Μπερνς: «Θέλω ευκαιρίες» (video)

Μπερνς: «Θέλω ευκαιρίες» (video)

Στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου του με την ΑΕΚ, ο Νέιθαν Μπερνς ελπίζει να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπάρχουν για εκείνον.

Ο Αυστραλός μεσοεπιθετικός ζητάει περισσότερες ευκαιρίες στο νέο πρωτάθλημα από τον Μανόλο Χιμένεθ, τον οποίο αποθεώνει για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει στη φετινή προετοιμασία.

-          Έχεις ακόμα μια χρονιά συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Πώς τα βλέπεις τα πράγματα;

«Πάω για την τέταρτη σεζόν μου στην Ελλάδα και θέλω να κάνω αρκετά πράγματα με την ΑΕΚ. Να αναλάβω περισσότερες ευθύνες από τα προηγούμενα χρόνια. Να πάρω περισσότερες ευκαιρίες και να αποκτήσω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Θέλω να κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Έχουμε πολλούς νέους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και μπορούμε να αποδώσουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Σε προσωπικό επίπεδο θα ήθελα αυτή τη χρονιά να μου δώσει ο προπονητής μου μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και να κάνω μια καλή σεζόν».

-          Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την προετοιμασία;

«Οι προπονήσεις είναι πολύ δυνατές φέτος. Ο προπονητής έχει δώσει μεγάλη έμφαση στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και όσο περνάει ο καιρός αυτό θα μας βγει σε καλό».

-          Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους μέχρι τώρα δεν έχεις κάνει αίσθηση με τη φανέλα της ΑΕΚ;

«Στις προηγούμενες χρονιές υπήρχαν διάφοροι παράγοντες. Πέρυσι που πίστευα ότι θα πάρω κάποιες ευκαιρίες υπήρχε το ασιατικό Κύπελλο που πήγα με την εθνική Αυστραλίας και έχασα κάποιες προπονήσεις και αρκετούς αγώνες, ενώ ήμουνα σε μια καλή στιγμή φόρμας. Ωστόσο, πιστεύω ότι θα μπορούσα να έχω δώσει περισσότερα πράγματα τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος πιστεύω ότι θα είναι η χρονιά μου, αφού δεν έχω κάτι να με αποσπάσει, θα είμαι μόνο για την ΑΕΚ. Υπάρχει μια σταθερή πρόοδος στον τρόπο με τον οποίο αγωνίζομαι. Την πρώτη σεζόν έπαιξα ελάχιστα. Τη δεύτερη δόθηκα δανεικός στην Κέρκυρα. Την τρίτη πήρα ευκαιρίες και ουσιαστικά αυτή ήταν η πρώτη μου χρονιά στην Super League. Έχω πλέον εμπειρίες, γνωρίζω πως είναι το πρωτάθλημα και μπορώ να χειριστώ την κατάσταση καλύτερα ».

-          Έχεις εντοπίσει διαφορές του κ. Χιμένεθ με τον προηγούμενο προπονητή;

«Η σημαντικότερη διαφορά είναι ότι ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ένας προπονητής ο οποίος δουλεύει πολύ με τη μπάλα. Ενώ νομίζεις ότι πνευματικά είσαι κουρασμένος, ουσιαστικά σου κάνει καλό διότι είναι πιο ενδιαφέρον από το να τρέχεις απλά σε ένα δάσος. Επειδή, όμως, και στην προηγούμενη προετοιμασία είχαμε βρεθεί σε καλή κατάσταση και κερδίσαμε όλα τα ματς που παίξαμε στην Αυστραλία, στο πρωτάθλημα δεν φάνηκε αυτό».

-          Στο ρόστερ υπάρχουν διαφορές;

«Σε σχέση με πέρυσι μπορώ να πω ότι και τα δύο ρόστερ ήταν εξίσου δυνατά. Απλά πέρυσι υπήρχαν αρκετοί παίκτες άνω των 30 ετών, ενώ φέτος έχουμε μια πιο νεανική ομάδα. Συνεπώς, μπορούμε να είμαστε πιο πιεστικοί, πιο γρήγοροι και να τηρούμε αυστηρά κάποιους κανόνες».

-          Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και αυτό της Αυστραλίας;

«Παίζω στην ΑΕΚ, μια μεγάλη ομάδα στην οποία υπάρχουν τεράστιες απαιτήσεις. Κάθε φορά που φοράμε την κιτρινόμαυρη φανέλα, οφείλουμε να δώσουμε το 100%.  Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι πιο γρήγορο. Εδώ σε κάθε ρόστερ υπάρχουν 26-27 ποδοσφαιριστές που είναι έτοιμοι να αγωνιστούν ανά πάσα στιγμή. Στην Αυστραλία υπάρχει μια βασική ενδεκάδα και 2-3 ακόμα που θα πάρουν λίγο χρόνο συμμετοχής. Συνεπώς, εδώ δεν μπορείς να χαλαρώσεις στιγμή. Πρέπει να δουλεύεις πάντα στο μάξιμουμ».

-          Σε ποιους τομείς θεωρείς ότι έχεις βελτιωθεί αυτά τα χρόνια που βρίσκεσαι στην Ευρώπη;

«Έχω βελτιωθεί στην τακτική, στη δύναμη και την φυσική κατάσταση. Εδώ προπονούμαστε σκληρά κάθε μέρα και αυτό με έχει κάνει καλύτερο σε όλα».

-          Επομένως δεν σκοπεύεις να επιστρέψεις στην πατρίδα σου σύντομα…

«Αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι. Θέλω να είμαι τουλάχιστον για 10 χρόνια ακόμα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Θα τα δώσω όλα φέτος και ελπίζω να παραμείνω στην ΑΕΚ ή οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη».

-          Αν φύγεις από την Ελλάδα, σε ποιο πρωτάθλημα θα ήθελες να αγωνιστείς;

«Είναι δύσκολη ερώτηση. Δεν είναι εύκολο να παίζεις στην Ελλάδα. Άλλοι σημαντικοί παίκτες δεν άντεξαν τόσα χρόνια όπως εγώ. Άρα, λογικά κάνω κάτι καλά. Υπάρχουν σημαντικά πρωταθλήματα όπως το γερμανικό, στην Αγγλία που είναι το όνειρό μου να παίξω. Θα ήμουνα ευτυχής να συνεχίσω για κάποια χρόνια ακόμα στην Ελλάδα. Μου αρέσει η Αθήνα, ο προπονητής μου και το ποδόσφαιρο είναι φανταστικό».

Μπερνς: «Θέλω ευκαιρίες» (video)



Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved