπικό θέμα που με κρατάει εδώ στη Γάνδη. Μετά από τα δυο χρόνια αυτά πιστεύω ότι θα είμαι διαθέσιμος για τον Ολυμπιακό αν με θέλουν».

Σόλιντ: «Ο Ολυμπιακός να βλέπει... μακριά»



Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved