«Έχω ευθύνη απέναντι στον κόσμο»

«Έχω ευθύνη απέναντι στον κόσμο»

Για την προετοιμασία, το ρόστερ και όπως αυτό διαμορφώνεται, τα οικονομικά δεδομένα στον ΠΑΟΚ, αλλά και το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, μίλησε ο Πάμπλο Γκαρσία στους εκπροσώπους του Τύπου, στην Ολλανδία, όπου προετοιμάζεται ο «δικέφαλος του βορρά».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αρχικά ο Γκαρσία μίλησε για την κατάσταση του ποδιού του:

«Πιο πολύ μένω έξω προληπτικά…  Είναι η επέμβαση στο γόνατο και ο καθαρισμός που σίγουρα θέλει χρόνο. Οι διπλές προπονήσεις και η προετοιμασία κάπως το επιβάρυναν».{textlink}

-Πάμπλο τι σημαίνει για εσένα η αποχώρηση του Βιτόλο; Τι σημαίνει για την ομάδα;

«Έφυγε και ο Βιτόλο αλλά και ο Μουσλίμοβιτς. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Οι παίκτες περνάνε, οι προπονητές το ίδιο, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι παραμένει η ομάδα και αυτή πρέπει να πηγαίνει μπροστά».

-Από όσα είδες και από την εμπειρία σου πως βλέπεις να ξεκινάει η ομάδα;

«Αυτό που θέλω να πω είναι ότι έγινε καλή δουλειά στην φυσική κατάσταση. Αυτό βέβαια δεν σου δημιουργεί ασφάλεια για όλη την χρονιά, ενώ και από τα φιλικά δεν μπορούν να βγαίνουν πολλά συμπεράσματα. Ότι έγινε όμως καλή δουλειά, αυτό ισχύει».

-Ο ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμος σε δέκα μέρες που παίζει στην Ευρώπη;

«Πιστεύω πως ναι. Από εκεί και πέρα ο κάθε προπονητής έχει τον δικό του τρόπο δουλειάς για να είσαι έτοιμος όταν ξεκινάς τα παιχνίδια. Επειδή όμως πάντα υπάρχουν ελλείψεις και προβλήματα χρειάζεται ψυχή και καρδιά για να τα ξεπεράσουμε».

-Πως βλέπεις το γεγονός ότι ο προπονητής αναζητά την ενίσχυση στα χαφ μια και εκεί δεν έχει πάρει αυτά που θα ήθελε;

«Δεν ξέρω πως σκέφτεται. Βλέπει προφανώς κάποια ειδικά πράγματα. Εγώ δεν ξέρω τι λείπει, ξέρω όμως ότι παίκτες σας τον Αρίας και τον Μπαλάφα, πρέπει να έχουν τις ευκαιρίες τους».

-Ξεκινάς με καλή διάθεση αυτή την χρονιά η οποία βάση συμβολαίου είναι και η τελευταία στον ΠΑΟΚ. Θα είναι όμως;

«Έχω καλή διάθεση γιατί αγαπώ το ποδόσφαιρο. Κάθε χρονιά όταν ξεκινάει νιώθω σα να κάνω το δικό μου ντεμπούτο. Δεν ξέρω πόσο ακόμη θα παίξω ποδόσφαιρο γι’ αυτό προσπαθώ και παίζω σε κάθε παιχνίδι σαν αυτό να είναι το τελευταίο».  

-Είχες πει στην διάρκεια της χρονιάς ότι πρέπει η ομάδα να ξεκινήσει μία ανανέωση. Τι βλέπεις σε αυτό τον τομέα;

«Δεν ξέρω τι σκέφτονται διοίκηση και προπονητής σίγουρα όμως δεν γίνεται η ομάδα να ξεκινήσει και άλλη χρονιά με τέτοιο μέσο όρο ηλικίας». 

-Τι σημαίνει για εσένα η δήλωση του προπονητή ότι ζήτησε εξ αρχής να μην φύγουν από την ομάδα Γκαρσία – Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδης;

«Το είχα ακούσει αυτό και σίγουρα σε τέτοιες περιπτώσεις αισθάνεσαι ωραία. Αυτό όμως σημαίνει για εμένα ότι πρέπει και πάλι να δώσω το 100% γιατί έχω μεγάλη ευθύνη απέναντι στην ομάδα και στον κόσμο». 

-Στην ομάδα φαίνεται ότι υπάρχουν ελλείψεις. Θεωρείς ότι με βάση αυτές μπορεί να γίνει η καλή περσινή ευρωπαϊκή πορεία;

«Σίγουρα αν φύγουν κάποιοι παίκτες πρέπει να έρθουν άλλοι. Δεν μπορώ να τοποθετηθώ εγώ στο τι λείπε . Έχω την άποψή μου, αλλά πρέπει να υπάρχει και ένας σεβασμός».  

-Πάμπλο ο ΠΑΟΚ είχε και άλλες φορές οικονομικά προβλήματα. Φέτος τι μπορεί να γίνει και από εσάς τους παίκτες αν επαναληφθούν κάποιες καταστάσεις;

«Όλοι βλέπουμε ότι παγκόσμια το ποδόσφαιρο είναι χάλια. Ξέρουμε ότι και στον ΠΑΟΚ υπάρχουν καθυστερήσεις και τις απόψεις μας για το θέμα τις ξέρουν ο Παντελής και ο Βρύζας που τώρα επέστρεψε. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και πρέπει να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά που τώρα ξεκινούν και όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν για την ομάδα. Πολύ απλά πρέπει να μιλάμε ευθέως για τα θέματα αυτά. Με δύο λόγια λύνονται οι παρεξηγήσεις».

-Ξεκινάς την τέταρτη χρονιά στον ΠΑΟΚ. Σε αυτή την ομάδα τελικά σε δένουν και άλλα πράγματα σε σχέση με άλλες ομάδες;

«Σίγουρα είναι η ομάδα που έμεινα τα περισσότερα χρόνια. Ποτέ δεν το φαντάστηκα, αλλά έτσι είναι η ζωή. Το μόνο που τώρα θέλω να πω είναι ότι είμαι χαρούμενος, ότι γνώρισα ένα από τα καλύτερα μέρη και συνάντησα κόσμο που με αγάπησε περισσότερο από οπουδήποτε αλλού.  Δεν γνωρίζω πόσο ακόμη θα παίξω μπάλα, αλλά είμαι 34 και όταν από την ομάδα μου πουν ότι δεν μπορείς άλλο, θα μαζέψω τα πράγματά του και θα φύγω. Σίγουρα το πότε θα σταματήσω το ποδόσφαιρο θα το αποφασίσω εγώ. Δεν λέω από τον ΠΑΟΚ. Γενικά αναφέρομαι…».

Όσον αφορά στα στημένα ελληνικά παιχνίδια και αν ξαφνιάστηκε από τις αποκαλύψεις, είπε:

«Όχι, δεν ξαφνιάστηκα απ’ ότι έγινε γνωστό, γιατί εγώ ήμουν εκείνος που είπε ότι υπάρχει μαφία στο ποδόσφαιρο, κάτι βέβαια που δεν συμβαίνει μόνο εδώ. Και η Γιουβέντους πρωταγωνίστησε σε τέτοιες υποθέσεις, αλλά έπεσε στην δεύτερη κατηγορία. Και εδώ στην Ελλάδα πρέπει να πέσουν ομάδες στην δεύτερη κατηγορία. Και να επιστραφούν όλα τα ψεύτικα τρόπαια. Πρέπει το κακό να κοπεί από την ρίζα».

-Εσύ λες ότι εδώ περνάς καλά και σου αρέσει, από την άλλη όμως μιλάς και για μαφία….

«Όταν εσύ δουλεύεις σκληρά για να πετύχεις πράγματα και δεν τα καταφέρνεις όπως πρόπερσι στον αγώνα με τον Άρη όπου ίσως να χάσαμε ένα πρωτάθλημα με διαιτητές να είναι διατεθειμένοι να μην κάνουν καλά την δουλειά τους, τι να πεις… Όλη την έμπνευση που έχεις την χάνεις για κάποια νομίσματα…»



Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved