Ράγιο: «Εχω πνεύμα νικητή»

Ράγιο: «Εχω πνεύμα νικητή»

Ο Αστέρας Τρίπολης της νέας χρονιάς χτίζεται στο Καρπενήσι και ο Ρούμπεν Ράγιο, μιλώντας στο Onsports, τόνισε πως θέλει να βοηθήσει την ομάδα να φτάσει ψηλά.

Ο 25χρονος επιτελικός μέσος δεν δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στους Αρκάδες, με τα άλλα μέλη της… ισπανικής παροικίας να τον βοηθούν, ενώ γνωρίζει και εκτιμά τον προπονητή, Οσκαρ Φερνάντεθ. Οσο για τον ίδιο ο Ράγιο δήλωσε πως θέλει να ενισχύσει τον Αστέρα με το παιχνίδι του…

Πως αποφάσισες να δεχτείς την προσφορά του Αστέρα Τρίπολης; 

«Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα είναι πολύ ανταγωνιστικό και αποτελεί μια πρόκληση για μένα και είναι καλό για την εξέλιξή μου ως ποδοσφαιριστή. Θέλω να πετύχω στον Αστέρα Τρίπολης».

Μίλησες καθόλου με τον Οσκαρ Φερνάντεθ, πριν δεχτείς την πρόταση να παίξεις στην Ελλάδα;

«Ναι είχα μια συνομιλία με τον Οσκαρ. Είναι καταπληκτικός προπονητής και ξέρω τον τρόπο που δουλεύει. Μου αρέσει η φιλοσοφία του στο παιχνίδι».

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από τον Αστέρα μέχρι τώρα;

«Πρόκειται για ένα σοβαρό σύλλογο που δουλεύει σκληρά σε όλα τα επίπεδα. Με υποδέχτηκαν πολύ καλά και οι συμπαίκτες μου και όλοι οι εργαζόμενοι στην ομάδα, αλλά και οι οπαδοί. Ηταν πιο εύκολο για μένα να προσαρμοστώ».

Το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί ισπανόφωνοι παίκτες στην ομάδα θεωρείς ότι σε βοηθούν να προσαρμοστείς πιο εύκολα;

«Είναι αλήθεια πως με βοηθούν πολύ. Γνώρισα τους Ρούμπεν Πουλίδο και Ντάνιελ Ορόθκο, οι οποίοι είναι καταπληκτικοί άνθρωποι και με βοηθούν τόσο να ενσωματωθώ στην ομάδα, όσο και να γνωρίσω την πόλη και τη γλώσσα. Μαθαίνω γρήγορα αγγλικά και ελληνικά για να μπορέσω να συνεννοούμαι καλύτερα με τους συμπαίκτες μου, τους ανθρώπους στην ομάδα και τους οπαδούς του Αστέρα Τρίπολης».

Είχες μιλήσει με άλλους παίκτες από την Ελλάδα για να μάθεις περισσότερες πληροφορίες για τον Αστέρα;

«Δεν είχα πολύ χρόνο, όμως τώρα που ξεκίνησε η προετοιμασία, έχω αρχίσει να γνωρίζω την κουλτούρα της Ελλάδας, τον σύλλογο, τους οπαδούς και όλα είναι πολύ όμορφα. Επίσης, έχω προσωπική ιστοσελίδαwww.rubenrayos10.com, την οποία μετέφρασα και στα αγγλικά, για να μπορούν οι φίλοι της ομάδας να μάθουν περισσότερα για μένα».

Την περασμένη σεζόν σημείωσες 18 τέρματα. Πιστεύεις ότι μπορείς να βοηθήσεις τη νέα σου ομάδα στην επίθεση, εκεί που πέρυσι είχε πρόβλημα;

«Πάντοτε θέλω να βοηθάω την ομάδα μου! Μου αρέσει η ομαδική δουλειά. Θέλω να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα, και αυτό απαιτώ από τον εαυτό μου κάθε μέρα. Πάντα να βελτιώνομαι και να γίνομαι καλύτερος. Με ταπεινότητα, καθημερινή δουλειά, να βοηθάω τους συμπαίκτες μου, απαιτώντας το 100% από τον εαυτό μου».

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους οπαδούς του Αστέρα;

«Πρέπει να έχουν πίστη στην ομάδα και στις καλές και τις κακές στιγμές. Εμείς πάντα θα απαιτούμε το 100% από τον εαυτό μας και θα δίνουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Κάποιες φορές θα το πετυχαίνουμε κάποιες ίσως όχι, αλλά πάντα θα προσπαθούμε να τα δίνουμε όλα για τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης».

Ποιοι είναι οι στόχοι του Αστέρα για τη νέα χρονιά;

«Μου αρέσει πάντα να μην σκέφτομαι το τέλος της σεζόν, αλλά κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, για να εξελισσόμαστε ομάδα και πάντα να προσπαθούμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Εχω πνεύμα νικητή και θέλω πάντα να είμαι καλύτερος, οπότε θέλω να τερματίσουμε ψηλά στη βαθμολογία».



Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Μεταγραφές, Γιουβέντους: Περιζήτητος ο Ραμπιό
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος - «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
Ολυμπιακοί Αγώνες: Με «Βασιλιά» Λεμπρόν, Κάρι και Ντουράντ η νέα Dream Team των ΗΠΑ - Προκαλεί τρόμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved