Εδώ… Καρπενήσι

Εδώ… Καρπενήσι

Μετά από δύο και πλέον εβδομάδες προετοιμασίας και με το ξεκίνημα της δεύτερης εβδομάδας στο Καρπενήσι, αυτό που έχουμε διαπιστώσει είναι ότι ο νέος Άρης «χτίζεται» πάνω σε στέρεες βάσεις.

Με την παραμονή μου στο Καρπενήσι, έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι δίπλα στις προπονήσεις των ποδοσφαιριστών του Σάκη Τσιώλη και να σας μεταφέρω όλα όσα συμβαίνουν στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας μέσω του Onsports. Αυτό που βλέπω από τους παίκτες του Άρη σε κάθε προπόνηση είναι πάθος, επιμονή και αποφασιστικότητα προκειμένου να τα δώσουν όλα για να φτάσουν τον Άρη εκεί που του αξίζει τη νέα σεζόν.

Όπως φάνηκε και στο πρώτο φιλικό κόντρα στον Ατρόμητο, τηρουμένων πάντα βέβαια των αναλογιών, καθώς ακόμη είναι πολύ νωρίς για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, το βέβαιο είναι ότι η ομάδα που θέλει να δημιουργήσει ο Σάκης Τσιώλης θα είναι διαφορετική από αυτό που είδαμε τις προηγούμενες σεζόν.

Ο Άρης αλλάζει.

Στα πλάνα που έχει σχεδιάσει ο Καρδιτσιώτης τεχνικός είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας, η οποία θα αγωνίζεται συνδυάζοντας την γρήγορη ανάπτυξη στην επίθεση και τη σωστή αλληλοκάλυψη στην άμυνα.

Το πρώτο δείγμα ήταν θετικό. Περιμένουμε και τα επόμενα φιλικά ούτως ώστε να σχηματίσουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη άποψη για τον νέο Άρη.

Πάντως, οι οπαδοί της ομάδας θα δουν ένα σύνολο ποδοσφαιριστών, το οποίο θα βγάζει μες το γήπεδο στοιχεία που θα κάνουν τον Άτρη ανταγωνιστικό και έτοιμο να διεκδικήσει και να πετύχει τους στόχους του.

Σημαντικό στοιχείο σε όλα αυτά είναι το γεγονός ότι υπάρχει ένα πάρα πολύ καλό κλίμα στις τάξεις της ομάδας και ο ίδιος ο προπονητής διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και σε προσωπικό επίπεδο με τους ποδοσφαιριστές του. Καθημερινά προσπαθεί μέσα από τις προπονήσεις να πάρει το καλύτερο από τον καθένα ξεχωριστά και με την προσωπική επαφή θέλει να εκμεταλλευτεί τα καλά στοιχεία που μπορούν να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο.

Η δουλειά που γίνεται στο αθλητικό κέντρο του Καρπενησίου είναι συντονισμένη και ιδιαίτερα προσεγμένη από όλο το τεχνικό τιμ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πριν από κάθε προπόνηση ο Σάκης Τσιώλης δείχνει στους παίκτες το πρόγραμμα που πρόκειται να ακολουθήσουν, ενώ σε ότι έχει να κάνει με τους νέους ποδοσφαιριστές, φροντίζει να τους υπενθυμίζει σε ποια ομάδα ήρθαν και πόσο «βαριά» είναι η φανέλα του Άρη, όταν στο τέλος της προπόνησης τους δείχνει εικόνες από τον κόσμο στις κερκίδες τόσο στα ευρωπαϊκά ματς όσο και από τον τελικό Κυπέλλου του 2010 στο ΟΑΚΑ.

Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ακόμα πάρα πολύς δρόμος, άλλωστε και το ρόστερ ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί. Ωστόσο η περίοδος αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς η δουλειά που θα γίνει και οι βάσεις που θα μπουν σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας θα βοηθήσουν στο να αποδώσει η ομάδα και να κάνει πραγματικότητα τις προσδοκίες της διοίκησης και του κόσμου.

Πολλά περισσότερα για τον νέο Άρη θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στο τρίτο κομμάτι της προετοιμασίας, το οποίο θα γίνει στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, όπου εκεί θα επικεντρωθεί στην τακτική. Ωστόσο, μέχρι τώρα οι παίκτες δείχνουν να έχουν αφομοιώσει τα συστήματα και τον τρόπο που θέλει ο Σάκης Τσιώλης να αγωνίζεται η ομάδα, κάτι που αφήνει τον τεχνικό του Άρη αρκετά ικανοποιημένο.

Ακόμα περισσότερα θα μπορέσουμε να πούμε μόλις δούμε τον Άρη στα υπόλοιπα δύο φιλικά με Κέρκυρα και Παναιτωλικό, όμως το βέβαιο είναι ότι το νερό έχει αρχίσει να μπαίνει στ’ αυλάκι…

Υ.Γ. Οι οπαδοί του Άρη απέδειξαν για πολλοστή φορά ότι είτε πρόκειται για φιλικό αγώνα, είτε για επίσημο, είτε για προπόνηση, είτε βρέχει, είτε χιονίσει αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Εξακόσιοι και πλέον οπαδοί ταξίδεψαν για να δουν το πρώτο φιλικό της ομάδας, κάτι που ακόμα και τώρα συζητιέται από τους ποδοσφαιριστές. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει μόνο ένα πράγμα...

Όταν μια ομάδα θέλει να λέγεται μεγάλη, πρέπει να έχει και μεγάλο λαό και ο λαός του Άρη απέδειξε για ακόμα μία φορά πόσο μεγάλη είναι αυτή η ομάδα…



Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved