Φιλί... ζωής από Μετίν

Φιλί... ζωής από Μετίν

Η Λάρισα έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Τουμέρ Μετίν επικράτησε του Πανσερραϊκού με 2-1 στο AEL FC Arena και πήρε βαθιά ανάσα στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

Οι Θεσσαλοί ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και θα μπορούσαν να επικρατήσουν πιο εύκολα, αν εκμεταλλεύονταν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.  Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μετίν, που πέτυχε και τα δύο γκολ των «βυσσινί».

Η Λάρισα, όπως αναμενόταν, θέλησε να επιβάλλει με το «καλημέρα» το ρυθμό της και είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον κινητήριο μοχλό της, τον Τουμέρ Μετίν μόλις στο 5’. Ο Τούρκος εκτέλεσε άψογα ένα φάουλ , αλλά η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Ράντμαν.

Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου ήθελαν να βάλουν ένα γκολ από νωρίς για να τους φύγει το άγχος, αλλά η άμυνα των Σερρών ήταν πολύ καλά στημένη.

Οι φιλοξενούμενοι πίεζαν ψηλά και έβγαλαν αρκετές φορές τους «βυσσινί» σε θέση οφσάιντ (κυρίως τον Σίμιτς) γεγονός που προκάλεσε τον εκνευρισμό των Θεσσαλών.


Η Λάρισα προσπαθούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Ράντμαν, κυρίως από τις πτέρυγες, αλλά η καλή αμυντική λειτουργία των παικτών του Βούκοτιτς δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν κινδύνους.

Μοναδική αχίλλειος πτέρνα για τους Σερραίους ήταν  ο Παντελιάδης από τα αριστερά με τον Βούκοτιτς να… ξελαρυγγιάζεται στον πάγκο για τα πολλά λάθη του παίκτη του.
Φαίνεται όμως ότι ο Σέρβος είχε δίκιο να τα βάζει με τον αριστερό του μπακ, καθώς από την πλευρά του ξεκίνησε το γκολ των Λαρισαίων, όταν ο Μπλάζεκ μπήκε μέσα στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Μετίν, που από κοντά άνοιξε το σκορ, βάζοντας φωτιά στο AEL FC Arena.

Η ατυχία όμως για ακόμα μια φορά δεν εγκατέλειψε τους Θεσσαλούς , καθώς ο Κωστένογλου προχώρησε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Οι Αμπουμπακάρι και Ταλ δεν μπορούσαν να συνεχίσουν κι έτσι αναγκάστηκε να ανακατέψει από νωρίς την τράπουλα ο Έλληνας τεχνικός.

Αλλαγή με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους έκανε και ο Βούκοτιτς βγάζοντας τον αρνητικό Παντελιάδη βάζοντας στη θέση του τον Αλβάρεζ.  Ο Μετίν όμως συνέχισε να είναι σεληνιασμένος και αποφασισμένος να «καθαρίσει» μόνος του τον αγώνα.

Στο 53’ ύστερα από σέντρα του Σίμιτς ο Τούρκος πρόλαβε τον Αλβάρεζ και από κοντά γράφει το 2-0. Όπως ήταν αναμενόμενο το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό, καθώς ανοίχτηκε και ο Πανσερραϊκός.

Ο Σίμιτς στο 62’ πετυχαίνει γκολ, αλλά δεν μετράει, καθώς είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ, αν και ο Σέρβος φάνηκε να καλύπτεται. Ο Μετίν έφτασε πολύ κοντά στο χατ – τρικ στο 64’, αλλά ο Ράντμαν του χάλασε τα σχέδια.

Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά Μπέλιτς και Παπάζογλου έχασαν σημαντικές ευκαιρίες σε ένα λεπτό (67’, 68’).


Ο Βούκοτιτς θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και πέρασε τον Λεοζίνιο στον αγώνα (69’), παίζοντας μόνο με τον Κις ως αμυντικό  χαφ. Η Λάρισα συνέχισε να πιέζει και έχασε σωρεία ευκαιριών με Κουζέν και Τσιμπάμπα, χωρίς να μπορεί να φτάσει το 3-0.

Η… τιμωρία για την επιπολαιότητα των γηπεδούχων ήρθε από τον Λεοζίνιο (78'), ο οποίος από πλάγια θέση δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Τσονοφάλσκι , βάζοντας στο παιχνίδι την ομάδα του.

Η αγωνία στο AEL FC Arena είχε χτυπήσει κόκκινο κι από τη στιγμή που ο Τσιμπάμπα συνέχιζε να χάνει ευκαιρίες η Λάρισα έπαιζε με τη φωτιά. 

 Στο 89’ ο Μπλάζεκ αποβλήθηκε από τον Παππά και στις καθυστερήσεις ο Νταλέ παραλίγο να προκαλέσει εμφράγματα, αλλά τελικά ο Τσοντοφάλσκι έσωσε τα χειρότερα, κρατώντας το υπερπολύτιμο 2-1.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό τον αγώνα πατώντας εδώ



Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved