Ο Γιώργος Δώνης στο Onsports

Ο Γιώργος Δώνης στο Onsports

Αν και παραδέχθηκε ότι η χθεσινή (21/07) εμφάνιση του Ατρομήτου κόντρα στον Παναθηναϊκό τον ικανοποίησε, ο Γιώργος Δώνης συνέστησε… ψυχραιμία μιλώντας στο Onsports και έδωσε μήνυμα για ακόμα πιο σκληρή δουλειά στη Βουλγαρία.

Η εικόνα του Ατρομήτου στην φιλική αναμέτρηση με τους «πράσινους» γέμισε προσδοκίες τους οπαδούς της ομάδας. Οι Περιστεριώτες παρουσίασαν εξαιρετικό πρόσωπο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και πρωτοφανή ομοιογένεια για την εποχή και δεδομένων των πολλών αλλαγών που έγιναν στο ρόστερ τους. Ο ηλικίας 41 ετών τεχνικός παραδέχθηκε στο Onsports ότι το πρώτο… μήνυμα ήταν θετικό, θέλησε όμως παράλληλα να κρατήσει χαμηλά τη μπάλα. Και τον Μπάλλα…

Η εμφάνιση του Ατρομήτου εξέπληξε ευχάριστα τον κόσμο που βρέθηκε χθες στο γήπεδο…

«Η χθεσινή εικόνα ήταν παρόμοια με αυτή που είχαμε στο πρώτο φιλικό με τον Αρη στο Καρπενήσι. Εμεινα όντως ευχαριστημένος, από την άποψη ότι μια ομάδα με πολλούς καινούριους, αλλά και νεαρούς παίκτες, έβγαλε στο γήπεδο αρκετά πράγματα από αυτά που προσπαθούμε και δουλεύουμε στην προπόνηση. Είναι, όμως, νωρίς ακόμα για να ενθουσιαζόμαστε. Απαιτείται κι άλλη δουλειά, ακόμα πιο σκληρή, την οποία και θα κάνουμε στη Βουλγαρία. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί αυτό το διάστημα και καλό είναι να κρατάμε χαμηλά το κεφάλι»

Τι ήταν αυτό που σας ικανοποίησε περισσότερο;

«Η εικόνα μας από πλευράς τακτικής. Έχουμε δουλέψει πολύ πάνω σε αυτόν τον τομέα και είναι ευχάριστο το γεγονός ότι οι παίκτες έχουν αντιληφθεί σε μεγάλο βαθμό αυτά που τους ζητάω. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ευστροφία τους και στη διάθεση που δείχνουν»

Υπάρχει κάτι που σας ανησύχησε;

«Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι όταν παρουσιάζουμε καλό πρόσωπο, δεν βάζουμε τη μπάλα στα δίχτυα. Συνέβη και στο φιλικό με τον Αρη, αλλά και σε αυτό με την Κέρκυρα. Θέλω περισσότερα πράγματα από τους επιθετικογενείς παίκτες. Απαιτείται συνολική δουλειά για να βρίσκεις πιο εύκολα τα γκολ, τα οποία δεν πρέπει να τα περιμένουμε μόνο από τον φορ»

Μείνατε ευχαριστημένος από τους νεοαποκτηθέντες; Κατά γενική ομολογία είχαν όλοι τους καλή απόδοση…

«Δεν θέλω να το συγκεκριμενοποιήσω. Όλα τα παιδιά πήγαν καλά. Το σημαντικότερο είναι οι ποδοσφαιριστές να νιώθουν ευχαριστημένοι από αυτά που έχουν βρει στην ομάδα. Νιώθω ότι τα παιδιά που ήρθαν χαίρονται το παιχνίδι και την αγωνιστική φιλοσοφία που έχει ο Ατρόμητος»

Τρομερή εντύπωση σε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο έκανε ο Παναγιώτης Μπάλλας. Τι μπορούμε να περιμένουμε στο εγγύς μέλλον από ένα παιδί που έχει μόλις μία συμμετοχή σε επίσημο παιχνίδι;

«Τον Παναγιώτη τον πιστεύω πολύ. Εχουμε δει λίγα πράγματα, έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης και χαρακτηριστικά ενός σύγχρονου χαφ. Είναι δυνατός και πολύ γρήγορος και μέσα από τα παιχνίδια και την καθημερινή τριβή με πιο έμπειρους παίκτες, θα βελτιωθεί πολύ. Αμυντικά ήταν πολύ καλός χθες, χρειάζεται όμως μεγαλύτερη προσοχή στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού»

Η ομάδα αναχωρεί αύριο για τη Βουλγαρία για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας. Σε ποιους τομείς θα ρίξετε το μεγαλύτερο βάρος;

«Είμαστε σε ικανοποιητικό επίπεδο από πλευράς φυσικής κατάστασης, αλλά στη Βουλγαρία θα δουλέψουμε σε πολύ υψηλότερες εντάσεις και θα προσπαθήσουμε να  μπούμε σε φουλ ρυθμούς μέσω των φιλικών. Επιπλέον, τα παιχνίδια που θα δώσουμε θα μας βοηθήσουν πολύ, καθώς θα βλέπουμε τα λάθη μας και θα προσπαθούμε σταδιακά να τα εξαλείψουμε. Στο κομμάτι της αμυντικής τακτικής τα έχουμε πάει αρκετά καλά. Μέχρι στιγμής έχουμε δεχθεί γκολ μόνο από δικά μας λάθη (σ.σ. ένα αυτογκόλ στο ματς με την Κέρκυρα και ένα ακόμα σε αυτό από τον Αρη που προήλθε από κακό κοντρόλ), ωστόσο περιμένω να ενσωματωθεί με την ομάδα και ο Ζουέλα για να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο στα μετόπισθεν. Αυτό που προέχει είναι να αποκτήσει μεγαλύτερη συνοχή η αμυντική τετράδα με το αμυντικό χαφ, ενώ θα ρίξουμε μεγάλο βάρος και στο transition»

Εκκρεμεί η απόκτηση ενός επιθετικού. Τι στοιχεία θέλετε να έχει ο παίκτης που θα έρθει;

«Θέλω έναν ποδοσφαιριστή πολύ κινητικό που να μπορεί να παίξει με τη μπάλα και έξω από την περιοχή. Δεν είναι εύκολο να βρούμε ακριβώς αυτό που ζητάμε, είμαστε όμως σε στάδιο συνεχούς αναζήτησης και πιστεύω ότι θα τελειώσει σύντομα και αυτό το θέμα»

Υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την πραγματοποίηση αυτής της μεταγραφής;

«Το ιδανικό θα ήταν να έρθει ο παίκτης στη Βουλγαρία, αλλά μοιάζει δύσκολο. Πιο ρεαλιστικός στόχος είναι να ενσωματωθεί με την ομάδα μόλις επιστρέψουμε»

Αλήθεια, πώς είδατε τον Παναθηναϊκό; Δημιούργησε προβληματισμό η εμφάνισή του, δεδομένου ότι την επόμενη Τετάρτη δίνει κρίσιμο παιχνίδι με την Οντένσε.

«Εχουμε την τάση να αντιμετωπίζουμε λίγο υπερβολικά τα παιχνίδια προετοιμασίας. Τα οποία μάλιστα είναι εντελώς διαφορετικά από κάθε άποψη συγκριτικά με τα επίσημα. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός θα ξεπεράσει το εμπόδιο της Οντένσε»



NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Θλίψη στον ελληνικό στίβο: Πέθανε ο Κώστας Ηλίας
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
Champions League: Στα ημιτελικά η Μπάγερν Μονάχου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved