«Οργανωμένη ομάδα ο Ατρόμητος»

«Οργανωμένη ομάδα ο Ατρόμητος»

Για το  χθεσινό (21/7) φιλικό με τον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο κεντρικός αμυντικός του Ατρόμητου, Σωκράτης Φυτανίδης.

Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «sentra fm» και αναφέρθηκε αρχικά για την  εικόνα  που παρουσίασε η ομάδα του στο φιλικό με το «Τριφύλλι»:

«Ήταν σίγουρα ένα καλό τεστ για μας, απέναντι μας είχαμε ένα μεγάλο αντίπαλο ο οποίος παρεμπιπτόντως βρίσκεται και κοντά στο πρώτο του παιχνίδι για τη σεζόν, δείξαμε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο παρ' όλα αυτά έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης, δουλεύοντας περισσότερο στις προπονήσεις πιστεύω ότι θα φτιάξουμε ένα σύνολο πιο δυνατό και πιο ομοιογενές από τα προηγούμενα χρόνια».

Όσο για το αν είδε πράγματα που ζητάει ο προπονητής, Γιώργος Δώνης,  να βγαίνουν σιγά-σιγά στο γήπεδο, τόνισε:

«Σίγουρα υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης, δουλεύουμε σκληρά καθημερινά. Κάποια από τα πράγματα που δουλεύουμε βγήκαν, κάποια άλλα βγήκαν ως ένα βαθμό. Αυτό είναι φυσιολογικό καθώς  τα πόδια είναι βαριά ακόμη, έχουμε πολλούς νέους ποδοσφαιριστές και χρειάζεται χρόνος για να καταλάβει ο ένας το παιχνίδι του άλλου.

Μου αρέσει πολύ η δουλειά. Η καθημερινότητα και η προπόνηση είναι πολύ σημαντική και από το παιχνίδι ακόμη γιατί όσο καλύτερος είσαι στην προπόνηση τόσο καλύτερος θα εμφανίζεσαι και στον αγωνιστικό χώρο. Αυτά που βλέπω τις πρώτες μέρες στον Ατρόμητο είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα και στο αγωνιστικό κομμάτι νομίζω ότι αυτά που μας δίνει ο κόουτς όλη την εβδομάδα βγαίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Είπαμε ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και γι' αυτό δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις οπότε ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας. Έγιναν πολλές μεταγραφές στην ομάδα, το ρόστερ έχει αλλάξει κατά μεγάλο βαθμό αλλά για τα πρώτα φιλικά η ομάδα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα και με τις μεταγραφές που έχουν γίνει νομίζω έχει δείξει καλά δείγματα γραφής. Χωρίς να θέλουμε να λέμε μεγάλες κουβέντες αυτό που προέχει είναι η δουλειά, έτσι ώστε η ομάδα να παρουσιάζεται καλύτερη παιχνίδι με παιχνίδι στα φιλικά προετοιμασίας και όταν φτάσει το ξεκίνημα του πρωταθλήματος να είμαστε έτοιμοι να διεκδικούμε νίκες σε κάθε παιχνίδι».

Αν γίνεται σύγκριση με την περσινή και τη φετινή ομάδα στα αποδυτήρια, ο Φυτανίδης απάντησε χαρακτηριστικά:

«Αυτή τη στιγμή επειδή είναι λίγες οι μέρες που βρίσκομαι στην ομάδα δεν μπορώ να καταλάβω τι επικρατεί.  Αυτό που έβλεπα όμως πέρυσι ήταν μια ομάδα που διέθετε φοβερή ποιότητα, καλούς ποδοσφαιριστές, καλή οργάνωση στο παιχνίδι της και αυτό αποδεικνύεται από το ότι η ομάδα έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου. Δεν είναι εύκολο αυτό και πιστεύω αυτό που πρέπει να κοιτάμε  εμείς οι νέοι στην ομάδα είναι το πως θα βελτιώσουμε τα λάθη που γίνονταν στην ομάδα τα προηγούμενα χρόνια.

Εάν βελτιώσουμε κάποιες αδυναμίες οι οποίες παρουσιαζόντουσαν την προηγούμενη χρονιά νομίζω πως η ομάδα θα κάνει μια καλή σεζόν.  Αυτό προϋποθέτει πολύ δουλειά στις προπονήσεις και πολύ σοβαρότητα. Νομίζω πως στις ελληνικές ομάδες λείπει η σταθερότητα στην απόδοση τους  σε σχέση με κάποιες ομάδες στο εξωτερικό και λιγότερο τα τεχνικά κομμάτια.

Αυτά έρχονται  μέσα από νίκες, μέσα όπου φτιάχνεις ψυχολογία και ένα δυνατό σύνολο. Είναι κάτι που έχουμε ως στόχο να φτιάξουμε, δηλαδή ένα δυνατό σύνολο που θα διεκδικεί τη νίκη σε κάθε παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι σε έξι μέρες ο Παναθηναϊκός παίζει επίσημο αγώνα:

«Επειδή παρακολουθώ πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο μου αρέσει να βλέπω και άλλες ομάδες, ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα όπως όλοι οι μεγάλοι του ελληνικού πρωταθλήματος, μπορεί να παρουσιάσει ένα μέτριο πρόσωπο σε κάποιους φιλικούς αγώνες αλλά στα επίσημα έχει παίκτες στο ρόστερ του και μπορεί να αντιμετωπίσει διαφορετικά μια κατάσταση. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό δεν γνωρίζουμε τι προετοιμασία έχει κάνει κάθε ομάδα και πόσο βαριά είναι τα πόδια, υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές από ένα παιχνίδι επίσημο με ένα φιλικό.

Στον Παναθηναϊκό έλειπε ένας ποδοσφαιριστής που τα προηγούμενα χρόνια ήταν βαρόμετρο, ο Σισέ. Από εκεί και πέρα δεν μπόρεσα να εντοπίσω πολλά πράγματα γιατί στόχος δικός μου είναι να κοιτάω τη δική μου ομάδα και πως θα γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι, αλλά είπα και πριν ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει ποδοσφαιριστές με ποιότητα και πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει απέναντι στον αντίπαλο του».

Στο μεταξύ, όταν ρωτήθηκε για το αν έχει σκεφτεί καθόλου τους συναδέλφους του σε Λεβαδειακό, ΟΦΗ, Δόξα και Διαγόρα που θα αγωνιστούν σήμερα:

«Αυτό που πρέπει να κοιτάμε κυρίως είναι γιατί γίνονται όλα αυτά. Σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο  που ειδικά τον τελευταίο μήνα βλέπουμε να βγαίνουν τρελά πράγματα στη δημοσιότητα είναι δευτερεύον τουλάχιστον για εμάς οτι συμβαίνει σε αυτές τις ομάδες. Εμείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι περνάνε αυτά τα παιδιά και είναι εύκολο να λέμε πράγματα έξω από το χορό. Εμείς πρέπει να εστιάσουμε στο γιατί γίνονται όλα αυτά και γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε αυτό το σημείο».

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να αναβαθμιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο γιατί διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές με ποιότητα οι οποίοι χρειάζονται καλύτερη προβολή προς τα έξω, ώστε να ανέβει το ελληνικό ποδόσφαιρο ένα σκαλοπάτι παραπάνω.

Αν έχει δει κάποιο άλλο φιλικό που να τον εντυπωσίασε: «Δεν είχα χρόνο να δω αυτή την περίοδο αλλά ξέρουμε όλοι ότι κάποιες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης και η ΑΕΚ, είναι ομάδες που διαθέτουν ποιότητα και μπορεί στα φιλικά να μην πηγαίνουν καλά αλλά ξέρουμε ότι πάντα στα επίσημα θα είναι δυνατοί.

Στόχος δικός μας είναι να μπούμε και εμείς σε αυτό το κλαμπ των ομάδων, να φτιάξουμε μια ομάδα η οποία θα διεκδικεί στόχους, θα έχει ως πρωταρχικό στόχο να κερδίζει και να συνδυάζουμε το αποτέλεσμα με το θέαμα».



Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved