Τόρης: «Μας έχουν στοχοποιήσει»

Τόρης: «Μας έχουν στοχοποιήσει»

Τον Αχιλλέα Μπέο και τον Ολυμπιακό Βόλου υπεραμύνθηκε ο πρόεδρος της Θεσσαλικής ομάδας, Γιώργος Τόρης, μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, με αφορμή την απολογία του πρώτου την Τετάρτη (20/7), για την υπόθεση με τα «στημένα» παιχνίδια.

Ο κ. Τόρης, ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου, διαβάζοντας την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου νιώθει την ανάγκη να ενημερώσει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και όλο το φίλαθλο κόσμο της Ελλάδας για τα τεκταινόμενα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός Βόλου έχει στοχοποιηθεί και δέχεται μία συστηματική και μεθοδευμένη επίθεση, με σκοπό την άδικη τιμωρία του και πρόσχημα τη δήθεν κάθαρση.

Ο πρώην πρόεδρος της ομάδας μας βιώνει τη στοχοποίηση αυτή κρατούμενος στις δικαστικές φυλακές του Ναυπλίου στερώντας του την ελευθερία του και το δικαίωμα να υπερασπιστεί ελεύθερος την αθωότητά του.

Σήμερα οφείλω για τον φίλαθλο κόσμο και την ομάδα μας, τον Ολυμπιακό Βόλου, να σας παρουσιάσω μέρος των μοναδικών συνομιλιών, όπου αναφέρεται το όνομα της ομάδας μας, ο Ολυμπιακός Βόλου.

Οι εν λόγω συνομιλίες έχουν αποσιωπηθεί σκοπίμως, διότι αποδεικνύουν ότι το θύμα του σκανδάλου των στημένων αγώνων ήταν ακριβώς η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου και ουδέποτε υπήρξε πρωταγωνιστής, παραγκάρχης και πόσο μάλλον αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, ο Αχιλλέας Μπέος.

Στην πρώτη συνομιλία αποδεικνύεται ότι στον αγώνα Ολυμπιακός Βόλου- Ξάνθη είχαν ορίσει διαιτητή, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες τους, τον κ. Τσινιάρη, κάρι που ο Ολυμπιακός Βόλου το είχε καταγγείλει στις 11 Απριλίου 2011 μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του, με σκοπό να σώσει την ομάδα μας στα επόμενα παιχνίδια με ΄Αρη και Ολυμπιακό.

Όλες οι κάρτες που έδειξε ο κ. Τσινιάρης ήταν στοχοποιημένες σε παίκτες που βρίσκονταν στο όριο, δηλαδή κάρτες ουσίας, σύνολο δεκατρείς κάρτες για παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου και στης Ξάνθης, ώστε να μην παίξουν ξανά οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές σε επόμενα ματς, με αποτέλεσμα στο παιχνίδι Άρης – Ολυμπιακός Βόλου η ομάδα μας να παίξει με μείον εννέα βασικούς παίκτες.
Και όλοι εσείς είδατε πως τελικά έχασε και τον τρόπο που έχασε.

Συνομιλία δεύτερη: Στη δεύτερη συνομιλία ο κ. Ψωμιάδης συζητά με τον κ. Πατέρα μετά τον αγώνα Άρης – Ολυμπιακός Βόλου, όπου αναφέρεται ότι ο κ. Κάκος γ…. τον χοντρό, δηλαδή τον κ. Αχιλλέα Μπέο. Και συζητούν πως θα προετοιμαστούν για να ξανάγα…. το Βόλο και τον κ. Μπέο στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Ύστερα από όλα αυτά θέτω τα εξής ερωτήματα στους αρμόδιους φορείς και περιμένουμε πλέον μαζί με το σύνολο του φίλαθλου κόσμου τις απαντήσεις.
Πρώτον, πως είναι δυνατόν οι κ.κ. Πατέρας και Ψωμιάδης με εντολές τους να ορίζουν διαιτητές που μπορούν να ελέγχουν στους αγώνες του Ολυμπιακού Βόλου ώστε να μας θέσουν εκτός Ευρώπης, προς όφελος φυσικά φιλικά προσκείμενης ομάδας του κ. Πατέρα και την ίδια στιγμή ο κ. Αχιλλέας Μπέος να φέρεται ως «παραγκάρχης» και αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης; Μήπως τελικά κάτι δεν κολλάει σε αυτό το σενάριο;

Δεύτερον, μήπως ο πραγματικός παραγκάρχης είναι άλλος, όπως καταφανέστατα προκύπτει από τις πιο πάνω συνομιλίες, οι οποίες περιέργως δεν έχουν προβληθεί και αξιολογηθεί αναλόγως;  Και πως είναι δυνατόν το συγκεκριμένο πρόσωπο να μην έχει καν κληθεί από την αρμόδιο εισαγγελέα και από την πειθαρχική επιτροπή για τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, μέχρι και σήμερα;

Μετά από όλα αυτά ο φίλαθλος κόσμος περιμένει από εσάς τους δημοσιογράφους να δημοσιεύσετε και να σχολιάσετε τα αληθινά στοιχεία και από τους αρμοδίους φορείς να δώσουν απαντήσεις σε όλα αυτά.

Περιμένουμε όλοι να μας εξηγήσουν πως γίνεται ο φερόμενος ως παραγκάρχης και αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, Αχιλλέας Μπέος, να ελέγχει τα πάντα, όταν καταφανέστατα υπάρχει κύκλωμα ανθρώπων που λειτουργεί εις βάρος του ιδίου και του Ολυμπιακού Βόλου, όπως αποδεικνύεται από τα μοναδικά σημεία των ηχογραφημένων συνομιλιών, στα οποία αναφέρεται το όνομα του Ολυμπιακού Βόλου.

Γιατί άραγε επιμένουν ο Ολυμπιακός Βόλου να γίνει το εξιλαστήριο θύμα; Γιατί ορισμένοι δημοσιογράφοι χωρίς στοιχεία στοχοποιούν τον Ολυμπιακό Βόλου και μεθοδεύουν την τιμωρία του; Ποιους εκπροσωπούν και ποια συγκεκριμένα συμφέροντα εξυπηρετούν;

Και το χειρότερο. Γιατί φέρονται σαν να επιζητούν την τιμωρία του Ολυμπιακού Βόλου λες και έχουν την πληροφόρηση ή ακόμη χειρότερα γιατί προσπαθούν τόσο κραυγαλέα να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη.

Επίσης, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει τη δύναμη να ελέγχει κανάλια και ραδιόφωνα ούτε έχει δικούς του δημοσιογράφους, αλλά πιστεύουμε ότι ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας υπάρχουν έντιμοι δημοσιογράφοι που δεν υποκύπτουν σε πιέσεις και θα σταθούν στο ύψος της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψιν όλων σας ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν πρόκειται να γίνει το εξιλαστήριο θύμα κανενός και για κανέναν λόγο.
Ήδη η οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου πληρώνει αυτή τη στοχοποίηση με την προσωρινή κράτηση του πρώην προέδρου μας, κ. Αχιλλέα Μπέου, και τη βιώνει ακόμα και μέσω κάποιου απλού φιλάθλου, του οποίου άδικα του στερεί τη χαρά που πρέπει να νιώσει για τις ιστορικές επιτυχίες της ομάδας μας.

Τέλος, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καλεί όλους τους φιλάθλους την Πέμπτη (21/7) 21.00 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο στον ευρωπαϊκό αγώνα πρόκρισης με τη Ραντ.
Τους καλεί όλους να στηρίξουν την ομάδα και να δείξουν με την παρουσία τους στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως ο Ολυμπιακός Βόλου ανήκει σε όλο το Βόλο και όλη τη Μαγνησία και κάνει υπερήφανους όχι μόνο εμάς, αλλά και όλους τους Έλληνες.

Εκπροσωπούμε τη χώρα μας στο εξωτερικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ήδη προσφέραμε βαθμούς στο κύπελλο UEFA και θα προσφέρουμε κι άλλους αν μας αφήσουν ήσυχους να παίξουμε την μπάλα που ξέρουμε και επιτέλους ας μιλήσουμε λίγο έξω από τα δόντια και αυτό αφορά όλους τους υγιείς φιλάθλους που είναι γνώστες και λάτρεις του ποδοσφαίρου, αλλά και τους δημοσιογράφους.

Με βάση την απόδοση, την αγωνιστική συμπεριφορά του Ολυμπιακού Βόλου καθόλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και των play off, αλλά και κατά το πρώτο «παρθενικό» του ευρωπαϊκό παιχνίδι: Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν και είναι η ομάδα που έπαιξε και παίζει το πιο εντυπωσιακό ποδόσφαιρο;
Κοιτάζουμε στα μάτια όλους τους αντιπάλους και για αυτό μάλιστα χειροκροτούμεθα από όλους τους φιλάθλους μας και των αντιπάλων ομάδων.

Τελικά αξίζει ή δεν αξίζει ο Ολυμπιακός Βόλου την καταξίωση που κέρδισε με το σπαθί του μέσα στα γήπεδα και κάποιοι επιχειρούν αδίκως να τη στερήσουν στα χαρτιά;

Πείτε μας και εσείς δημοσιογράφοι που έχετε παρακολουθήσει όλους τους αγώνες του Ολυμπιακού Βόλου την προηγούμενη σεζόν. Ποια αντίπαλη ομάδα διαμαρτυρήθηκε για τυχόν διαιτητικά λάθη εις όφελος του Ολυμπιακού Βόλου ή για κάποια μεταξύ μας παιχνίδια;»

Στη συνέχεια ο Γιώργος Τόρης, δέχθηκε ερωτήσεις:

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος από όλες τις πλευρές για την αυριανή δοκιμασία στο πειθαρχικό όργανο της Super  League;

« Πανέτοιμος. Υπάρχει νομική υπηρεσία της ομάδας που χειρίζεται αυτά τα θέματα. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει κάνει τίποτα, δεν φοβάται τίποτα. Δεν υπάρχει λόγος να τιμωρηθεί».

Για τον σχεδιασμό ενόψει της νέας περιόδου;

«Κατ’ αρχήν ο σχεδιασμός έχει φτάσει σε κάποιο σημείο, όχι στο 100%. Τα έσοδα είναι μειωμένα, αλλά είμαστε από τις ελάχιστες ομάδες στο χώρο της Super League που δεν πουλήσαμε ούτε έναν βασικό παίκτη για λόγους επιβίωσης. Ήδη ενισχύσαμε την ομάδα με 4 παίκτες και έπεται συνέχεια».

Έχει δημιουργηθεί τρομερή εντύπωση από το μένος που υπάρχει από τα ΜΜΕ. Σκοπεύει ο Ολυμπιακός να κινηθεί νομικά εναντίον τους;

«Ο Ολυμπιακός θέλει να αποδείξει ότι είναι αθώος και να παίξει μπάλα μέσα στο γήπεδο και να χειροκροτηθεί για άλλη μία χρονιά από όλο το φίλαθλο κόσμο της Ελλάδος».



Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved