«Είναι ψηλά ο πήχης»

«Είναι ψηλά ο πήχης»

Ο Γιώργος Μακρής μιλάει για την νέα του ομάδα, αλλά και τις εντυπώσεις του από την προετοιμασία του Ατρόμητου στο Καρπενήσι.

Ο 27χρονος μέσος, μετά από μια γεμάτη σεζόν στην Κέρκυρα, ανέβηκε σκαλοπάτι στη καριέρα του μετακομίζοντας στο Περιστέρι για χάρη του Ατρόμητου. Ο Γιώργος Μακρής, μιλώντας στην «Εξέδρα» έκανε λόγο για ομάδα με «βαριά» φανέλα, ενώ δεν κρύβει την αισιοδοξία του ενόψει της νέας σεζόν.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στην «Εξέδρα»:

-Οι στόχοι του Ατρόμητου ενόψει της νέας σεζόν;

«Πιστεύω ότι ο Ατρόμητος μπαίνει σε κάθε παιχνίδι για να κερδίσει. Αυτός είναι ο βασικός στόχος και από κει και πέρα θέλουμε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στη βαθμολογία».

-Υπάρχει, έστω και στο βάθος του μυαλού σας, η έξοδος στην Ευρώπη;

«Γιατί όχι; Όπως είπα και πριν, όλα φαίνονται στο γήπεδο. Αν η ομάδα πηγαίνει καλά και παίρνει τα αποτελέσματα που πρέπει, παιχνίδι με παιχνίδι βήμα βήμα νομίζω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε τα πάντα. Νομίζω όλοι οι παίκτες που βρίσκονται εδώ είναι φιλόδοξοι, όλοι θέλουν να διακριθούν και θέλω να πιστεύω ότι πλέον ο Ατρόμητος δεν εφησυχάζει. Η φανέλα του είναι βαριά. Δεν θεωρείται πλέον μικρή ομάδα και πρέπει να κερδίζει όλα τα παιχνίδια».

-Η συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου είναι μία από τις κορυφαίες στιγμές στην ιστορία της ομάδας. Ένα γεγονός που την ανεβάζει επίπεδο…

Σίγουρα ανεβάζει και το επίπεδο και τις προσδοκίες. Ο πήχης νομίζω είναι ψηλά και μακάρι να είμαστε καλά και να το ξεπεράσουμε. Να είναι όλα καλά στη σεζόν και να πάμε ακόμα ψηλότερα».

-Στην καριέρα σου έχεις αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις του κέντρου. Προέρχεσαι από μια πολύ καλή σεζόν που έπαιζες κυρίως μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς. Σε κάποια παιχνίδια, όμως, είχες πιο δημιουργικό ρόλο. Τι προτιμάς;

«Εμένα μου αρέσει να δημιουργώ. Να κάνω παιχνίδι. Να μην είναι μόνο αυτό που λέμε «κόφτης». Τώρα από εκεί και πέρα οπουδήποτε και να μου ζητηθεί να παίξω δίνω το 100% των δυνάμεών μου».

-Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου ως τώρα από την προετοιμασία με τον Ατρόμητο;

«Οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές. Πιστεύω οι εγκαταστάσεις είναι σε πολύ καλό επίπεδο και βοηθούν πολύ στο να δουλέψουμε καλύτερα. Το ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε και τραυματισμούς. Νομίζω ότι όλα πάνε πολύ καλά. Τα προηγούμενα αθλητικά κέντρα ήταν κι αυτά καλά, αλλά όχι σε τέτοιο επίπεδο».

-Η πρώτη σου γνώμη για το τεχνικό επιτελείο και τον τρόπο δουλειάς με τον κύριο Δώνη και τους συνεργάτες του;

«Κατά κάποιον τρόπο, δεν τα περίμενα όσα έχω συναντήσει. Ήξερα, βέβαια, που ερχόμουν και νομίζω ότι είναι ευκαιρία για μένα να δουλέψω και να βελτιωθώ. Ο προπονητής είναι κοντά σε όλους τους παίκτες, μας μιλάει συνέχεια και επαναλαμβάνω ότι είναι ευκαιρία για όλους μας να βελτιωθούμε και σε ατομικό επίπεδο».

-Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου για τα πρώτα δείγματα της ομάδας;

Έχουμε δείξει καλά στοιχεία. Σίγουρα θέλουμε πολλή δουλειά ακόμα, αλλά νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

-Στην πρώτη σου παρουσία για προετοιμασία στο Καρπενήσι βρέθηκες στο ίδιο ξενοδοχείο με την προηγούμενη ομάδα σου. Περίεργο το συναίσθημα;

«Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την Κέρκυρα. Με όλα τα παιδιά είμαι φίλος και αισθάνθηκα πάρα πολύ ωραία που τους ξαναείδα εδώ από κοντά. Πλέον αγωνίζομαι σε άλλη ομάδα, όλα τα παιδιά ξέρουμε ότι είμαστε επαγγελματίες και ο καθένας προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί. Είμαι χαρούμενος που ξαναείδα τους συμπαίκτες, τους παράγοντες και όλους τους ανθρώπους της ομάδας».



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved