Κόουλμαν: «Ολοι ενωμένοι»

Κόουλμαν: «Ολοι ενωμένοι»

Εκπληκτος από τον τρόπο που τον υποδέχθηκαν όλοι στη Λάρισα και από το πάθος των οπαδών των Βυσσινί και πεπεισμένος ότι θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στην πίεση και να δικαιώσει τις προσδοκίες, δήλωσε σε συνέντευξή του ο Κρις Κόουλμαν.

Ο Ουαλός προπονητής «ανακρίθηκε» από το Olavissini και απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν το σήμερα και το αύριο της Λάρισας, μίλησε για τους Ρομέου και Μετίν, για τις κινητοποιήσεις των οπαδών, για τους νέους παίκτες που αποκτήθηκαν και κλείνοντας, ζήτησε από τον κόσμο να παραμείνει κοντά στην ομάδα.

Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Κόουλμαν όπως δημοσιεύτηκε στο Olavissini

Πως είναι η μέχρι στιγμής διαμονή σας στη Λάρισα; Έχετε καταφέρει να προσαρμοστείτε;

«Ήταν αρκετά εύκολη η προσαρμογή μου και σε αυτό με βοήθησε, όχι μόνο το θερμό καλωσόρισμα από τους ανθρώπους της ομάδας, αλλά και από τους φιλάθλους που με έκαναν να νιώσω πολύ ωραία και άνετα».

Ποιος ήταν ο σημαντικότερος λόγος , που σας έκανε να δεχτείτε την πρόταση της ΑΕΛ;

«Ενας λόγος αρχικά ήταν η ευκαιρία που μου δόθηκε να δουλέψω ξανά στο εξωτερικό. Το έχω κάνει και στο παρελθόν στην Ισπανία με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, ήταν μία πολύ καλή εμπειρία και θετικό το πέρασμά μου από εκεί, αφήνοντας την ομάδα στις κορυφαίες θέσεις του πρωταθλήματος. Η προοπτική να δουλέψω ξανά στο εξωτερικό ήταν κάτι μου άρεσε, λόγω της πρώτης εμπειρίας που είχα. Από εκεί και πέρα, όταν δέχθηκα την πρόταση από την ΑΕΛ, θέλησα να ενημερωθώ για τη φυσιογνωμία και την ιστορία της ομάδας. Διαπίστωσα πως η ΑΕΛ ανήκει στους μεγάλους συλλόγους στην Ελλάδα, άσχετα αν τον τελευταίο καιρό αντιμετώπισε προβλήματα. Υπάρχουν πολλά περιθώρια να προοδεύσω και να πετύχω με αυτή την ομάδα».

Γνωρίζατε κάποιον από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, πρώτου έρθετε στην ομάδα;

«Ήξερα αρκετά για την ομάδα, ακόμα κι πριν εκδηλωθεί το ενδιαφέρον, από όταν ήμουνα προπονητής στη Φούλαμ. Περισσότερα έμαθα, όταν εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον για μένα τα περασμένα Χριστούγεννα. Παρακολούθησα έναν αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ κι από τότε άρχισα να μελετώ το ρόστερ».

Σε λίγες εβδομάδες θα βγει η απόφαση για το πού θα αγωνίζεται η ΑΕΛ την φετινή περίοδο. Πόσο μπορεί αυτή η απόφαση να αλλάξει το μεταγραφικό σχεδιασμό;

«Σημασία έχει να φτιάξουμε μία πολύ καλή ομάδα για τη Football League κι από εκεί και πέρα αν τελικά η κατάληξη είναι ευτυχής και αγωνιζόμαστε στη Super League, με την προσθήκη έμπειρων ποδοσφαιριστών να δημιουργήσουμε κάτι ακόμα καλύτερο. Αν τελικά αγωνιστούμε στη Super League σίγουρα θα χρειαστούμε ενίσχυση, που σημαίνει ότι το ρόστερ θα έχει μεγαλύτερο βάθος».

Ο κόσμος πιστεύει ότι ο Ρομέου πρέπει να παραμείνει στην ομάδα. Πώς έχουν τα δεδομένα με τον ποδοσφαιριστή, θα μείνει τελικά στην ΑΕΛ;

«Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής με υψηλή ποιότητα, αλλά τους τελευταίους μήνες είχε προβλήματα τραυματισμών κι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της αποκατάστασης. Ξεκίνησε να προπονείται σε χαλαρούς ρυθμούς και δε γνωρίζουμε πότε θα είναι σε θέση να βοηθήσει κι αν θα είναι 100% έτοιμος στο ξεκίνημα. Κοιτάζοντας την εικόνα του πιο μακροπρόθεσμα, είναι ένας ποδοσφαιριστής πολύτιμος. Ειδικά αν μείνουμε στη Football League περιμένω από αυτόν πολλά πράγματα καθώς αποδεδειγμένα μπορεί να αγωνιστεί σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Φαίνεται ότι ο Τουμέρ Μετίν θα αποχωρήσει από την ομάδα. Η αποχώρηση αυτή έχει να κάνει με την ηλικία του; Ήταν δική σας επιλογή;

«Γνωρίζω ότι ο ποδοσφαιριστής έχει κάνει μια μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα του. Έχει ταλέντο και ξέρω τι έχει προσφέρει στην ομάδα, όμως η ΑΕΛ βρίσκεται σε ένα στάδιο που θεωρώ ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές. Πρέπει να ξαναχτιστεί απ’ την αρχή. Πολλοί παίχτες από το περσυνό ρόστερ έφυγαν. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό καθώς η ομάδα χρειάζεται ανανέωση. Τέλος στο ποδόσφαιρο αν θέλουμε να είμαστε επιτυχημένοι, πρέπει να αφήνουμε το συναίσθημα απ’ έξω.

Σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται τελικά η ΑΕΛ, ο κόσμος θα είναι απαιτητικός. Πιστεύετε ότι η υπερβολική πίεση, θα σας επηρεάσει θετικά ή αρνητικά στη δουλειά σας;

«Η πίεση στο ποδόσφαιρο είναι κάτι φυσιολογικό. Το γνωρίζω πολύ καλά και ως παίκτης και ως προπονητής. Προσωπικά για μένα είναι καλοδεχούμενη. Πραγματική πίεση είναι να έχεις 3 παιδιά και να μην έχεις δουλειά. Η πίεση στο ποδόσφαιρο είναι άλλη ιστορία. Αν δεν ανταπεξέλθω στην πίεση, δεν θα είμαι επιτυχημένος οπότε θα έρθει ένας άλλος προπονητής. Απλά τα πράγματα. Θεωρώ πως και εγώ και οι συνεργάτες μου αλλά και οι ποδοσφαιριστές πρέπει να αξιοποιήσουμε την πίεση του κόσμου γιατί αν καταφέρουμε να είμαστε επιτυχημένοι, αυτό που θα εισπράξουμε θα είναι πολύ σπουδαίο. Φανταστείτε τι θα γίνεται σε αυτό το γήπεδο αν κερδίζουμε. Ο κόσμος θα είναι ο 12ος παίκτης».

Τι έχετε να πείτε για τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει και που θα γίνουν στο μέλλον από τους οργανωμένους αλλά και τους απλούς φίλαθλους της ΑΕΛ;

«Από την πρώτη μέρα κατάλαβα ότι είναι πολύ παθιασμένοι και εκδηλωτικοί. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η πρώτη προπόνηση, καθώς 5.000 κόσμος να καλωσορίζει την ομάδα στη νέα σεζόν είναι κάτι που δεν το έχω ξαναζήσει στη ζωή μου είτε ως ποδοσφαιριστής είτε ως προπονητής. Και το απόλαυσα. Για τις κινητοποιήσεις των οπαδών έχω να πω ότι τους καταλαβαίνω. Η ΑΕΛ είναι η πιο αδικημένη ομάδα που έχει βγει στην επιφάνεια. Στέκομαι δίπλα τους στις κινητοποιήσεις αυτές και θεωρώ δίκαιο τον αγώνα τους και τις προσπάθειές τους».

Πόσοι ποδοσφαιριστές αναμένεται να αποκτηθούν ακόμα και σε ποιες θέσεις;

«Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε όλες τις γραμμές. Χρειαζόμαστε βάθος, δύναμη και ποιότητα σε όποια κατηγορία και αν παίζουμε. Με μια πρώτη εκτίμηση χρειαζόμαστε ακόμη 5-6 παίκτες. Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος πόσο ρεαλιστικό είναι να αποκτηθούν 6 παίκτες αλλά αυτό είναι το πλάνο πάνω στο οποίο κινούμαστε».

Ενα μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΛ για την χρονιά που έρχεται;

«Θέλω ο κόσμος να παραμείνει κοντά μας. Δεν μπορώ να ζητήσω υπομονή καθώς υπομονή δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να κερδίσουμε με την προσπάθειά μας την στήριξη του. Σε οποιαδήποτε κατηγορία και αν είμαστε θα προετοιμάσουμε την ομάδα από πλευράς φυσικής κατάστασης, τεχνικής, τακτικής αλλά και πνευματικά. Πρέπει να είμαστε ΟΜΑΔΑ και να έχουμε αρμονία μεταξύ μας καθώς μας περιμένει δύσκολη σεζόν. Ειδικά αν είμαστε στη Football League όλοι θα θέλουν να μας κερδίσουν επειδή είμαστε η ΑΕΛ. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ».



Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved