Ένας είναι ο... Ολυμπιακός!

Ένας είναι ο... Ολυμπιακός!

Ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του φετινού τίτλου έκανε σήμερα (30/1) ο Ολυμπιακός επικρατώντας με 1-0 στο Πανθεσσαλικό του Βόλου του τοπικού Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Πειραιά έπαιξαν αρκετά καλά κατά διαστήματα και πήραν τη νίκη απέναντι σ’ έναν αντίπαλο, που φέτος έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό «φίλων κι εχθρών»…

Το γκολ του Νταβίντ Φουστέρ στο 19ο λεπτό αποδείχθηκε αρκετό για να προσθέσει ο Ολυμπιακός ακόμα τρεις βαθμούς στο… σακούλι του και να «κόψει τα πόδια» των διωκτών του, οι οποίοι βλέπουν ότι οι Πειραιώτες δεν… σκοντάφτουν πουθενά!

Στο πρώτο 45άλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που στεκόταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού. Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε είχαν σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς, σε μία προσπάθεια να ελέγξουν πλήρως τον ρυθμό του ματς, κάτι που τελικά κατάφεραν…

Σ’ αυτό, βέβαια, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι οι Πειραιώτες ευτύχησαν να προηγηθούν σχετικά νωρίς, λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20άλεπτο, με «δράστη» τον Νταβίντ Φουστέρ.

Η συνεργασία Φουστέρ-Ριέρα, όπως βέβαια και η προσωπική ενέργεια του δεύτερου στην φάση του γκολ του Ολυμπιακού, ήταν… σεμιναριακού επιπέδου! Ο Φουστέρ ξεκίνησε, αλλά και ολοκλήρωσε υποδειγματικά την αντεπίθεση των «ερυθρόλευκων», με την… ντρίμπλα του Ριέρα -σ’ αυτόν πιστώνεται η ασίστ- ωστόσο, να είναι… βγαλμένη από highlights της Primera Division!

Στην αντίπερα όχθη, οι Βολιώτες έδειξαν στο α’ μέρος ότι είναι μία ομάδα, που δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο (σ.σ. το διαπίστωσαν, άλλωστε, αυτό φέτος και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, αλλά και ο ΠΑΟΚ) και κυρίως ξέρει πώς να διεκδικήσει ό,τι της αναλογεί από κάθε ματς… Κι αυτό, φυσικά, είναι αποκλειστικά έργο του προπονητή της, Σάκη Τσιώλη…

Στο αποψινό (30/1) ματς του Πανθεσσαλικού, οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας ταυτόχρονα και να μην αφήσουν πολλούς διαδρόμους στους παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά και να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Ούρκο Πάρντο.

Μόλις στο 11’, άλλωστε, αν δεν «διάβαζε» σωστά την φάση ο Ραούλ Μπράβο, ο Μπρέσκα θα… έμπαινε ενδεχομένως με τη μπάλα στα δίχτυα, έπειτα από την εξαιρετική πάσα του Καπετάνου.

Οι Βολιώτες, βέβαια, διαμαρτυρήθηκαν και για ένα τράβηγμα του Τοροσίδη στον Σολάκη εντός περιοχής στο 35ο λεπτό, ο Καλόπουλος ωστόσο, δεν θεώρησε παράβαση την ενέργεια του διεθνή αμυντικού του Ολυμπιακού.

Στο β’ ημίχρονο, η «εικόνα» του παιχνιδιού δεν άλλαξε δραματικά… Οι γηπεδούχοι το «πάλεψαν», αλλά οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε… φώναζαν από μακριά ότι ήταν αποφασισμένοι να κάνουν το 8x8 φέτος στην επαρχία και παράλληλα ένα τεράστιο άλμα προς τον τίτλο του πρωταθλητή!

Ο «Txingurri» έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Ραφίκ Τζεμπούρ, προφανώς με το βλέμμα του στραμμένο και προς… Τούμπα μεριά (σ.σ. ο Βαλβέρδε θέλει μία ακόμα επιθετική λύση για την ρεβάνς της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ), ασχέτως αν ο Γάλλο-Αλγερινός δεν κατάφερε να κάνει ό,τι κάνει συνήθως μέχρι τώρα στην καριέρα του, να σκοράρει δηλαδή στο ντεμπούτο του με μία ομάδα… Έδειξε, πάντως -αν και λίγο «βαρύς» και αγχωμένος- ότι θα προσφέρει άμεσα στον Ολυμπιακό, καθώς έχει τη στόφα του παίκτη για μεγάλη ομάδα…

Ουδέν… καλό αμιγές κακού, βέβαια, καθώς στο «στρατόπεδο» των Πειραιωτών ανησυχούν πλέον για την κατάσταση του τραυματισμού του Άλμπερτ Ριέρα. Ο Ισπανός χαφ αποχώρησε τραυματισμένος στο γόνατο και τον ΠΑΟΚ να… περιμένει την προσεχή Τετάρτη (2/2) στον επαναληπτικό της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου, η αγωνία έχει… χτυπήσει κόκκινο στου Ρέντη!

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε στο β’ ημίχρονο να πετύχει κι ένα δεύτερο γκολ, ενώ από την άλλη πλευρά οι Θεσσαλοί δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Ούρκο Πάρντο, με εξαίρεση μία προσπάθεια του Μάριο Μπρέσκα στα μισά της επανάληψης.

Εν κατακλείδι, οι πρωτοπόροι πέρασαν νικηφόρα από μία έδρα που -φέτος τουλάχιστον- είναι «φωτιά», όχι μόνο λόγω της εξέδρας, αλλά και της αξιόλογης ομάδας που αγωνίζεται σ’ αυτήν… Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει το απόλυτο των βαθμών στην επαρχία (σ.σ. οκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς!), κράτησε ανέπαφη την εστία του σ’ ένα ακόμα παιχνίδι πρωταθλήματος και απέδειξε -κόντρα στην ομάδα που μόλις πριν από μία εβδομάδα έκανε… πλάκα στην ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ- ότι μόνο αν… αυτοκτονήσει δεν θα πανηγυρίσει τον Μάιο το πρωτάθλημα για 38η φορά στην ιστορία του!

Θυμηθείτε την εξέλιξη του ματς πατώντας εδώ



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved