Χιμένεθ:«Ντιόπ ή κάποιος άλλος» (video)

Χιμένεθ:«Ντιόπ ή κάποιος άλλος» (video)

Προβληματισμένος για την εικόνα της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Μπακού εμφανίστηκε ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ.

Παράλληλα ο Ισπανός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι η ΑΕΚ δεν θα περιμένει... δια βίου τον Ντιόπ, καθώς αν ο Σενεγαλέζος τελικά δε συνεχίσει στην Ένωση τότε στο Δικέφαλο θα ψάξουν για άλλη λύση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χιμένεθ, μετά το δεύτερο φιλικό της ΑΕΚ στην Σλοβενία:

Ένα πρώτο σχόλιο για τον αγώνα;

«Στο πρώτο ημίχρονο είδα περισσότερο καλή κυκλοφορία της μπάλας με μία ομάδα που ήταν πιο σοβαρή από την προηγούμενη που παίξαμε αλλά υπάρχει ακόμη περισσότερη δουλειά να κάνουμε. Κυρίως να γινόμαστε πιο ξεκάθαροι όταν φτάνουμε κοντά στην αντίπαλη περιοχή πιο αποτελεσματικοί στο τέλος της φάσης, όταν φτάναμε εκεί το χαλάγαμε. Ένα πρώτο ημίχρονο που εμείς είχαμε κατοχή μπάλας και ένα δεύτερο ημίχρονο το οποίο δεν μου άρεσε πολύ, απλά χτυπήματα από τη μία και την άλλη πλευρά χωρίς κατοχή της μπάλας. Έχουμε πολλά να δώσουμε ακόμα. Είδα όμως και θετικά στοιχεία».

Προβληματιστήκατε από την κυκλοφορία;

«Μου άρεσε πολύ από την κατοχή που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο. Παίξαμε σχεδόν στο δικό τους γήπεδο. Αλλά πιστεύω ότι έχουμε πολλά να βελτιώσουμε ακόμη… Κυρίως από το πρώτο ημίχρονο είμαι ευχαριστημένος πρέπει να απαιτώ ακόμη περισσότερο. Και κυρίως από ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο. Αλλά τα πρώτα 45 λεπτά είμαι ευχαριστημένος από την πίεση και την κατοχή της μπάλας που θέλουμε να έχουμε. Αυτήν την κατοχή της μπάλας την πετυχαίνουμε όταν πιέζουμε ψηλά».

Είστε ικανοποιημένος από την αμυντική συμπεριφορά της ομάδας;

«Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο το οποίο δουλεύουμε και το βλέπετε κι εσείς καθημερινά και μη ξεχνάμε ότι σήμερα το πρωί δουλέψαμε και στη φυσική κατάσταση και υπάρχει η κούραση. Γι’ αυτό ξέραμε ότι δεν μας ενδιέφερε το αποτέλεσμα, εννοείται ότι θέλουμε να κερδίζουμε πάντα και σε κάθε ματς, αλλά κάναμε μεγάλη προσπάθεια και μη ξεχνάτε πως δεν έχουμε σταματήσει καθόλου τις προπονήσεις. Μας ενδιαφέρει όμως να μεγαλώσουμε τον όγκο της δουλειάς. Θέλουμε να αντέξουμε σε όλο το πρωτάθλημα άλλωστε. Ακόμη κι αν δουλέψαμε το πρωί στη φυσική κατάσταση πάντως δείξαμε μεγάλη διάθεση στον αγωνιστικό χώρο. Εχουμε παίξει με μία ομάδα που μπορεί να μην είναι πολύ γνωστή αλλά σε δέκα μέρες ξεκινάει το πρωτάθλημά τους, είναι έμπειροι ομάδα και έχει δουλέψει περισσότερο από εμάς».

Ευχαριστημένος από τα τρεξίματα και το επίπεδο της φυσικής κατάστασης;

«Σε όλους τους τομείς, όχι μόνο στην φυσική κατάσταση και στην τακτική και στην τεχνική πρέπει να την βελτιώσουμε. Υπάρχει ένα γκρουπ παικτών με πολλή διάθεση και όρεξη αλλά το πιο σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε μία καλή ομάδα και για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

Γιατί δεν έβγαλε πολλές φάσεις η ομάδα όπως συνέβη στο προηγούμενο ματς;

«Δεν ήμασταν αποτελεσματικοί στο τέλος της φάσης. Σίγουρα δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες αλλά αν ήμασταν λίγο πιο φρέσκοι και πιο ξεκάθαροι στο τελείωμα της φάσης και αν τα πόδια δεν είναι τόσο βαριά θα ήταν πολύ πιο εύκολο να σκοράρουμε.

Η αίσθηση που μου έδωσε η ομάδα ήταν πως ήμασταν σίγουροι για ότι κάναμε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Είδατε βέβαια ότι οι περισσότεροι που έπαιξαν στο πρώτο μέρος έπαιζαν και πέρυσι άρα ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο και είναι κι αυτοί υπεύθυνοι να βάλουν τους νέους παίκτες στην κατάσταση που γνωρίζουν από πέρυσι, τότε θα είμαστε καλύτεροι σαν ομάδα».{textlink}

Πότε θα είναι έτοιμος ο Γκουντγιόνσεν;

«Μέρα με τη μέρα θα βλέπουμε σε τι κατάσταση είναι, στη φυσική κατάσταση αναφέρομαι, κυρίως με τα τεστ που θα του κάνουμε και από ‘κει και πέρα θα του δώσουμε συμμετοχές στα παιχνίδια. Το σημαντικό είναι να φτάσει στο καλύτερο δυνατό επίπεδο όταν θα φτάσουμε στα επίσημα ματς. Το πιο σημαντικό όχι μόνο για τον Γκούντγιονσεν είναι πως είμαι ικανοποιημένος από όλους τους ποδοσφαιριστές για τη δουλειά που κάνουν, ενώ έμεινα ικανοποιημένος και από κάποιους νέους που έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο».

Νέα παράταση άδειας για τον Ντιόπ τι σημαίνει αυτό για σας και για την ομάδα;

«Λέω πάντα ότι πάνω από τον ποδοσφαιριστή είναι ο άνθρωπος. Κατανοώ τον ποδοσφαιριστή που θέλει να είναι με τη σύζυγό του και την οικογένεια του σε μία δύσκολη στιγμή αλλά κι εμείς πρέπει να σκεφτούμε την ΑΕΚ. Πρέπει και ο ίδιος να αποφασίσει ότι ή θα είναι εδώ, ή θα είναι εκεί. Τη ζωή πρέπει να τη δεχτούμε με όλες τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν αλλά η ΑΕΚ όπως έχει τονίσει πολλές φορές είναι ομάδα που βρίσκεται πάνω απ’ όλους μας, από τους πάντες και από οποιαδήποτε κατάσταση. Αν ο Ντιόπ δεν μπορεί να έρθει σε 2-3 μέρες θα πρέπει να βρούμε μια άλλη άμεσα λύση γιατί ήδη έχουμε αργήσει. Αυτό που λέω δεν είναι τελεσίγραφο για τον Ντιόπ είναι η λογική. ΟΙ συμπαίκτες του εδώ εργάζονται σκληρά για  ένα δύσκολο θεσμό και ένα δύσκολο πρωτάθλημα. Αν ο Πάπα δεν μπορεί να είναι μαζί μας πρέπει να προετοιμαστούμε χωρίς αυτόν. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Ο Ντιόπ είναι πολύ σημαντικός παίκτης, μακάρι να επιστρέψει αλλά αν δεν γίνει αυτό η ΑΕΚ συνεχίζει».

Χιμένεθ:«Ντιόπ ή κάποιος άλλος» (video)



Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Τρίτη ελληνική ομάδα σε ημιτελικά Ευρώπης μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Περιστέρι, Ολυμπιακός-Ναντ και Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved