Περιμένοντας Οντένσε και μεταγραφές

Περιμένοντας Οντένσε και μεταγραφές

Το Onsports ακολούθησε για δέκα μέρες την προετοιμασία του Παναθηναϊκού και καταγράφει το γιατί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έκανε τον προγραμματισμό του με βάση τον προκριματικό του Champions League αλλά και τις πιθανές προσθήκες στο ρόστερ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ανέβασε κατακόρυφα την ένταση των προπονήσεων εδώ στο Κίτσμπουελ, κάτι που συζητήθηκε, ωστόσο είχε την δική του εξήγηση για αυτό και την συνέδεσε απόλυτα με το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός σε οκτώ μέρες δίνει το πρώτο του επίσημο παιχνίδι.

Παράλληλα, ο 65χρονος προπονητής δούλεψε αρκετά στην τακτική, όμως σε ένα-δυο συστήματα τα οποία ακολουθεί η ομάδα και τα οποία έχουν να κάνουν και με το τι παίκτες έχει ζητήσει ο ίδιος ο Φερέιρα να προστεθούν στο ρόστερ.

Πρέσινγκ και κατοχή

Από τα πρώτα πράγματα που ζήτησε ο Φερέιρα στην προετοιμασία επί αυστριακού εδάφους, ήταν να πιέζει ομαδικά ο Παναθηναϊκός και να προσπαθεί να κάνει όσο μεγαλύτερη κατοχή μπάλας γίνεται. Ως ένα βαθμό οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» φάνηκαν να αποδίδουν στο χορτάρι όσα ζητούσε ο προπονητής τους και αυτό ήταν ένα από τα θετικά στοιχεία που φάνηκαν στο Κίτσμπουελ

Επιθετικό πρόβλημα

Το κακό με τον Παναθηναϊκό, ελλείψει πλέον και του Σισέ, είναι ότι υπάρχει επιθετικό πρόβλημα. Ο Φερέιρα το γνωρίζει καλά και για αυτό έχει προσαρμόσει έτσι το σύστημα της ομάδας για να πάρει λύσεις και από τους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει στη μεσαία γραμμή. Οι εντολές σε Λέτο και Χριστοδουλόπουλο – ο άτυχος της προετοιμασίας – αλλά και Νίνη, Κατσουράνη, είναι να πατάνε στην αντίπαλη περιοχή και να δημιουργούν προβλήματα. Αυτό δεν έγινε σε πολλές περιπτώσεις εδώ στην Αυστρία και θα πρέπει να έχει προβληματίσει τον Φερέιρα.

Περιμένει λύσεις από τους νέους

Ο τρόπος με τον οποίο δούλεψε τακτικά την ομάδα πάντως ο Φερέιρα, δείχνει ότι έχει στο μυαλό του ένα συγκεκριμένο τρόπο ανάπτυξης, μια και στην αμυντική λειτουργία ο Παναθηναϊκός έδειξε αρκετά καλά στοιχεία, που θα γίνει καλύτερος ενδεχομένως με τους ποδοσφαιριστές που θα προστεθούν στο ρόστερ. Κυρίως η παρουσία του Κουίνσι στα άκρα είναι αυτή που θα δώσει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην τακτική του Φερέιρα, ενώ ο Πορτογάλος πιστεύει ότι χρειάζεται και ένας μέσος «box to box», συν τους δύο επιθετικούς που έχει ζητήσει.

Τελευταίο τεστ με Ατρόμητο

Οι «πράσινοι» έφυγαν πλέον από την Αυστρία, έχοντας πάντως αποκτήσει έναν αγωνιστικό ρυθμό και έχοντας την απαραίτητη «φρεσκάδα» με τις προπονήσεις να γίνονται μεν εντατικά αλλά στην ένταση που θέλει ο Φερέιρα για να είναι η ομάδα του σε καλή κατάσταση με την Οντένσε. Το τελευταίο τεστ πριν ο Παναθηναϊκός ταξιδέψει για την Δανία, θα είναι αυτό με τον Ατρόμητο την Πέμπτη (21/07).

Περιμένοντας Οντένσε και μεταγραφές



EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved