Ο Γιακούποβιτς στο Onsports

Ο Γιακούποβιτς στο Onsports

Για τις «ερυθρόλευκες» σελίδες που γράφουν εκείνος και οι συμπαίκτες του στην Ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου μετά την πρόκριση επί της Ραντ και τον επόμενο αντίπαλο, την Ντίφερντανζ, μίλησε στο onsports o Έλντιν Γιακούποβιτς!

Ιδιαίτερα κεφάτος λόγω της πρόκρισης της θεσσαλικής ομάδας στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League και της αναμονής της γέννησης της κόρης του, παρουσιάστηκε με δηλώσεις του στο onsports ο Έλντιν Γιακούποβιτς.

Ο Βόσνιος, με ελβετική υπηκοότητα, τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Βόλου, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε χθες (21/7) η ομάδα του κόντρα στη Ραντ, την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, τον επόμενο αντίπαλο που θα βρουν μπροστά τους οι «ερυθρόλευκοι» στο Europa League, τον Χάβι Γκράθια, αλλά και το δικό του μέλλον!

Η συνέντευξη του Έλντιν Γιακούποβιτς στο Οnsports:

- Τελικά, έστω και αγχωτικά, η πρόκριση ήρθε και ο Ολυμπιακός Βόλου πέρασε στην επόμενη φάση του Europa League. Περιμένατε ότι θα συναντούσατε δυσκολίες κόντρα στη Ραντ;

«Χθες ήταν δύσκολο παιχνίδι, δεν αρχίσαμε καλά, αλλά παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, μετά το 0-1, και στα τελευταία είκοσι λεπτά ήμασταν καλύτεροι. Στην αρχή είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά μετά βελτιωθήκαμε».

- Τι έφταιξε και ο Ολυμπιακός Βόλου δεν παρουσίασε τόσο καλή εικόνα;

«Δεν ξέρω. Για εμάς είναι καινούργια εμπειρία το Europa League. Είχαμε πάρει καλό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα στο Βελιγράδι και φυσιολογικά θα έπρεπε να τα είχαμε καταφέρει πιο εύκολα. Όμως η Ραντ είναι νέα και καλή ομάδα. Γνωρίζαμε από την αρχή ότι ήταν δύσκολη αντίπαλος και δεν θα μπορούσαμε να περάσουμε με δύο ή τρία γκολ διαφορά. Οι παίκτες της κλείστηκαν πίσω, ειδικά μετά το 0-1, αλλά τελικά σκοράραμε και τα καταφέραμε»!

- Οι οπαδοί σε ακόμη ένα παιχνίδι δημιούργησαν πολύ καλή ατμόσφαιρα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο;

«Έμαθα ότι ήταν 8.000 – 9.000 οπαδοί. Ήταν καλά! Αισθάνθηκα ότι μετά το 0-1 ήταν κάπως νευρικοί, αλλά είναι λογικό. Είχαμε πάρει καλό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς στο Βελιγράδι και μετά το 0-1 στο Πανθεσσαλικό ανησύχησαν λίγο. Τελικά, μας έδωσαν ώθηση να πάμε μπροστά, σκοράραμε και ισοφαρίσαμε με το πέναλτι. Τέλος καλά, όλα καλά»!

- Έχετε ενημερωθεί για τον επόμενο αντίπαλο, την Ντίφερντανζ; Για το πώς παίζει;

«Ξέρουμε ότι θα πάμε στο Λουξεμβούργο και ότι παίζουμε το πρώτο παιχνίδι εκεί! Είναι μία μικρή πόλη, όμως το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να πεις ότι είναι μικρή ή μεγάλη ομάδα η Ντίφερντανζ. Όταν παίζεις στην Ευρώπη καμία ομάδα δεν είναι μικρή. Δεν ξέρουμε ακόμη τίποτα από αυτή την ομάδα, αλλά πρέπει να είμαστε σοβαροί και σίγουρα να πετύχουμε ένα ή δύο γκολ. Οπωσδήποτε οφείλουμε να σκοράρουμε εκεί, για να πάμε με καλό αποτέλεσμα στη ρεβάνς στο Βόλο»!

- Θα μπορέσει η ομάδα να αντέξει να παίζει αργότερα, αν όλα πάνε καλά, δύο φορές την εβδομάδα;

«Ναι, δεν θα έχουμε πρόβλημα. Κάνουμε καλή δουλειά, ξεκινήσαμε καλά και θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά».

- Δουλεύετε με έναν νέο και φιλόδοξο Ισπανό προπονητή. Ποια είναι η γνώμη σου για τον Χάβι Γκράθια και ποια φιλοσοφία θέλει να περάσει στην ομάδα;

«Είναι πολύ καλός, νέος προπονητής με μέλλον. Ζητά από τους παίκτες του να δίνουν το 100% στις προπονήσεις. Κάνει πολλές ασκήσεις και είναι λίγο διαφορετικά σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Γίνεται πιο σοβαρή δουλειά. Δουλεύουμε λίγο μαζί, περίπου ένα μήνα, όμως φαίνεται ότι δουλεύει σκληρά και στα παιχνίδια θέλει να παίζουμε σαν ομάδα. Μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, όμως είναι νωρίς ακόμη. Τώρα ξεκινήσαμε, αλλά σημασία έχει ότι περάσαμε στην επόμενη φάση και μαζί με τον προπονητή θα κοιτάξουμε τον επόμενο αντίπαλο και το πώς παίζει».

- Σκέφτεσαι ακόμη το ενδεχόμενο να αποχωρήσεις από τον Ολυμπιακό Βόλου και να συνεχίσεις την καριέρα σου σε ομάδα του εξωτερικού;

«Αυτό που ξέρω είναι ότι λατρεύω τη γυναίκα μου! Δεν ξέρω τι θα κάνω. Έχω κάποια τηλεφωνήματα, αλλά τίποτα σίγουρο. Περιμένω προτάσεις, αλλά προς το παρόν είμαι παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου. Αν έρθει κάποια σοβαρή πρόταση στις επόμενες δύο εβδομάδες, τότε μαζί με την ομάδα θα τη βάλουμε κάτω και θα τη συζητήσουμε. Αλλιώς, θα μείνω και τον επόμενο χρόνο στον Ολυμπιακό Βόλου, γιατί μετά τον Αύγουστο όταν ξεκινούν τα πρωταθλήματα είναι δύσκολο να αλλάξεις ομάδα, πόλη και περιβάλλον. Άλλωστε, η σύζυγός μου είναι έγκυος (σ.σ.: 7,5 μηνών) και προετοιμαζόμαστε για τον Σεπτέμβριο, που θα γεννηθεί η κόρη μας! Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία λίγο πριν τη γέννα να αλλάζουμε γιατρούς»!



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved