Η επιστροφή δρομολογεί εξελίξεις

Η επιστροφή δρομολογεί εξελίξεις

Στη βάση του επιστρέφει σήμερα (18/07) ο ΠΑΟΚ μετά από δύο εβδομάδες προετοιμασίας, καθώς στις  2 μ.μ είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση της αποστολής από το Ντίσελντορφ για Θεσσαλονίκη.

Η επιστροφή αυτή δρομολογεί και τις αντίστοιχες εξελίξεις σε διοικητικό αλλά και μεταγραφικό επίπεδο, καθώς οι Θοδωρής Ζαγοράκης και Ζήσης Βρύζας αναμένεται να πιάσουν άμεσα δουλειά.

Ο Λάζλο Μπόλονι δεν θα ακολουθήσει την αποστολή, αφού θα βρεθεί για δύο ημέρες στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου διαμένει η οικογένειά του και θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη (20/07). Ο Ρουμάνος τεχνικός έδωσε διήμερο ρεπό στους ποδοσφαιριστές του για να ξεκουραστούν μετά από δύο εβδομάδες προετοιμασίας.

Παράλληλα ο ίδιος έβαλε επί τάπητος μαζί με τον Ζήση Βρύζα και τον Παντελή Κωνσταντινίδη τα μεταγραφικά ζητήματα της ομάδας, με ιδιαίτερη έμφαση στην απόκτηση ενός χαφ, ενώ θα βρίσκεται και σε τηλεφωνική επαφή μαζί τους και το διήμερο που θα παραμείνει στη Νίκαια.

Με την επιστροφή του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη θα δρομολογηθεί και το ραντεβού της διοίκησης με τους Βασίλη Φλωρίδη και Γιώργο Σαχπατζίδη που επιθυμούν να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΠΑΟΚ και ο σύλλογος περιμένει απ’ αυτούς να δώσουν εγγυήσεις για την οικονομική τους επιφάνεια.

Στην Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα και το νέο μεταγραφικό απόκτημα του «Δικεφάλου του Βορρά», Γιώργος Γεωργιάδης, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του (διάρκειας τριών χρόνων), ώστε να τεθεί το συντομότερο δυνατόν στη διάθεση του Λάζλο Μπόλονι.

Oι «πονοκέφαλοι» του Μπόλονι

Μπορεί ο Λάζλο Μπόλονι να δήλωσε «τρομαγμένος από το επίπεδο ορισμένων παικτών του ΠΑΟΚ», ωστόσο μετά το φιλικό με την Εουπεν η αγωνιστική εικόνα της ομάδας δεν είναι το μοναδικό πράγμα που θα πρέπει να τον ανησυχεί.

Οι τραυματισμοί των Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Βλάνταν Ιβιτς έρχονται να προσθέσουν έναν ακόμα «πονοκέφαλο» στον Ρουμάνο τεχνικό που βλέπει όχι μόνο τα κενά του ρόστερ να μην συμπληρώνονται, αλλά να χάνει και κάποια από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ομάδας στα οποία βασιζόταν για τους ευρωπαϊκούς αγώνες του «Δικεφάλου του Βορρά».

Οι δύο ποδοσφαιριστές αποχώρησαν με ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο και οι πρώτες ενδείξεις μιλούν για θλάση, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί σημαίνει πως προλαβαίνουν οριακά το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του ΠΑΟΚ στις 28 Ιουλίου.

Η περίπτωση του Σαλπιγγίδη είναι η πιο σοβαρή, καθώς αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι για θλάση δευτέρου βαθμού, θα απουσιάσει για μεγαλύτερο ακόμα χρονικό διάστημα και ο «πονοκέφαλος» του Μπόλονι θα… επιδεινωθεί, καθώς η ομάδα αναζητά στράικερ και ο
«Σάλπι» θα μπορούσε να καλύψει το κενό στην κορυφή της επίθεσης.

Εκτός των δύο προαναφερθέντων ξεκάθαρα δεν είναι τα πράγματα ούτε με τον Φωτάκη που έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και εκφράζονται φόβοι για ζημιά στο μηνίσκο, ενώ εξαιτίας ενοχλήσεων δεν αγωνίστηκε κόντρα στην Εουπεν ούτε ο Πάμπλο Γκαρσία που, πάντως, αναμένεται να λάβει μέρος στο φιλικό της Παρασκευής, για το οποίο αναζητείται αντίπαλος.

Όπως γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι μεγάλο, τόσο στην επίθεση όσο και στο κέντρο, όπου εκτός των άλλων έχει αποχωρήσει και ο Βίκτορ Βιτόλο. Ο Λάζλο Μπόλονι έχει αποφύγει να ξεκαθαρίσει αν επιθυμούσε την παραμονή του Ισπανού αμυντικού μέσου, ωστόσο είναι βέβαιο ότι ψάχνει έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του, που όμως να μπορεί και να «κουβαλήσει» τη μπάλα στη μεσαία γραμμή. Το ζήτημα είναι πως ένας παίκτης με αυτά τα χαρακτηριστικά κοστίζει και ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία μείωσης του μπάτζετ, οπότε γεννάται το ερώτημα  κατά πόσο είναι σε θέση να διαθέσει ένα αρκετά «αλμυρό» ποσό για να τον αποκτήσει, ικανοποιώντας τον Ρουμάνο τεχνικό. Από την άλλη, πάλι, είναι βέβαιο ότι η οικονομική κρίση δημιουργεί ευκαιρίες για τις ομάδες, οπότε ένα ακόμα ενδιαφέρον ερώτημα είναι το κατά πόσον ο ΠΑΟΚ θα είναι σε θέση να τις εκμεταλλευτεί.

Αδιευκρίνιστο έχει μείνει, εξάλλου, το θέμα των χθεσινών δηλώσεων του Μπόλονι για το επίπεδο των ποδοσφαιριστών του, αφού δεν ξεκαθάρισε αν αυτές αφορούν τους παίκτες που χρησιμοποίησε προς το φινάλε του αγώνα, τους οποίους έτσι κι αλλιώς δεν υπολογίζει, ή αν το «καμπανάκι» που χτύπησε αφορά και παίκτες που υπολογίζει ως βασικούς.

Το βέβαιο είναι πως ο Μπόλονι θέλει να αλλάξει τη λειτουργία στη μεσαία γραμμή της ομάδας, αλλά αφενός δεν υπάρχουν στο ρόστερ οι παίκτες που θα του επιτρέψουν να το κάνει, αφετέρου δεν μπορεί να πάρει «ανάσα» από τους τραυματισμούς. Ο Ρουμάνος τεχνικός έχει ζητήσει μεταγραφές και έγκειται πλέον στη διάθεση και τα αντανακλαστικά της διοίκησης να κινηθεί ουσιαστικά και γρήγορα, προκειμένου να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του προπονητή της ομάδας.



Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Έφτιαξε τζατζίκι η κυρία Μαξίμοβιτς!
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved