Οι «πράσινοι» σε ακτίνες

Οι «πράσινοι» σε ακτίνες

Το Onsports περνάει από… κόσκινο τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που ακολούθησαν την προετοιμασία της ομάδας στο Κίτσμπουελ.

 

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν έκανε διακρίσεις σε ασκήσεις ή συμμετοχές στα φιλικά, με εξαίρεση το τελευταίο με την Κολωνία όπου οι «βασικοί» έπαιξαν παραπάνω λεπτά, έτσι όλοι μπορούν να κριθούν υπό την ίδια σκοπιά, με βάση κυρίως αυτά που έδειξαν στα φιλικά και πόσο ανταποκρίνονταν στα όσα ζητούσε ο Πορτογάλος στις προπονήσεις.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Αλέξανδρος Τζόρβας: Θετικός σε όλα τα παιχνίδια και με μεγάλη όρεξη για δουλειά σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, ο Τζόρβας προορίζεται και φέτος για βασικός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού και έδειξε διάθεση να βελτιώσει τις όποιες αδυναμίες του, δουλεύοντας πολλές ώρες με τον Βασίλη Αλεξούδη όπως και οι υπόλοιποι πορτιέρο

Στέφανος Κοτσόλης: Είναι εμφανές ότι έπαιξε σε όλα τα φιλικά με όπλο την εμπειρία του. Με καλές τοποθετήσεις, έξυπνες επεμβάσεις και αρκετή δουλειά στις προπονήσεις, ο Κοτσόλης θα αποτελέσει την πρώτη επιλογή του Φερέιρα σε περίπτωση που δεν μπορεί να αγωνιστεί ο Τζόρβας.

Ορέστης Καρνέζης: Έδειξε καλά στοιχεία στα φιλικά και φαίνεται να έχει ξεπεράσει πλήρως κυρίως το. ψυχολογικό κομμάτι που τον εμπόδιζε μετά το περσινό παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Αν και έδειχνε να μην υπολογίζεται πριν την προετοιμασία, ίσως πάρει τελικά την ευκαιρία του.

Αλέξανδρος Ταμπάκης: Ο νεαρός πορτιέρο φάνηκε πως έχει ταλέντο αφού πραγματοποίησε κάποιες εξαιρετικές επεμβάσεις στα διπλά στο Κϊτσμπουελ, όπως όμως έχει πει και ο Φερέιρα, αυτό που μετράει για αυτόν τώρα είναι να πάρει τις εμπειρίες, να μάθει πράγματα και να δουλέψει έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να πάρει θέση στην πρώτη ομάδα

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Γιοσού Σαριέγκι: Από τους καλύτερους στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού ο Βάσκος. Με ξεκάθαρο ρόλο στο «τριφύλλι» αφού ψηφίστηκε και αρχηγός της ομάδας, ήταν πρώτος σε όλες τις ασκήσεις και έδειξε στον Φερέιρα ότι μπορεί να υπολογίζει στην εμπειρία και τις ικανότητές του.

Ζαν Αλεν Μπουμσόνγκ: Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη φημολογία περί αποχώρησής του, ο Γάλλος ως απόλυτος επαγγελματίας δούλεψε σύμφωνα με τις εντολές του προπονητή όλο αυτό το διάστημα και έχει θέσει ξεκάθαρη υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα της ομάδας.

Σεντρίκ Καντέ: Αν και ξεκίνησε αρκετά καλά στην προετοιμασία και στο φιλικό με την Λεχ Πόζναν, ο αμυντικός από το Μάλι στη συνέχεια έμεινε πίσω λόγω ενός προβλήματος στον τετρακέφαλο και έτσι δεν μπορεί να υπάρξει ξεκάθαρη κριτική για το πώς τα πήγε στο Κίτσμπουελ. Είναι δεδομένο ότι θα συγκαταλέγεται ωστόσο μεταξύ των βασικών της νέας σεζόν.

Λουκάς Βύντρα: Ακόμα μια χρονιά που ο Βύντρα είναι πρώτος σε όλες τις ασκήσεις, στις οδηγίες του προπονητή και στον επαγγελματισμό. Ο ακραίος μπακ του Παναθηναϊκού έδειξε πολύ καλή εικόνα στην Αυστρία, φάνηκε να έχει καταλάβει πως πλέον είναι από τους πιο έμπειρους της ομάδας και πρέπει να αναλάβει ευθύνες ενόψει της νέας σεζόν.

Νίκος Σπυρόπουλος: Σε καλή κατάσταση ο αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού, δούλεψε καλά σε όλο αυτό το διάστημα και θεωρείται δεδομένο ότι θα έχει θέση βασικού τη νέα σεζόν. Έδειξε να έχει αναπτύξει πλέον εξαιρετική συνεργασία με τον Σεμπάστιαν Λέτο και να αναλαμβάνει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες.

Γιούρκας Σεϊταρίδης: Αν και στις προπονήσεις έδειχνε να είναι σε καλή κατάσταση, ο Σεϊταρίδης δεν είχε το ίδιο πρόσωπο στα φιλικά. Αρκετά «βαρύς» στις κινήσεις του, με εκλάμψεις στην απόδοσή του, φάνηκε να θέλει πολύ δουλειά για να επιστρέψει στα παλιά, καλά του στάνταρ.

Γιώργος Ιωαννίδης: Ο νεαρός αριστερός μπακ του «τριφυλλιού» ήταν αρκετά καλός τόσο στις προπονήσεις και στα φιλικά. Επιθετικά φάνηκε να έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, όμως χρειάζεται δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι όπου αντιμετωπίζει προβλήματα.

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος: Ο νεαρός άσος των «πρασίνων» ακολούθησε για πρώτη φορά την προετοιμασία της ανδρικής ομάδας και η απειρία του φάνηκε σε αρκετά σημεία. Ωστόσο έδειξε μεγάλη διάθεση για δουλειά στις προπονήσεις και ο Φερέιρα πιστεύει ότι θα έχει την ευκαιρία του στο μέλλον.

Ματίας Μπιάρσμιρ: Ως κεντρικός αμυντικός ο Σουηδός δεν μπόρεσε να δείξει και πολλά γιατί ο Φερέιρα τον δοκίμασε τρεις φορές σαν αμυντικό μέσο. Δεν τα πήγε κι άσχημα στο δεκαήμερο της προετοιμασίας, όμως δεν είναι βέβαιο ότι έχει πείσει τον Πορτογάλο πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ.

Μπράις Μουν: Βρέθηκε ξανά σε προετοιμασία του Παναθηναϊκού και η αρχική του εικόνα με τα περιττά κιλά ήταν. απογοητευτική. Ωστόσο στην παρουσία του στην Αυστρία έδειξε να θέλει να βελτιωθεί και να προσπαθήσει για μια θέση στην ομάδα, αν και δύσκολο να τα καταφέρει.

ΜΕΣΟΙ

Γιώργος Καραγκούνης: Ο γνωστός Καραγκούνης, με το αστείρευτο πάθος και την όρεξη για δουλειά. Τα ράμματα στο άνω χείλος δεν τον πτόησαν και έχασε μόνο το πρώτο φιλικό της ομάδας, δείχνοντας ότι με την εμπειρία του και τις δυνάμεις του μπορεί να σώσει καταστάσεις στο κέντρο της ομάδας.

Κώστας Κατσουράνης: Φέτος χωρίς την πίεση και την κούραση του περσινού καλοκαιριού, ο Κατσουράνης θα πρέπει να αποτελέσει τον ιθύνοντα νου του Παναθηναϊκού. Ο Πατρινός μέσος ήταν αρκετά καλός τόσο στις προπονήσεις όσο και στα φιλικά, όσο του επέτρεπαν οι δυνάμεις του λόγω προετοιμασίας.

Σωτήρης Νίνης: Σε ρόλο αριστερού εσωτερικού χαφ και με πολλές συμβουλές και υποδείξεις από τον Φερέιρα, ο Νίνης θα μπορούσε να έχει πάει ακόμα καλύτερα, αν δε του έβγαινε σε κάποια σημεία η κόπωση από τις προπονήσεις. Ο Πορτογάλος τον πιστεύει και χρειάζεται να πάρει πάνω του αρκετές ευθύνες όπως φάνηκε από τα όσα είδαμε στην Αυστρία.

Σεμπάστιαν Λέτο: Ο Αργεντινός φέτος πρέπει να αποτελέσει έναν από τους ηγέτες της ομάδας και έδειξε να έχει κατανοήσει πλήρως το ρόλο του. Περισσότερο ομαδικός, με διάθεση για δουλειά στις προπονήσεις αλλά και αρκετές πρωτοβουλίες στο παιχνίδι του, ο Λέτο ήταν εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού στην Αυστρία.

Σιμάο Μάτε Τζούνιορ: Ο μοναδικός καθαρόαιμος αμυντικός μέσος της ομάδας, έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση στο Κίτσμπουελ. Ο Μοζαμβικανός άλλωστε πάντα είναι αστείρευτος σε δυνάμεις, ενώ προσπαθεί μέσω των προπονήσεων να βελτιώσει και τις αδυναμίες του που αφορούν στον τομέα της δημιουργίας. Πολύτιμο όπλο για τον Φερέιρα στη διάρκεια της σεζόν, αναμφίβολα.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Ο άτυχος της προετοιμασίας. Από τις πρώτες μέρες στην Αυστρία δούλευε σε εξαιρετικούς ρυθμούς, ήταν καλά και ο ίδιος φαινόταν να έχει καταλάβει πως φέτος ήταν η χρονιά του. Ο τραυματισμός όμως στο φιλικό με την Σίβασπορ, τον αφήνει πλέον πίσω αφού θα μείνει εκτός μάχης ως τα Χριστούγεννα, του στερεί την ικανότητα να εξαργυρώσει την καλή δουλειά που έκανε ως τότε.

Στέργος Μαρίνος: Μια εξαιρετική εικόνα έδειξε στις προπονήσεις ο μέσος του Παναθηναϊκού. Ο Μαρίνος έχει μπροστά του την ευκαιρία να αποδείξει ότι αξίζει μια θέση στην ενδεκάδα, αφού θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο δεξιός χαφ της ομάδας στα ματς με την Οντένσε, έχοντας παρουσιάσει ένα πολύ καλό πρόσωπο στην προετοιμασία στο Κίτσμπουελ.

Ελίνι Δημούτσος: Ο νεαρός μέσος έδειξε διάθεση και όρεξη να δουλέψει στην Αυστρία, προσπάθησε αρκετά και πάλεψε στις προπονήσεις και στα φιλικά, περιμένοντας πλέον την κρίση του Φερέιρα για το αν θα παραμείνει στο ρόστερ ή όχι, ενώ αναμένεται και η ενίσχυση της ομάδας του.

Σπύρος Φουρλάνος: Τεχνίτης αλλά «ντελικάτος» ο νεαρός μέσος του Παναθηναϊκού. Προσπάθησε αρκετά στην προετοιμασία, όμως θέλει ακόμα δουλειά και να δυναμώσει αρκετά έτσι ώστε να πάρει μια θέση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Σωτήρης Λεοντίου: Ο αριστεροπόδαρος άσος του Παναθηναϊκού έκανε το μεγάλο βήμα με την επιστροφή του στην Παιανία από το δανεισμό του σε Καβάλα και Ηλιούπολη και προσπάθησε να δείξει στον Φερέιρα τον καλύτερό του εαυτό. Ο Φερέιρα θα κρίνει αν μπορεί να τον κρατήσει στο ρόστερ.

Νταμιέν Πλεσί: Ο Γάλλος φάνηκε αρκετά νωθρός και στις προπονήσεις και στα φιλικά και δύσκολα θα καταφέρει να πάρει μια θέση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού για τη νέα περίοδο, αφού φαίνεται ότι δεν έχει πείσει για τις ικανότητές του. Άλλωστε είναι στη λίστα με τους υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστές.{textlink}

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Σίλβα Κλέιτον: Αν και η θέση του είναι στη μεσαία γραμμή, ο Φερέιρα τον δοκίμασε σε ρόλο επιθετικού. Η αγωνιστική απραξία ήταν εμφανής στον Βραζιλιάνο, που όμως έχει αποφασίσει να πάρει μια θέση στον Παναθηναϊκό και έδειξε να το προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις στην Αυστρία.

Αντώνης Πετρόπουλος: Ο μοναδικός καθαρόαιμος επιθετικός του Παναθηναϊκού, έμεινε μακριά από το γκολ στην Αυστρία. Στις προπονήσεις δούλεψε εντατικά, κατάφερε να είναι μέσα στις φάσεις στα φιλικά, όμως ήταν άτυχος σε κάποιες περιπτώσεις. Έχει τις ικανότητες και θα τραβήξει όλο το. «κουπί» μέχρι να αποκτηθεί ένας παρτενέρ του.

Οι «πράσινοι» σε ακτίνες



Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 28 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved