Ντιέ και… κάτω

Ντιέ και… κάτω

Με γκολ του Ντιέ στο 90’ η Καβάλα απέδρασε με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από τη Νέα Σμύρνη και την έδρα του Πανιώνιου.

Στους 28 βαθμούς και την 5η θέση βρίσκονται πλέον οι «αργοναύτες», ενώ οι «κυανέρυθροι» με τη δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία τους έφτασαν τους 21 και την 13η θέση, μη μπορώντας να αποσπαστούν από το γκρουπ των ομάδων που είναι κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.

Ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης οι παίκτες του Λεμονή, δεν μετουσίωσαν σε γκολ σημαντικές ευκαιρίες και το… πλήρωσαν από τον MVP της ομάδας του Κάσπερτσακ αλλά και του παιχνιδιού που «πάγωσε» τη Νέα Σμύρνη στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας.

Αρκετά επιθετικά ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες την αναμέτρηση στην Νέα Σμύρνη. Η Καβάλα θέλησε να πάρει τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου με την τριάδα Καρντόσο, Ντιέ και Βουτσίσεβιτς να δείχνει σε καλή κατάσταση, την ώρα που ο Πανιώνιος προσπαθούσε να απειλήσει με τον Μήτρογλου και την τροφοδότησή του από τα άκρα με τους Ριέρα και Γουνδουλάκη.

Οι «κυανέρυθροι» είχαν και την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι όταν στο 4’ ο Μήτρογλου μετά από λάθη στην άμυνα των «αργοναυτών» βρέθηκε στην μικρή περιοχή όμως το πλασέ που έκανε σταμάτησε στο σώμα του εξερχόμενου Γκαλίνοβιτς. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή έδειξε να «ανεβαίνει» ωστόσο γρήγορα οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν την κατάσταση. Για μεγάλο διάστημα οι προσπάθειες και των δύο ομάδων περιορίστηκαν στο χώρο του κέντρου και οι καλές στιγμές ήταν είδος… προς εξαφάνιση στην έδρα του «Ιστορικού».

Η επόμενη καλή στιγμή, ήταν και πάλι για τους γηπεδούχους όταν στο 27’ μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε στα πόδια του Κουμορτζί που μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ, όμως έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γκαλίνοβιτς. Η ομάδα του Λεμονή έδειξε να παίρνει για λίγο τα ηνία του παιχνιδιού, έγινε πιο πιεστική όμως με εξαίρεση μια καλή στιγμή τυ Ριέρα στο 37’ δεν έδειξε κάτι παραπάνω.

Η Καβάλα από την πλευρά της είχε πάει το παιχνίδι σε αργό ρυθμό, είχε ένα πολύ καλό σουτ με τον Καρντόσο στο 41’ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, είχε την μεγάλη φάση με τον Νικουλάε, όταν από σέντρα του Φέρτζελ ο Ρουμάνος έκανε την κεφαλιά και ανάγκασε τον Μάχο σε εντυπωσιακή επέμβαση με το ένα χέρι, που διατήρησε το 0-0 ως τη διακοπή του ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης και με την Καβάλα να δείχνει δραστήρια, ο Λεμονής αντικατέστησε τον Γουνδουλάκη με τον Μπάλαμπαν, μια επιλογή που αποδείχθηκε… «χρυσάφι» για τον Πανιώνιο. Οι «κυανέρυθροι», αν και είχαν προβλήματα στη μεσαία γραμμή, άρχισαν να γίνονται περισσότερο κινητικοί στην επίθεση και τελικά κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στα μέσα περίπου της επανάληψης.

Ήταν το 67’ όταν η ομάδα της Νέας Σμύρνης βγήκε στην αντεπίθεση με τον Μήτρογλου να μπαίνει κατά μέτωπο και την κατάλληλη στιγμή να ανοίγει την μπάλα αριστερά στον Μπάλαμπαν ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ κατάφερε να νικήσει τον Γκαλίνοβιτς και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του Λεμονή. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν κάνει δύο τα τερματά τους λίγα λεπτά αργότερα, όταν ο Μήτρογλου και πάλι έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή, την γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Σβέρκος όμως ο Σλοβάκος καθυστέρησε χαρακτηριστικά να σουτάρει και σπατάλησε την ευκαιρία.

Η απάντηση της Καβάλας ήρθε στο 78’ όταν ο Ντιέ δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση και ανάγκασε τον Μάχο σε εκπληκτική εκτίναξη και απόκρουση με το ένα χέρι, για να διατηρηθεί το προβάδισμα των γηπεδούχων. Ότι δεν κατάφερε ο Γάλλος όμως σε εκείνη τη φάση, το κατάφερε στο 90’ όταν με εκτέλεση φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος, κατάφερε να νικήσει τον Μάχο και να φέρει το ματς στα ίσα.

Στα υπόλοιπα λεπτά η Καβάλα άντεξε στην πίεση του Πανιωνίου, κι απέδρασε με ένα πολύ σημαντικό βαθμό από τη Νέα Σμύρνη.

Θυμηθείτε λεπτό προς λεπτό τον αγώνα πατώντας εδώ



Τσάμπι Αλόνσο: Μένει στη Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν
Τσάμπι Αλόνσο: Μένει στη Λεβερκούζεν και την επόμενη σεζόν
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved