Προβληματική πρόβα…

Προβληματική πρόβα…

Δέκα φορές καλύτερος από ότι στο φιλικό του Περιστερίου θα πρέπει να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός στη Δανία, αν δεν θέλει να καρδιοχτυπήσει από την Οντένσε.

Ασύνδετη, ακίνδυνη και νωθρή η «βασική» ενδεκάδα των «πρασίνων» που βρήκε απέναντί της έναν εξαιρετικό στο πρώτο μέρος Ατρόμητο. Το τελικό 0-0 αδικεί σίγουρα τους γηπεδούχους που καταχειροκροτήθηκαν από τους 2.000 οπαδούς τους.

Προβληματισμένοι έφυγαν οι περίπου 1.000 φίλοι του Παναθηναϊκού από το γήπεδο του Περιστερίου και πολύ πιο προβληματισμένος, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Οι «πράσινοι» ήταν πολύ κακοί στο φιλικό με τον Ατρόμητο και σίγουρα ανησύχησαν τον Πορτογάλο προπονητή, ενόψει του πρώτου επίσημου αγώνα με την Οντένσε την επόμενη Τετάρτη. Οι Κυανόλευκοι αντίθετα, έδειξαν πολύ καλό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο και αν ήταν πιο ψύχραιμοι στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσαν να πετύχουν ένα γκολ και να κατακτήσουν τελικά μια νίκη γοήτρου και ψυχολογίας.

Το 4-3-3, όπως άλλωστε αναμενόταν, επέλεξαν και οι δύο προπονητές. Ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος δεν είχε στη διάθεσή του τους ανέτοιμους Επστάιν και Ζουέλα, όπως επίσης και τον τραυματία Καραγκούνη, παρέταξε τον Ατρόμητο με τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια και τους Σκόνδρα, Φυτανίδη, Τόμας και Γιαννούλη στην αμυντική γραμμή (από δεξιά προς τα αριστερά). Ο νεαρός Παναγιώτης Μπάλλας κάλυψε τη θέση του αμυντικού μέσου έχοντας μπροστά του ως δεξιό εσωτερικό μέσο τον Τάτο και ως αριστερό τον Πίτου Γκαρσία. Αριστερός χαφ-εξτρέμ ήταν ο Μπρίτο, δεξιός ο Μπέλιτς και μοναδικός προωθημένος ο Ηλίας Αναστασάκος.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα από την πλευρά του δοκίμασε την ενδεκάδα που σκέφτεται να παρατάξει και κόντρα στην Οντένσε. Αφησε δηλαδή εκτός τους νεοαποκτηθέντες Κουίνσι, Τοτσέ και χρησιμοποίησε τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια και τους Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Σαριέγκι και Σπυρόπουλο στην άμυνα (επίσης από δεξιά προς τα αριστερά). Ο Σιμάο ήταν ο αμυντικός χαφ έχοντας μπροστά του τους Νίνη (αριστερά) και Κατσουράνη (δεξιά), με τον Λέτο να αγωνίζεται ως αριστερός εξτρέμ, τον Μαρίνο ως δεξιός και τον Πετρόπουλο στην κορυφή της επίθεσης. Με απλά λόγια, οι Πράσινοι ξεκίνησαν με παίκτες που βρίσκονταν και πέρσι στο ρόστερ σε αντίθεση με τον Ατρόμητο, ο οποίος στην ενδεκάδα του είχε πέντε νέα πρόσωπα.  

Άφαντος Παναθηναϊκός, πολύ καλός Ατρόμητος

Δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός δίνει επίσημο παιχνίδι και μάλιστα πολύ κρίσιμο σε λιγότερο από μία εβδομάδα, ο ουδέτερος παρατηρητής θα περίμενε να δει τους «πράσινους» πιο έτοιμους και σίγουρα πιο ορεξάτους από τους αντιπάλους του. Φευ… Η ομάδα του Φερέιρα ήταν αποκαρδιωτική στο πρώτο μέρος και κυριολεκτικά δεν δημιούργησε την παραμικρή ευκαιρία. Με πολύ προβληματική ανάπτυξη, με τη δεξιά πτέρυγα ανενεργή και με τους Κατσουράνη και Νίνη να μην παίρνουν πρωτοβουλίες, οι φιλοξενούμενοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και ο Αντώνης Πετρόπουλος αρκέστηκε να παρακολουθεί εξ αποστάσεως το παιχνίδι μια και η μπάλα δεν έφτασε ποτέ στα πόδια του. Ο μοναδικός που προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο ήταν ο Σεμπάστιαν Λέτο, ο οποίος όμως αμελούσε τα αμυντικά του καθήκοντα με αποτέλεσμα ο Σπυρόπουλος να μάχεται συνεχώς με δύο αντιπάλους (Σκόνδρα και Μπέλιτς) και να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.

Αντιστρόφως ανάλογη ήταν η εικόνα του Ατρόμητου στα πρώτα 45’. Οι Περιστεριώτες έδειξαν παράλογα δεμένοι, αν αναλογιστεί κανείς ότι και πιο πίσω βρίσκονται από πλευράς ετοιμότητας, αλλά και ότι έχουν πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα τους. Οι παίκτες του Δώνη έκλεισαν χωρίς ιδιαίτερο κόπο στο μισό γήπεδο τους αντιπάλους τους και με τα στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν την τελευταία διετία (πρέσινγκ, πάσινγκ γκέιμ και ανάπτυξη από τα άκρα), δημιούργησαν πολλές προσδοκίες στους οπαδούς τους. Τι τους έλειψε; Ως συνήθως το γκολ, αν και έχασαν αρκετές καλές ευκαιρίες. Ο Μπρίτο είχε δυο αξιόλογα σουτ στο 6’ και το 11’ (το ένα αποκρούστηκε από τον Τζόρβα και το δεύτερο πέρασε άουτ), ενώ Τάτος και Φυτανίδης έφτασαν μια ανάσα από το να ανοίξουν το σκορ, αμφότεροι πιάνοντας κεφαλιές έπειτα από εκτελέσεις κόρνερ του Πίτου Γκαρσία.

Ο μεν πρώτος στο 25’ είδε τον Σπυρόπουλο να διώχνει πάνω στη γραμμή με το κεφάλι, ο δε δεύτερος τη μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τζόρβα. Το ευτύχημα για τον Δώνη είναι ότι είδε σχεδόν όλα όσα ζητά από τους παίκτες του, αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς. Συνεχής κίνηση, γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, ανέβασμα των μπακ και σωστές και ψύχραιμες πάσες στον άξονα. Εξαιρετικός τηρουμένων των αναλογιών και της απειρίας του ήταν ο Μπάλλας, πολύ άνετοι στα μετόπισθεν οι Τόμας και Φυτανίδης, θετικότατοι οι Μπέλιτς, Γκαρσία, Γιαννούλης, Σκόνδρας, Τάτος και Μπρίτο. Ο μόνος που δεν πήρε πολλές πρωτοβουλίες ήταν ο Αναστασάκος, κυρίως όμως γιατί η μπάλα δεν πήγε παρά ελάχιστες φορές στα πόδια του. 

Όλοι έξω!

Παρότι για το «τριφύλλι» το φιλικό αυτό αποτελούσε ουσιαστικά πρόβα τζενεράλε ενόψει του πρώτου αγώνα με την Οντένσε, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αποφάσισε να αλλάξει όλη την ενδεκάδα στο δεύτερο μέρος. Ο Κοτσόλης κάθισε κάτω από τα δοκάρια, οι Σεϊταρίδης, Μπιάρσμιρ, Καντέ και Μουν (σε ρόλο αριστερού μπακ) ήταν οι τέσσερις αμυντικοί και ο Βιτόλο αγωνίστηκε ως αμυντικός χαφ. Μπροστά τους έπαιξαν Καραγκούνης και Πλεσί, δεξιός εξτρέμ ήταν ο Δημούτσος, αριστερός ο Λεοντίου και στην κορυφή χρησιμοποιήθηκε ο Κλέιτον, όπως και στα φιλικά της Αυστρίας. {textlink}

Αλλαγές έκανε και ο Δώνης, σε μικρότερο όμως βαθμό. Ο ηλικίας 41 ετών τεχνικός έριξε στη μάχη τον Μακρή αντί του Μπάλλα, τον Σφακιανάκη αντί του Τάτου, τον Ράντμαν αντί του Ιτάνζ και τον νεαρό Νώντα Λημνιό αντί του Τόμας, ενώ στην πορεία χρησιμοποιήθηκαν και οι Νάστος, Καραμάνος, Μπιλίτσης, Καϊμακαμούδης, Αθανασίου, Γρομητσάρης και Αργυρός.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με καλούς οιωνούς. Στο 49’ ένα σουτ του Μακρή πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία. Ο Δημούτσος έβγαλε παράλληλη σέντρα από δεξιά, ο Καραγκούνης έκανε το κοντρόλ και το γυριστό πλασέ από το ύψος της περιοχής, αλλά ο Ράντμαν ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Λίγο αργότερα, στο 66’, ο ορεξάτος Δημούτσος ελίχθηκε όμορφα, μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του ήταν άστοχο και κατέληξε άουτ.

Από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να παρουσιάσει ανάλογη εικόνα με αυτή που παρουσίασε στο πρώτο μέρος, κυρίως λόγω των πολλών αλλαγών. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι έχασαν μία ακόμα ευκαιρία με τον Αθανασίου να εκτελεί απευθείας φάουλ στο 85’, αλλά τον Καρνέζη να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη ήταν ελαφρώς πιο κινητικός από ότι στο πρώτο 45λεπτο, χωρίς όμως να απειλήσει και παραμένοντας ασύνδετος. Μοναδική εξαίρεση ένα σουτ του Κλέιτον στο 90’ το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Ράντμαν. Το τελικό 0-0 μάλλον κολακεύει την ομάδα του Φερέιρα….

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα:

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης λεπτό προς λεπτό:

{coveritlive}60227e3079{/coveritlive}



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved