«Στην ομάδα της καρδιάς μου»

«Στην ομάδα της καρδιάς μου»

Για μια πιο γεμάτη σεζόν, γεμάτη τίτλους και επιτυχίες μίλησε ο Κώστας Μανωλάς στους εκπροσώπους του Τύπου στο Τέπλιτσε.

Ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους ανανέωσε τη συνεργασία του με την Ένωση, καθώς και για τα όνειρά του για το μέλλον.

- Από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας, φωνάζεις… πολύ. Δεν σπαταλάς ενέργεια έτσι;

«Δεν νομίζω ότι φωνάζω. Υπάρχουν στιγμές που υπάρχει ένταση κούραση από το τρέξιμο και έτσι αυθόρμητα σου βγαίνει ένας διαφορετικός τρόπος σκέψης και αντίδρασης».

- Ο θείος σου, σου είχε πει να μη μιλάς. Ο Χιμένεθ χθες (προχθές) σου έκανε παρατηρήσεις…

«Δεν μου έκανε παρατήρηση γιατί μιλάω πολύ. αλλά για ένα συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού που είχε η άσκηση».

- Ανανέωσες το συμβόλαιό σου. Είσαι έτοιμος για τη νέα σεζόν;

«Έγινε αυτό που ήθελα από την αρχή. Ανανέωσα με την ομάδα της καρδιάς μου. Έχω αυτό το χρόνο και άλλα δύο. Τώρα αισθάνομαι πιο ήρεμος και πιο σίγουρος για τις δυνατότητές μου. Θα δουλέψω για να δείξω τι αξίζω και θέλω να παίξω μία ακόμα γεμάτη χρονιά στην ΑΕΚ».

- Ανανέωσες, αλλά δεν έχει υπογράψει ακόμα;

«Όχι, δεν έχω υπογράψει ακόμα. Μίλησα με τον πρόεδρο και αυτό θα γίνει μετά την επιστροφή, από την προετοιμασία».

- Έχεις σκεφτείς να εξελιχθείς μέσα από την ομάδα της καρδιάς σου και να φύγεις;

«Υπάρχει πάντα στο μυαλό μου η προοπτική του εξωτερικού. Υπέγραψα όμως για τρία χρόνια και αυτό που θέλω τώρα είναι να κάνω μία καλή χρονιά, χωρίς τραυματισμούς. Αν τα καταφέρω και νιώθω εγώ και η οικογένειά μου έτοιμος, θα κάνω το επόμενο βήμα».

- Έγινε αναζήτηση από πλευράς σου για να φύγεις;

«Εγώ ποτέ δεν αναζήτησα ομάδα. Υπήρχε πρόταση από την Αταλάντα. Δεν την αποδέχθηκα. Ήθελα να μείνω και να παίξω περισσότερα παιχνίδια και να πάρω το Κύπελλο. Το πίστευα…».

- Το ότι η ΑΕΚ αναζήτησε ομάδα για να σε παραχωρήσει το ξέρεις;

«Είχα πληροφορίες, ότι επειδή δεν είχα συμφωνήσει στις δύο πρώτες προτάσεις που μου έκαναν, ότι έψαχναν ομάδα. Όμως μου είχαν πει ότι θα μου καταθέσουν και τρίτη προσφορά, οπότε την περίμενα…»

- Σε είχε ενοχλήσει;

«Όχι ιδιαίτερα. Εγώ κοιτάζω τη δουλειά μου και την καριέρα μου. Είχα ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο και ήθελα πάντα, όπως ο θείος μου τιμούσε τα συμβόλαιά του, ήθελα και εγώ να το πράξω. Αν η ΑΕΚ ήθελε να με κρατήσει του χρόνου το καλοκαίρι, εγώ πάλι θα την αποδεχόμουν. Δεν υπήρχε καν σαν σκέψη το ενδεχόμενο να φύγω ελεύθερος και να πάρω όλα τα λεφτά. Αυτός ο τρόπος σκέψης δεν ταιριάζει στην οικογένειά μου».

- Και αν σου αρέσει πολύ η Νάξος το πολύ, πολύ να έμενες λίγο παραπάνω…

«Εγώ όχι. Δεν θα παρέμενα στη Νάξο….».

- Πολλοί λένε ότι επηρεάζεσαι από το θείο σου. Τι ρόλο παίζει ο Στέλιος;

«Γενικά στη ζωή μου είμαι εγωιστής. Επηρεάζεσαι μεν από τους μεγαλύτερους, και ειδικά από το θείο μου που έχει 20 χρόνια στο ποδόσφαιρο, έχει παίξει στην ίδια θέση, στην Εθνική, έχει κάνει προπονητής. Με συμβουλεύει όπως και ο πατέρας μου. Να φτιάξω τη δική μου προσωπικότητα. Τους ακούω αλλά διαμορφώνω μόνος μου».

- Ποια είναι η γνώμη σου για τη νέα ΑΕΚ;

«Αυτό που βλέπω είναι ότι υπάρχει μεγαλύτερο δέσιμο από ότι πέρσι. Είμαστε περισσότεροι Έλληνες. Είμαστε όλοι δεμένοι. Ξένοι και Έλληνες δεν έχουν διαφορά. Δουλεύουμε πολύ δυνατά, έχουμε κάνει πολύ δυνατές προπονήσεις. Ο κ. Χιμένεθ είναι πολύ καλός προπονητής. Αν μας πάνε τα αποτελέσματα στην αρχή και έχουμε και τύχη, γιατί πέρσι οι αντίπαλοι σε μία προσπάθεια σκόραραν, θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερο μπάτζετ. Με τον Παναθηναϊκό οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες. Σε σχέση με τον Ολυμπιακό το ρόστερ μας έχει και ποιότητα. Τον Λυμπερόπουλο, τον Δέλλα, τον Γεωργέα, τον Καφέ, τον Γκουντγιόνσεν, ο Κοντοές είναι αξιόλογος, οι δύο Ισπανοί Κάλα και Κάρλος το ίδιο, ο Λαγός… Μπορούμε να οδηγήσουμε την ομάδα ψηλά».


- Τι σου είπε να βελτιώσεις ο θείος σου;

«Άρχισα να δουλεύω συστηματικά στα 16. Ήρθε με τη μητέρα μου να δοκιμαστώ στην ΑΕΚ. Επιλέχθηκα από τον κ. Σαβέβσι. Έκανα καλή χρονιά στους έφηβους, αλλά στην πορεία με έδιωξαν καθώς δεν είχαν σκοπό να με ανεβάσουν στην under 21. Τότε με δέχθηκε ο κ. Τσιώλης ένας πολύ αξιόλογος προπονητής με δέχθηκε στο Θρασύβουλο. Του χρωστάω πολλά. Κατέφερα και έπαιξα λίγο. Στη συνέχεια οι κ.κ. Μπουρουτζίκας και Μπάγεβιτς με πίστεψαν, με βοήθησε και ο θείος μου, επέστρεψα, πίστεψα στον εαυτό μου και έπαιξα την πρώτη χρονιά 10 ματς και την επόμενη 36. Μου είχε πει ότι μέσα από τα παιχνίδια βελτιώνεσαι και διαμορφώνεις την προσωπικότητά σου. Σίγουρα υπάρχουν και σε όλους τους ποδοσφαιριστές ελαττώματα που δεν θα καταφέρεις να βγάλεις ποτέ…».

·- Ποια είναι τα προσόντα σου;

«Η ταχύτητα, η δύναμη και η αλτικότητα είναι τα πλεονεκτήματά μου σας αμυντικός. Θέλω βελτίωση στον τρόπο παιχνιδιού. Θέλω να πάρω τα χαρακτηριστικά του Δέλλα. Ο «Τράι» είναι ο καλύτερος θέλω να του μοιάσω. Με συμπαθεί και με έχει από κοντά».

- Για τα περσινά προβλήματα στην άμυνα λόγω της απουσίας του Δέλλα;

«Με τον Δέλλα νιώθεις σιγουριά. Μιλάς μαζί του καθώς είναι Έλληνας. Ο Νασούτι και ο Ματεός ήταν καλοί αμυντικοί αλλά ο Δέλλας είναι άλλο πράγμα. Έχεις καλύτερη συνεργασία μαζί του».

- Για την κίνηση που κάνει προς τα μπροστά, αλλά αν δεν υπάρχει λύση ψάχνεται…

«Είναι δύσκολο να κοιτάς τη μπάλα και να προωθείσαι. Γυρίζω προς τα πίσω γιατί δεν βλέπω κάποιον μπροστά μου. Ο κ. Χιμένεθ μου έχει πει όποτε βρω χώρο να προωθούμαι. Όταν πιέζομαι μου έχει πει να ψάχνω το σέντερ φορ που είναι πιο σίγουρη λύση».

«Στην ομάδα της καρδιάς μου»



Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved