Ο Λούκας Φαβάλι στο Onsports

Ο Λούκας Φαβάλι στο Onsports

Λίγες ώρες μετά την λύση της συνεργασίας του με τον Ατρόμητο, ο Λούκας Φαβάλι μιλά στο Onsports για την απροσδόκητη αυτή εξέλιξη.

Ο 26χρονος Αργεντινός, ο οποίος έκανε μόνο φίλους στο Περιστέρι καθώς εκτός από ποιοτικός ποδοσφαιριστής, είναι και εξαιρετικός από πλευράς χαρακτήρα και προσωπικότητας, πήρε μόνος του την απόφαση να αποχωρήσει από τον Ατρόμητο. Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε το «διαζύγιο», όπως επίσης και τα σχέδιά του για το εγγύς μέλλον, τα μοιράστηκε με το Onsports σε μια μίνι-συνέντευξη.

Ηταν λίγο ξαφνικό το διαζύγιό σου με την ομάδα. Τι ακριβώς συνέβη;

«Ηταν δική μου επιλογή να φύγω. Το σκέφτηκα πολύ καλά πριν πάρω την απόφαση που ομολογώ ότι δεν ήταν καθόλου εύκολη. Νομίζω όμως ότι ήταν η πιο σωστή λύση τη δεδομένη στιγμή»

Δεδομένου ότι δεν έφυγες αμέσως μετά το τέλος της σεζόν, όταν και κυκλοφορούσε αυτή η φήμη, όλοι πίστεψαν ότι θα εξαντλούσες το συμβόλαιό σου…

«Βρίσκομαι σε μια ηλικία που πρέπει να παίξω. Δεν θα άντεχα έναν ακόμα χρόνο στον πάγκο, δεν θα ένιωθα καλά. Από τη στιγμή που κατάλαβα ότι ούτε φέτος θα είχα πολλές ευκαιρίες, σκέφτηκα ότι το καλύτερο για μένα, αλλά και για την ίδια την ομάδα, θα ήταν να ακολουθήσουμε διαφορετικούς δρόμους. Για μένα επειδή θέλω να αγωνίζομαι και για τον Ατρόμητο γιατί δεν θα πληρώνει έναν παίκτη που δεν θα παίζει και που δεν θα νιώθει καλά ψυχολογικά».

Τα σχέδιά σου; Θα μείνεις στην Ελλάδα αν προκύψει πρόταση;

«Όχι, έχω αποφασίσει να επιστρέψω στην Αργεντινή. Λείπω ήδη πέντε χρόνια και θα ήθελα να γυρίσω. Είναι η καλύτερη επιλογή για μένα και την οικογένειά μου»

Εχεις στα χέρια σου κάποια προσφορά από σύλλογο στην πατρίδα σου;

«Δεν έχω ακόμα κάτι. Σήμερα άλλωστε έμεινα ελεύθερος, οπότε από τώρα ξεκινάω να ψάχνω την επόμενη ομάδα στην καριέρα μου. Δεν ανησυχώ πάντως, έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητές μου»

Το σκεφτόσουν καιρό να φύγεις;

«Η αλήθεια είναι ότι το σκεφτόμουν εδώ και αρκετό καιρό. Κάναμε μια κουβέντα και με τον προπονητή στο Καρπενήσι, αλλά και με τον κ. Αγγελόπουλο και τελικά καταλήξαμε σε αυτή τη λύση»

Πέρασες τρία χρόνια στο Περιστέρι. Πώς θα τα θυμάσαι;

«Ηταν πανέμορφα χρόνια, ειλικρινά. Θα σου πω μόνο αυτό για να καταλάβεις.  Όταν μιλούσα με τον Ατρόμητο, που θα αγωνιζόταν στη Β’ Εθνική, είχα και πρόταση από ομάδα Σούπερ Λίγκας. Την αρνήθηκα. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, πάλι στον Ατρόμητο θα υπέγραφα. Νιώθω απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή μου, γιατί έζησα μια φανταστική τριετία στο Περιστέρι. Ημασταν πάντα μια οικογένεια, η ομάδα είχε και έχει εξαιρετικό κλίμα, ο κόσμος είναι κοντά της, η διοίκηση το ίδιο».

Η παρέα των Λατίνων σιγά-σιγά εξαφανίστηκε…

«Ναι (γέλια). Εφυγαν Μασάρα, Ολιβέιρα, Σαρμιέντο, Περόνε. Από την παλιά παρέα, έμεινε μόνος του ο Μπρίτο…»

Είχες την ευκαιρία να ζήσεις από κοντά το νέο Ατρόμητο στο Καρπενήσι; Πώς τη βλέπεις την ομάδα;

«Υπάρχει κάτι που μου έκανε φοβερή εντύπωση και νομίζω ότι θα αποτελέσει και το όπλο του νέου Ατρομήτου. Αν και άλλαξε κατά πολύ το ρόστερ, σε μόλις 10-15 προπονήσεις ένιωθα ότι είμαστε μια πενταετία μαζί. Τόσο εκτός γηπέδου, όσο και εντός. Πολύ σημαντικό αυτό. Η ομάδα έχει πολλή ποιότητα. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πρέπει να δέσει γρήγορα. Αν τα καταφέρει, θα έχει μια πολύ καλή σεζόν»

Θα παρακολουθείς τις… εξελίξεις από μακριά;

«Σίγουρα, δεν ξεχνιόνται όσα πέρασα εδώ. Ο Ατρόμητος θα παραμείνει στην καρδιά μου. Θα βλέπω τα παιχνίδια από το ίντερνετ»!

Ένα μήνυμα για τον κόσμο;

«Αγάπησα πολύ τους οπαδούς μας και νομίζω ότι και αυτοί με αγάπησαν. Δεν έχω κανένα παράπονο, ίσα-ίσα που πάντα μας στήριζαν και ήταν κοντά μας. Θα έχω τις καλύτερες αναμνήσεις»

Στην Ελλάδα από… σπόντα

Ο Φαβάλι, ο οποίος έχει περάσει από την Εθνική ομάδα Παίδων της Αργεντινής, ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2006 κυριολεκτικά από σπόντα. Λίγες μέρες πριν το τέλος της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, περίπου στις 20 Αυγούστου, ο Απόλλων Καλαμαριάς αναζητούσε ένα «δεκάρι».

Ο Εμάνουελ Περόνε με τον οποίο ο Φαβάλι γνωριζόταν από πιτσιρίκι καθότι μεγάλωσαν στην ίδια γειτονιά στην Κόρντομπα (από τη συγκεκριμένη πόλη κατάγεται και ο Σαρμιέντο!), μίλησε στη διοίκηση του Απόλλωνα και πρότεινε να ειδοποιήσει τον φίλο του να έρθει στην Ελλάδα. Ο Φαβάλι προσγειώθηκε λίγες μέρες αργότερα στη Θεσσαλονίκη και έπειτα από μόλις δύο προπονήσεις, υπέγραψε συμβόλαιο με τον Απόλλωνα, όπου είχε συμπαίκτες εκτός από τον Περόνε, τους Μπρίτο και Φυτανίδη.



Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved