Παρατηρήσεις από Χιμένεθ

Παρατηρήσεις από Χιμένεθ

Για τα λάθη του χθεσινού (21/07) φιλικού με την Οντράντσι αναφέρθηκε στους παίκτες του ο Μανόλο Χιμένεθ στην σημερινή (22/07) πρωινή προπόνηση που έγινε στο στάδιο της Μούρα.

Ο Ισπανός προπονητής επεσήμανε στους «κιτρινόμαυρους» ακριβώς όσα διαπίστωσε ότι πρέπει να διορθώσουν, δείχνοντάς τους ο ίδιος τον σωστό τρόπο που θα πρέπει να κινούνται μέσα στο γήπεδο την ώρα του αγώνα.

Οι παρατηρήσεις του 47χρονου τεχνικού αφορούσαν τον Γιάννη Κοντοέ, ο οποίος, σύμφωνα με τον Χιμένεθ, ανέβαινε πολύ περισσότερο απ΄ όσο θα έπρεπε από την δεξιά πτέρυγα. Ταυτόχρονα, επέμενε να πάρει την μπάλα φωνάζοντας στους συμπαίκτες του, τη στιγμή που μπροστά του δεν είχε ανοιχτό πεδίο για να προωθηθεί.
Ο Χιμένεθ έδειξε στον Κοντοέ πως θα πρέπει να κινείται και μέχρι που είναι σωστό να ανεβαίνει στην επίθεση. Ο δεξιός μπακ της Ένωσης κατάλαβε το λάθος του, γεγονός που ικανοποίησε τον τεχνικό της ΑΕΚ.

Στη συνέχεια, οι παρατηρήσεις του Χιμένεθ επικεντρώθηκαν κυρίως στους αμυντικούς μέσους, δηλαδή, τους Γκέντζογλου, Κλωναρίδη,  Μάκο και Καφέ. Ο Χιμένεθ ζήτησε από τους συγκεκριμένους παίκτες, αλλά και από τους αμυντικούς όταν προωθούνται με τη μπάλα στα πόδια να αποφεύγουν τις ψηλές μπαλιές και τις λόμπες.
Ο προπονητής της ΑΕΚ τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν θέλω να βλέπω ψηλοκρεμαστές μπαλιές. Δεν βγάζει πουθενά και ευνοούν τον αντίπαλο. Να παίζετε με κάθετες και διαγώνιες πάσες, επιχειρώντας να βγάλετε τον συμπαίκτη σας τετ α τετ. Αυτό προϋποθέτει διαρκή κίνηση και ακρίβεια στις πάσες».

Επίσης, ο Χιμένεθ παρατήρησε τους παίκτες του και για το πρέσινγκ, αφού διαπίστωσε ότι στο χθεσινό φιλικό οι παίκτες δεν το εφάρμοσαν σωστά. Ζήτησε να μαρκάρουν όλοι μαζί οργανωμένα και να κινούνται άπαντες στην κατεύθυνση που βρίσκεται η μπάλα.

Κατά τα άλλα, οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν και ένα διπλό στο μισό γήπεδο, κατά το οποίο όφειλαν να κάνουν τρεις επαφές έκαστος με τη μπάλα. Οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των 10 ατόμων και ο Λαγός είχε τον ρόλο του μπαλαντέρ.

Οι «Μαύροι» ήταν οι: Αραμπατζής, Μάκος, Γεωργέας, Εγγλέζου, Μπέρνς, Λυμπερόπουλος, Γκερέιρο, Αγκιρίμπα και Δέλλας. Οι «Πράσινοι» αποτελούνταν από τους: Κωνσταντόπουλο, Καράμπελα, Μανωλά, Τσουκαλά, Κλωναρίδη, Σιαλμά, Καφέ, Νικόλτση, Κάρλος και Κατσέτη.
Για την ιστορία, οι «Πράσινοι» επικράτησαν με 5-1 με τους Σιαλμά (2), Καφέ, Λαγό και Νικόλτση να σκοράρουν για τους νικητές και τον Μπερνς για τους ηττημένους.

Ο Κάλα δεν προπονήθηκε καθόλου, καθώς ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στον δεξί τετρακέφαλο. Επίσης, οι Γκέντζογλου, Κοντοές, Χέλγκασον έκαναν πρόγραμμα αποφόρτισης διότι χθες έπαιξαν περισσότερο από όλους. Ενώ οι Μπέλεκ, Μπουγαΐδης και Δωριάδης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

Στο γήπεδο βρέθηκε και πάλι ο πρόεδρος της Ένωσης, Σταύρος Αδαμίδης, μαζί με τους Γκρέταρσον, Καπετανάκη και Καζνακίδη, οι οποίοι παρακολούθησαν από κοντά την προπόνηση της ομάδας.
Η απογευματινή προπόνηση θα γίνει στο Οντράντσι στις 18.15 (σ.σ.: 19.15 ώρα Ελλάδας), ενώ αύριο (23/07) θα γίνει μόνο μία προπόνηση το πρωί στο γήπεδο στις περιοχή Μούρα.

Παρατηρήσεις από Χιμένεθ



Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved